Baijerin Moottoritehtaan Wehje

Edellinen Seuraava

Liekö Mersu- ja BMW-kateus jo nykyisin muuttumassa Audi-kateudeksi? Sen verran täytyy kuitenkin vanhasta muistista revitellä että Miksi ajaa BMW:llä kun voisit lentää LSD:llä!

James Bondin Autokokoelman malli #66 on toistaiseksi sarjan ainoa Enkku-malli josta minulla on dubletti. Tämä on edelleen niitä vanhoja kunnon Universal Hobbies -firman tekemiä malleja.

Tätä nimenomaista yksilöä ei ole kuvattu aiemmin, avaan sen neitseellisen koskemattomasta pakkauksesta. Saapa nähdä näyttävätkö figuurien ilmeet samanlaisilta tässä yksilössä. Tokkopa sentään, se olisi jo liikaa pyydetty.

Dioraaman pohja on alta melko tasainen. Siihen on merkitty melko matala tunniste UH-2331-P04 66 ja jostakin syystä viimeinen kuutonen on vielä lyöty siihen toistamiseen isommalla.

Tämä on taas niitä vauhdikkaita kääntyneiden etupyörien malleja, mutta silti etupyörätkin pyörivät vaikka ne jatkossa paljastuvat olevan ruuveilla kiinni. Tuotekehittelyä vaiko huolimatonta kokoonpanoa?

Metalliseen valuosaan tehty merkintä on profiililtaan aika matala ja haastava tulkittava, olisikohan tuo UH-2331-D01

Muistanko väärin vai onko tämän yksilön keula maalattu paremmin krominhohtoiseksi kuin aiemmin kuvatussa saman mallin yksilössä?

Tavanomaiseen tapaan lähikuvat figuurien kasvoista pokkarin salamalla tuppaavat ylivalottumaan.

Länsi-Saksalaisten poliisien virkapukujen maalamisessa on kuitenkin nähty paljon vaivaa joten täytyyhän näitä yrittää.

Dioraaman pohjaan on kuvattu ketjua aivan kiitettävällä tavalla. Taitaapa siinä olla jotakin ihan tarkoituksella tehtyjä renkaanjälkiäkin?

Tämän duppletin olen tilannut Enkuista vahingossa, mutta kyllähän se on ihan merkittävä malli. Länsi-Saksa se maa tosiaan oli nimeltään vielä silloin vanhaan hyvään Neukkuaikaan.

Monilla minun sukupolveni ihmisillä ja minua vanhemmilla on edelleen rasitteena - osittain humoristinen - taipumus nimitellä saksalaisia länsiliittoutuneiden vanhan sotapropagandan mukaisesti. Toivottavasti nuoremmat pääsevät jo tuosta Mind Fuck -rasitteesta eroon. Olisi korkea aika sillä toinen maailmansota loppui jo hyvän aikaa sitten.