Weccanpönttörellu

Edellinen Seuraava

Vuorossa on uudempaa ranskalaista (teknistä) eleganssia.

Voi olla että WC-pönttöä muistuttava "tehtaalla valmiiksi oikealle paikalleen asennettu" istuin (so. istuimessa ei ole säätömahdollisuutta) oli sisarmallissa Renault 9. Ei sekään silti ihan kakka-auto lie ollut.

WC-pönttö minulle tästä Renaul 11 -mallista #53 kuitenkin aina väistämättä tulee mieleen.

Dioraaman pohja on yleisesti ottaen melko tasainen, mutta jonkinlainen liuska ja koroke siinä on. Taksi-Rellu lie nousemassa suojatieltä jalkakäytävälle.

Pohjassa on kiinteä pylväs jonka kautta pienoismalli on kiinnitetty. Kiinnitysruuvi on pohjan kaltevalla osalla. Mallin etupyörät ovat korkeammalla joten ei kai se kiinnitysruuvi aivan pystysuorassakaan voi olla.

Dioraaman pohjasta löytyy merkintä UH-2266-P04 53

Pienoismallin pohja vaikuttaa epärealistisen tasaiselta tämäntyyppiselle huokealle perheautolle. Se on tavalliseen tapaan kiinnitetty kahdella pienellä ristipääruuvilla.

Metallisessa valuosassa on kylläkin jonkinlainen ykköseen päättyvä merkintä, mutta suurimmaksi osaksi se jää tuulilasin kiinnitykseen käytetyn erikoisen valuosaan kiinni niitatun mustan listan taakse piiloon.

Pienoismallien ikkunoiden kiinnitykset ovat tarina sinänsä. Minun asiantuntemukseni ei riitä niitä arvostelemaan. Jonkinlaisia niittauksia ne ovat ja ilmeisesti ne täytyy huomioida jo metallisen valuosan suunnittelussa.

Valuosia nuo mallin muoviset osatkin varmaan ovat ja jonkinlaista ammattitaitoa niidenkin valmistus vaatii. Vanhanaikaisena ihmisenä vaan en yleensä oikein ole osannut muovia arvostaa. Metalli se vasta jotakin on!

Roger Moore -figuuri on kohtalaisen hyvän näköinen, vasemman posken kauneuspilkkua lukuunottamatta. Jutun 178 erityyppisen figuurin pallopäämuotoilu ei oikein tehnyt hänen kasvoilleen oikeutta.

Salaisen Agentin oikea olkapää näkyy olevan sijoiltaan, mutta sellainen pikkuseikka ei häntä pysäytä vaan urheasti hän kepittää Rellua kovempaan vauhtiin salamyhkäinen hymynkare huulillaan.

Kyllä Bondilla varmaan pirut on jo mielessään koskapa umpikorinen perheauto elokuvassa kärsii jatkossa melkoisia vaurioita muuttuen kaksipaikkaiseksi avoautoksi.