<<

01.06.2024

>>

Nyt tuntuu siltä että kesä on alkanut. Maailmanpolitiikka vaikuttaa olevan suurten muutosten ja murrosten edessä. Maailma kiehuu. On syytä poiketa mikrovaltion normaalista julkaisupolitiikasta. Syynä normaalista aikataulusta poikkeamiseen ei kuitenkaan ole vallitseva lämmin sää, eikä suurvaltapoliitikkojen toivoton hulluus, vaan suomalaisen demokratian pohjan vahvistaminen. Kokoomuksen vaihtoehdoton totalitarismi ei ole demokratiaa.

Nimittäin Sinimusta Liike on palaamassa uudelleen erääksi vaihtoehdoksi Suomen puoluepolitiikkaan. Sehän lopetettiin välillä aika omituisella ja epädemokraattisella tavalla, mielipiteen vapauden vastaisesti. Normaalisti pieni puolue poistetaan puoluerekisteristä vain jos se ei kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa saa läpi yhtään ehdokasta. Sinimusta Liike poistettiin puoluerekisteristä jo ensimmäisten eduskuntavaalien jälkeen.

Puoluehakemus on esillä Puoluerekisterissä kesäkuun alusta alkaen. Minä olin 436. kannattaja. Kannattajia tarvitaan vuodessa vähintään 5000 että Sinimusta Liike rekisteröitäisiin uudelleen puolueeksi. Ja tässähän ei ole kyse rahasta, kyseisen puolueen jäseneksi liittymisestä tai muusta pitemmälle menevästä sitoutumisesta. Voi kannattaa puolueen rekisteröintiä oikean ja aidon demokratian nimissä, vaikka ei aikoisikaan sitä äänestää vaaleissa. Demokratiaa kannattaa aina kannattaa ja demokratia toteutuu parhaiten siten että vaihtoehtoja on paljon.

Demokratia on huisin tärkeä asia, nimittäin siinä alkuperäisessä ja oikeassa merkityksessään. Demokratiaan kuuluvat ihan kaikkien mielipiteet. Demokratia ei ole poissulkevaa. Meidän ei tarvitse päättää muiden mielipiteistä, ainoastaan sallia ne demokratian nimissä. Kaikki saavat päätää omista mielipiteistään. Täytyy olla olemassa erilaisia puolueita joiden kautta kansalaisten mielipiteet voivat kanavoitua poliittiseen päätöksentekoon.

Demareilla näkyy olevan demokratiasta aivan oma tulkintansa. Demareiden mukaan ainoastaan heidän oman sosiaalidemokratiansa piirissä suositut mielipiteet ovat demokratiaa. Tapansa mukaan he ovat väärässä. Aivan kaikki mahdolliset mielipiteet kuuluvat todelliseen demokratiaan.

Suomalainen demokratia on vahvempi ja kattavampi kun Sinimusta Liike on mukana eräänä vaihtoehtona. Kukin äänestäjä voi valita oman puolueensa. Muiden puolesta ei tarvitse valita. Jokainen tekee siellä äänestyskopissa aivan oman valintansa. Vaalien lopputulosta ei määrätä etukäteen, esimerkiksi SDP:n puoluetoimistossa, vaan se määräytyy vasta annetut äänet laskemalla.

Paljon puhutaan "rasismista". Halutessaan ilmeisesti voi hahmottaa että jotkut makeisetkin ovat rasismia. Rasismin käsite on oikeastaan käytännössä aika epäselvä, mutta jos yritän sen nyt ymmärtää, niin minusta rasismi poliittisessa mielessä on eräs poliittinen mielipide muiden joukossa. Mielipiteen vapaus on nähdäkseni ikimuistoinen suomalainen oikeus. Kaikki poliittiset mielipiteet ovat saman arvoisia. Rasismi ei ole objektiivisesti yhtään sen tuomittavampaa kuin esimerkiksi kepulaisuus, kristillisdemokratia tai korporativismi.

Minua voi aivan vapaasti nimittää "rasistiksi", koska minusta "neekeri" on aivan normaali suomenkielinen sana. Se ei ole kirosana tai haukkumasana, vaan asiallisen toteava ihonväriin liittyvä ilmaisu. Se ei tarkoita että musta ihonväri olisi muita huonompi. Neekeri on neekeri, vaikka sen voissa paistais. Joka leikistä suuttuu, se mustaksi muuttuu!

Persut ovat hallituksessa näyttäneet oman todellisen linjansa ja hylänneet Suomen köyhän kansan. Tässä kokoomukselaisen politiikan jenkkivetoisessa helvetissä on selkeästi tarve maanläheisille vaihtoehdoille. Uskon että EU-vaalien äänestysaktiivisuus kohoaa, niin että Kokoomus kutistuu EU-kuvioissa itsensä kokoiseksi. Sinimusta Liikehän ei ole EU-vaaleissa vaihtoehto, vielä. Itse aion varsinaisena äänestyspäivänä 09.06. äänestää porilaista kommunistia, koska tahdon osaltani protestoida kokoomukselaista diktatuuria vastaan. Nimittäin perinteisen näkemyksen mukaan kommunisti on mahdollisimman kaukana kokkareista, diametrisesti vastakkainen kuten taivaanpallon navat.

No eipä se äänestysaktiivisuus mihinkään noussut. Kun alle puolet äänioikeutetuista äänestää, on syytä kysyä että mikä systeemissä mättää ja mitä vikaa on suomalaisessa yhteiskunnassa. Demokratiaan kuuluvat kaikki kansalaiset ja kaikki mielipiteet. Demokratian kuuluu olla kaikille. Kun poliitikot voivat ilmeisen hyvin ja kansa taas ei niinkään hyvin, on syytä ehdottaa uutta systeemiä jossa äänestysaste vaikuttaa valittavien edustajien määrään. Jos äänestysaste on 50% niin valitaan sitten vaan 100 kansanedustajaa, eikä täyttä kahtasataa. Se lie ainoa tapa saada poliitikot kiinnostumaan kansalaisten hyvinvoinnista. Nykyisessä systeemissä poliitikoille riittää että 40% kansasta voi kohtalaisen hyvin ja muista ei tarvitse välittää. Edustajanpaikat tulevat poliitikoille kuin Manun illallinen, tyytymättömistä kansalaisista riippumatta.

Taavi-sillasta on kylläkin hätärinä eli hätätyönä todettava, että kevään jälkeen on tullut korjausta ponttoonisillan eteläpään kuljettavuuteen. Moitiskelin jyrkkiä rappusia toukokuun artikkelissa 05.05.2024. Taavin eteläpään rappuset on uudistettu. Portaat ovat nyt loivemmat, komeammat ja helpommin kuljettavissa. Veneillekin jää hyvin laituripaikkoja. Sähköpotkulautoja näin kannettavan portaita ylös, niitä lie hankala työntää ylämäkeen. Polkupyörille ne metalliurat saattavat kuitenkin olla käyttökelpoisia.

Jokikeskuksen puutaideteos on saanut nimen, Édouard Samettijalka. Väritkin näyttävät nyt paremmilta.Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu