<<

05.05.2024

>>

On kulunut 46 päivää kevätpäiväntasauksesta ja tästä on vielä 46 päivää kesäpäivänseisaukseen, joten nyt on siis näiden vuoden kohokohtien keskikohta. Tässä siis olkoon perinteisen suomalaisen juhlapäivän oikea paikka, Vappu. Epäoleellista jos jotkut valaistumattomat, todelliset suomalaiset juurensa menettäneet henkilöt juhlivat Vappua liian aikaisin, kuten esimerkiksi 1.5. Menkööt heille simat väärään kurkkuun.

Suomen valtion taloudella on kuulemma suuret sopeutustarpeet. Tässä ilmiselviä ehdotuksia Suomen julkisen talouden tasapainottamiseksi: yritystuet pois, armeijan menot kuriin (NATO-jäsenyys mukaanlukien), pääomatuloille kunnon vero, presidentti verolle, presidentille, ministeille ja muille byrokraateille reilu palkanalennus, SoTe-byrokraatit talouskuriin, EU:n nettomaksajan roolille loppu, Ukrainan tukemiselle loppu ja lähetettävä takautuvasti täysimääräinen lasku Ukrainalle jo toimitetuista apupaketeista.

Suurituloisten verotuksen voi myös palauttaa aiemmalle nykyistä korkeammalle tasolle. Mutta eihän Kokoomus sellaista tee. Kokoomus tahtoo kurittaa köyhiä. Köyhät ovat syyllisiä koska ... he eivät ole rikkaita.

Suomea ei sotilaallisesti uhannut mikään, joten Venäjän uhasta puhuminen oli aivan turhaa. NATO-jäsenyyden myötä Suomi nyt sitten oikeasti on vaarassa. Suomi-neito säikkyi oravaa, lähti hiirulaista pakoon, mutta sitten tulikin nälkäinen susilauma vastaan.

USA:n etuvartioasemaksi ryhtyminen Venäjää vastaan ei todellakaan kannata. Ydinaseet Suomessa tekevät Suomesta ensi-iskun kohteen. NATO-maana Suomi on automaattisesti mukana Euroopan tulevassa suursodassa. Liittoutumattomana Suomi olisi voinut pysytellä sodan ulkopuolella. USA:n ydinaseet Pietarin porteilla varmistavat Suomen tulevan karmean kohtalon.

Ukrainan sodan nopea lopettaminen onnistuisi sopivasti Voiton päivän aikoihin. Muutamia taktisia ydinräjähteitä Ukrainan lentokentille ja satamiin. Muutamalla taktisella ydinaseella katkaistaan Ukrainan tärkeimmät rautatie- ja maantieyhteydet länteen. Samalla voimakkaat sähkömagneettiset pulssit pistävät Ukrainan elektroniikkaa poistokuntoon. Tällöin Ukraina joutuu sen väistämättömän tosiasian eteen, ettei se millään voi voittaa sotaa. Ukrainan on hyväksyttävä aluemenetykset, taivuttava rauhaan, sotilaalliseen puolueettomuuteen ja demilitarisointiin. Näin saadaan turha sota loppumaan ja Eurooppa turvaan. Läntiset asekauppiaat vuodattavat muutamat krokotiilin kyyneleet, mutta kyllä ne aina Afrikasta jotakin pientä bisnestä löytävät.

Talvi on ollut pitkä, raskas ja kuluttava. Kevät etenee hitaasti. On kuitenkin uskottava että jollakin tavalla elämä tästä vielä jatkuu. Pikkulinnut valmistautuvat pesimiseen ja hanhet ovat saapuneet toivorikkaina Porin rannoille. Uusi suuri jääkausihan meillä on joka tapauksessa lopulta edessämme, kaikesta kasvihuoneilmiö-vouhotuksesta huolimatta. Ellei ihmettä tapahdu niin ihmissivilisaatio väistämättä romahtaa kun Maapallon ilmasto oleellisesti kylmenee ja elinkelpoinen pinta-ala kutistuu lähes olemattomiin. Ruoka ei kasva pakkasessa. Rajaton energialähde toistaiseksi uupuu, joten on elettävä luonnon mahdollisuuksien mukaan.

Ehkä kuitenkin toistaiseksi keskittyisin sivilisaation asioihin. Pystyyhän ihmiskunta toki tuhoamaan paljon ilman jääkauttakin, muiden muassa itsensä. Itse asiassa olisi suuri ihme jos ihmiskunta selviytyisi hengissä seuraavaan jääkauteen asti, vasta sitten tuhoutuakseen.

Niin kauan kuin muistan, olen vihannut syvästi SDP-merkkistä puoluetta. Vihaan ja halveksun sitä edelleen ja näin tulen tekemään vastakin. SDP on ääliöitten puolue. Tässä mielipuolisessa tilanteessa ei kuitenkaan voi enää sitoutua mihinkään puolueeseen. Äänioikeudesta kiinni pitäminen on tärkeää joka tapauksessa. Niimpä taktinen äänestäminen onkin päivän sana. Jossakin tilanteessa saattaisin jopa äänestää SDP:tä, viimeisenä keinona, vaikka sitä sinänsä niin inhoankin. Yleisesti ottaen keskeistä on toimia Kokoomusta vastaan, NATO:a vastaan, EU:ta vastaan, USA:ta vastaan.

Puolueet eivät ole sinänsä tärkeitä, sillä ne kaikki pettävät. Äänestäjän tulee pyrkiä vaikuttamaan asioihin suoraan, sitoutumatta puolueisiin. Valitettavasti vaikuttaminen on mahdollista lähinnä vain ns. edustuksellisen demokratian kautta. Puolueita ja poliitikkoja ei pidä palvoa, vaan niitä tulee ohjailla, pakottaa, kiristää. Puolueita tulee kilpailuttaa keskenään. Taktinen äänestäminen on meidän ystävämme. Suora vaikuttaminen on meidän aseemme.

Englantia on ehdotettu Suomen viralliseksi kieleksi. Minun mielestäni Suomen viralliset kielet voisivat parhaiten olla suomi, ruotsi, venäjä ja Esperanto. Kahteen naapurimaahan voitaisiin kommunikoida näitten kielillä. Muihin maihin yhteyksiä pidettäisin Esperantoksi, elleivät muut vaihtoehdot heille kelpaa. Englantia ei tulisi hyväksyä lainkaan.

Mediassa on ihmetelty mikä koulunuorisoa vaivaa. Minä puolestani ihmettelen mikä Suomen kouluja vaivaa. Ehkäpä vika ei olekaan oppilaissa, vaan koulujärjestelmässä ja yhteiskunnassa, hallitusten politiikassa. Ehkäpä vika onkin sairaassa oravanpyörässä joka tahtoo jättää osan kansalaisista yhteiskunnan ulkopuolelle. Ehkäpä vika onkin rahaa palvovassa yhteiskunnassa joka ei arvosta tavallisen ihmisen elämää. Ehkäpä vika onkin lukuisissa byrokraateissa ja "asiantuntijoissa". Ehkäpä lopulta tärkeintä ei olekaan virkahenkilön tukeva virkapaikka ja virallinen "asiantuntijuus", vaan yleinen ihmisarvon kunnioittaminen.

Virallisesti Suomessa on vain hyvinvointialueita, mutta Satakunnassa puhutaan jo Satakunnan pahoinvointialueesta. En ihmettele sitä, sillä kokemusteni mukaan Puuvillan SoTe-keskus on täysin tupella. Pahoin pelkään että tilanne on muualla pitkälti sama. Satakunnan kansa hukkuu byrokraattien painolastiin. Eipä hyvältä näytä Satakunnan tulevaisuus sellaisen murskaavan byrokraattimassan puristuksissa.

Säästöjä Suomessa saataisiin aikaan ajamalla alas turhaa byrokratiaa ja turhia byrokraatteja. Esimerkiksi TE-toimiston kaikkine tyrnevine virkahenkilöineen voisi kokonaan lopettaa tarpeettomana. Minua ei ole ikärasistinen TE-toimisto tai se mieletön "Kuntakokeilu" koskaan avustanut minkäänlaisen työpaikan saannissa, saati sitten ehdottanut jotakin tiettyä työtä. "Mene töihin!", se ei oikein riitä, sillä ammattitöihin ei niin vaan mennä. Työtähän voi kyllä yrittää hakea ilman TE-toimistoakin, joten on vaikea havaita mitä lisäarvoa nämä TE-turhakkeet tuottavat. Minusta ne ovat aivan turha menoerä.

KELA ja KEVA olisi myös syynättävä ja saneerattava tarkasti. Nämä sankarit onnistuivat tuhoamaan minulta 30 vuoden työuran aikana ansaitun työeläkkeen kansaneläkettä pienemmäksi. Luonnollisesti valitan asiasta, mutta se ei pyyhi pois psykopaatti-byrokraattien syntitaakkaa. SoTe-asioissa olisi paljon perkaamista ja luurankojen vapauttamista byrokraattien arkistokaapeista.

KELA tahtoi vielä kääntää puukkoa haavassa esittämällä tuhansien eurojen suuruista perustoimeentulotuen takaisinperintää, vaikka muu toimeentulo ei ollut minulle mahdollista. Heitä ei kiinnosta että isältä peritty mökkeröinen on purkukuntoinen, asumiskelvoton homeen pesä. Vaikea ymmärtää mitä nettomääräistä omaisuutta edustaa purkukuntoinen kiinteistö, jonka purkukustannukset ylittäisivät ko. kiinteistön reaaliarvon. KELA voi kuitenkin nähtävästi kohdella avun tarvitsijaa sellaisen taloudellisen riippakiven johdosta aivan miten tahtoo.

Minua ei ollenkaan haittaisi vaikka minulle tarjoiltaisiin ruokapöytään näitten byrokraatti-sikojen irti hakattuja päitä tarjottimella, omenat suussa. En ehkä söisi niitä, mutta katselisin mielelläni.

Jotakin myönteistäkin sentään on näköpiirissä. Kesäinen Taavi-silta oli Porissa paikoillaan jo 29.04.2024, joskin ehkä vielä pienessä remontissa, eikä ollut vielä aivan käyttökunnossa. Kävelymatka keskikaupungille lyhenee kun Taavi on taas käytettävissä.

Ovat nuo Taavi-sillan kaupungin puoleiset portaat kylläkin aika jyrkät esim. vanhemmalle ja huonompijalkaiselle henkilölle. Polkupyörän pyöriä varten on portaissa urat, mutta käyttö polkupyörää taluttaen vaatii vähintään kohtalaisia kansalaisvalmiuksia. Kulku lie aika vaikeaa myös lastenvaunujen kanssa, vaikka leveys voisikin riittää. En ole nähnyt siinä onnettomuuksia, mutta muutama henkilö on kääntynyt takaisin kun on havainnut jyrkkien portaiden kohtalaisen vaativuuden muille kuin hyväkuntoisille jalankulkijoille.

Joku voisi ehkä jopa kuvitella että tuosta voisi esteettä ajella vaikkapa pyörätuolilla, mutta sellaisen uroteon jättäisin yrittämättä. Joku extreme-hurjapää-urheilija ehkä siinä onnistuisi jonkin erikoisrakenteisen pyörätuolin kanssa, mutta normikansalaisen kandee etsiä muita reittejä Kirjurinluodon ja Porin keskikaupungin välillä jos esteetön kulku on tarpeen. Raumansilta ja Porinsilta ovat ne esteettömämmät sillat apostolinkyydillä matkaaville.

Eräs naishenkilö koki viime kesänä Taavi-sillan jyrkät portaat hankaliksi ja pyysi että avustaisin työntämällä hänen polkupyöräänsä, kun hän taluttaa sitä kaupungille päin tuon Taavin korokkeen yli, korokkeen joka on tehty veneiden kulkua varten sillan ali. Tosin paljastui että ko. naishenkilö oli minua paremmassa kunnossa ja eteni polkupyöränsä kanssa portaita ylös sellaista vauhtia, että minun oli vaikea pysyä menossa mukana. Hän ehdotti tuon Taavi-sillan portaiden olevan jonkinlaista "esteettömyyspesua", eli vain näennäisesti esteetöntä. Siis vastaavasti kuin "viherpesu" yrittää saada tuotteen vaikuttamaan todellista luonnonmukaisemmalta ja ympäristöystävällisemmältä. Hurja mimmi!

Noh, Taavilla on jo ikää, eikä se varmaankaan ole kaikkein moderneimpien esteettömyys-standardien tasalla. Sehän toimii silta-roolinsa lisäksi myös apuna veneiden kiinnityksessä poijuun. Venepaikkoja menetettäisiin jos kaupungin puoleiset rappuset olisivat loivemmat.

Jokikeskuksen itäinen osa oli jo yleisön käytössä lämpimänä keväisenä päivänä 01.05. kuten yllä olevat kuvat koettavat todistaa, mutta suora kulku sieltä Taavi-sillalle ei kuitenkaan ollut mahdollista. Työt jatkuvat edelleen jokikeskuksen läntisessä osassa.


Voiton päivän SfB palkinnot

Voiton päivä 09.05.2024 nostaa elävinä mieleeni kevään 2021 tapahtumat. Olenhan jo kauan tiedostanut erikoisesti hyvän ammatillisen koulutuksen tärkeyden. Koulutuksen tason parantamiseksi pidän erittäin tärkeänä sitä, että kaikki palaute toimii kansalaisilta myös törkeän yliarvostettujen korkeakoulujen suuntaan. Sillä tunnetusti moni kakku on päältä kaunis, vaikka onkin silkkoa sisältä.

Erikoisesti kevään 2021 omakohtaisten kokemusteni perusteella olen aiemmin käyttänyt mm. nimitystä "Tampereen HAISTA-PASKAN yliopisto". Noh, eihän sellainen nykypäivänä käy. Korkeakoulut tahtovat käyttää englannin kieltä ja herrat ehdottavat norsunluutorneistaan englantia jopa viralliseksi kieleksi koko Suomessa. Nimitys on myös hiukkasen epämääräinen, koska se voisi kohdistua vääriin henkilöihin. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää, eikä aivan kaikki ruskea ole täyttä paskaa.

Niinpä tahdon nyt selkeyttää tilannetta ja nimenomaisesti ilmoittaa että seuraavat mikrovaltiomme myöntämät pysyvät ja modernit englanninkieliset nimitykset ovat ansainneet lähinnä ja ennen kaikkea ko. laitosten hallinnollinen henkilökunta. He ovat pahantahtoisella, valheellisella toiminnallaan ja aivojensa ruskealla aineella tämän ainutlaatuisen hienostuneen palkinnon ansainneet.

Tampere "Shit for Brains" University
Pori "Shit for Brains" University Center

Parhaimmat onnittelumme kaikille voittajille!!!


Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu