<<

04.02.2024

>>

Alustavan laskelmani mukaan neljäs päivä helmikuuta on talvenselkä, perinteinen suomalainen juhlapäivä talvipäivänseisauksen ja kevätpäiväntasauksen keskivaiheilla, eli talven selkä murtuu ja kylmän valta taittuu. Samalla karhut mahdollisesti kääntävät kylkeään talviunta nukkuessaan. Niinpä on uuden jutun aika, mikrovaltion virallisen julkaisupolitiikan mukaisesti.

Mukavaa että uusi kevät lähestyy yhä taajemmin harppauksin, mutta surullista että median toiminta menee jatkuvasti yhä huonompaan suuntaan. Edustavana esimerkkinä oheinen msn.fi -uutissivuston uutinen valoa nopeammasta koneesta. Noh, varmaankin valoa nopeampi matkailu - vieläpä äänettömästi, joka viitannee ilmakehään koska ääni ei etene tyhjössä - mullistaisi maailmaa paljonkin, jos se olisi fysikaalisesti mahdollista.

Minun fysiikkani kuitenkin opettaa, että ainoastaan massaton partikkeli voi saavuttaa valon nopeuden (tyhjiössä), mutta että mikään ei sitä nopeutta pysty ylittämään. Massallinen kappale ei edes teoriassa pysty saavuttamaan valon nopeutta, edes tyhjiössä, saati sitten sitä ylittämään. Sivustolla msn.fi menevät puurot ja vellit toivottomasti sekaisin. Supersooninen ja superluminaalinen eivät ole ollenkaan sama asia.

Muutenkin ko. huuhaa-sivuston uutisointi on varsin laadutonta. Valitettavasti joudun näkemään tuon surullisenkuuluisan sivuston hotmail-sähköpostiosoitteesta poistuessani. Suomen kieli on siellä monasti ollut hiukan hakusessa. Ukrainalainen sotapropaganda puskee sieltä läpi täysin kritiikittömästi. Sivuston ylläpitäjän täytynee olla sairaalloisen ryssävihan vallassa, ihan USA:n ulkoministerin venäläisten ihmisten mahdollisimman runsasta tappamista ihannoivien puheiden mukaisesti.

NATO:n kaavailujen mukaan vuonna 2024 Eurooppa lähestyy suursotaa, jonka pitäisi puhjeta täyteen militaristiseen kukoistukseensa kevät-kesällä 2025. Asetehtailijoiden märkä päiväuni. Minuun tuo hysteeristen läntisten propagandatahojen ja sotatehtailijoiden hapatus ei kuitenkaan uppoa ollenkaan. Venäjäkö muka uhkaa laajentua koko maailmaan? Höpö höpö.

Ukrainassa on kyse vain Ukrainasta. Venäjä haluaa pitää Ukrainan demilitarisoituna, puolueettomana ja sotilaallisesti liittoutumattomana puskurina Venäjän ja sitä vastaan liittoutuneiden läntisten NATO-maiden välissä, niin että jenkkien ydinohjukset eivät voisi ajaa asemiin suoraan Moskovan porteille, josta varoitusaika jäisi lähes olemattomaksi. Venäjä on jo ajettu vähintäänkin kyllin ahtaalle, joten nyt olisi liennytyksen aika.

Niin hulluksi on jo nykymaailma mennyt, etten enää tiedä josko sitä ollenkaan pitäisi alentua kommentoimaan. Joutuu äänestämään aivan vääriä henkilöitä kun yhtään kunnollista presidenttiehdokasta ei ollut tarjolla. Luonnollisestikin pidän kiinni äänioikeudestani ja teen mitä tahansa mikä on Kokoomukselle haitaksi. Pahimmat NATO-hihhulit ja Suur-Suomen rakentajat eivät minulta tukea saa.

En enää sitoudu mihinkään puolueeseen. Keskustaa ja Perussuomalaisia olen kannattanut, mutta olen heihin jo pettynyt. Demareita en ole koskaan halunnut äänestää. Vihervassarit ovat pääsääntöisesti vastenmielisiä. Jäljelle jää taktinen äänestäminen. Kapuloita Kokoomuksen rattaiden pinnojen väliin, aivan silkkaa ilkeyttäni.

En näe taktisessa äänestämisessä mitään väärää. Kukin saa olla omaa mieltään politiikasta. Sensijaan ihmettelen mielenosoituksia ns. "äärioikeistoa" vastaan, vieläpä demokratian nimissä. Minusta demokratiaan kuuluu mielipiteen vapaus, kaikille ja kaikesta. Se on myös ns. "äärioikeistolaisilla", keitä sitten lienevätkin. Demokraattinen mielenosoitus mielipiteen vapautta vastaan??? En snaijaa. Jos ei kannata jotakin puoluetta, niin senkus vaan jättää sitä äänestämättä ja äänestää jotakin muuta, se on demokratiaa. Protestointi mielipiteen vapautta vastaan on jotakin aivan muuta.

Hyvä uutinen on kuvattu ohessa. Talven liukkauksiin ei tarvitse alistua. Kovametallinastoin varustetut kumikalossit kenkien päälle ja eikun menoksi. Kova krapina kuuluu jäällä kävellessä, mutta minulla alkaa kaatuilukiintiö jo olla täynnä. Ei kiinnosta elää epämukavuusalueella.

Sen verran haluan kuitenkin suurpääoman valtamedian harjoittamaa kusetusta hillitä, että vaadin poliittisiin galluppeihin vähintään 1% otantaa koko väestöstä. Raharikkaille tulee liian halvaksi pyörittää galluppeja 0,1% otannalla ja sellaisen gallupin pystyy periaatteessa saturoimaan parilla-kolmella tuhannella vastaajalla. Eli siis lähes kuka tahansa voisi saada gallupissa 100% kannatuksen, vaikka todellinen kannatus on prosentin murto-osia. Se mikä on mahdollista, se voi tapahtua, todennäköisyyslaskennan lahjomattomien sääntöjen mukaan. Todennäköisyyslaskennalle perustuva tilastomatematiikka yrittää hallita epävarmuutta, mutta ei se siitä koskaan eroon pääse.

Gallupin virherajoiksi ilmoitetaan nykyisin pari-kolme prosenttiyksikköä suuntaansa, mutta se on vain todennäköinen virhe, 90% tai 95% luottamustasolla. Todellinen virhe on tuntematon, mutta se voi olla paljonkin suurempi. Jos gallupin tuloksissa yritettäisiin lähestyä 100% luottamustasoa, niin koko virherajojen käsite romahtaa merkityksettömäksi. Olisikin selkeästi ilmoitettava ja tiedostettava, etteivät ilmoitetut virherajat suinkaan ole absoluuttinen maksimivirhe. Ne ovat vain todennäköinen virhe, 90% tai 95% luottamustasolla, ei koskaan 100% luottamustasolla.

Galluppeihin liittyy niin paljon epäselvyyksiä ja hämäräperäistä ihmisten manipulointia, että niitä pitäisi kontrolloida tiukasti. Enpä ole koskaan nähnyt julkaistuna miten moni ei vastaa kyselyyn, joten sellainen tieto olisi ehdottomasti esitettävä gallupin tulosten yhteydessä. Mikään ei tosin todista että vastaamatta jättävät olisivat juuri samoja heeboja kuin äänestämättä jättävät. Esimerkiksi minä en vastaa galluppeihin, mutta äänestän aina. Joku roti pitäisi saada gallup-kusetukseen. On todella naurettavaa että jopa prosenttiyksikön murto-osien erojen katsotaan edustavan jotakin todellista aikasarjaa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu