<<

09.09.2023

>>

Saamisen kanssa on yleisesti ottaen ollut vähän niin ja näin, mutta syksy nyt kuitenkin saa, jälleen kerran. Syksyn saadessa on myös koulujen uusi lukuvuosi taasen alkanut.

Koulutuksen suhteen ei voi kuin surkutella sitä, mihin jamaan suomalaiset byrokraatit ovat ajaneet erikoisesti ammatillisen koulutuksen. Ylioppilaskoulutus on useimmille aivan turhaa, resurssien tuhlausta. Yliopistoista ja muista korkeakouluista minulla hyvässä muistissa on - varoittavana esimerkkinä - totaalisen hyödytön Tampereen HAISTA-PASKAN yliopisto ja Porin HAISTA-PASKAN yliopistokeskus.

Katkera kyynel tirahtaa vanhan insinöörin silmäkulmaan kun katselee miten hyviä ja havainnollisia ammatillisia oppikirjoja on tehty 1960-luvulla. Silloin vielä osattiin. Miksi ei enää osata? Miksei osata perusasioita? Ammatillinen peruskoulutus ei suinkaan sulje pois oppimista ja tiedossa & taidossa edistymistä myös jatkossa.

Kaupallista koulutusta, korkeakoulutusta yms. hömppää arvostetaan Sulo-Suomessa ilman mitään ylärajaa. Todellisuudessa kuitenkin kunnollinen ja käytännöllinen ammatillinen koulutus olisi ehdottomasti tärkeintä. Tokikaan ei koulutus yksin ratkaise kaikkea. Voihan olla että henkilö nykyisin tarvitsee useampia ammatteja. Kaikki opiskelijat eivät suinkaan ole nuoria.

Luonnollisesti myös oppilaiden sosiaalinen, yhteiskunnallinen kytkentä ja yhteys yrittämiseen sekä työelämään ovat tärkeitä. Ammatillinen koulutus ei kuitenkaan voi toimia niin että oppilaat passitetaan koulusta kotiin tai jollekin työpaikalle sivusta ihmettelemään mitä siellä tapahtuu.

Maailma luonnollisestikin muuttuu koko ajan. Ainahan se on muuttunut. Älykännyköiden tuijottelu ja oman naaman kuvien latailu nettiin ei kuitenkaan ratkaise suomalaisen työn ja toimeentulon ongelmia useimmille ihmisille. Byrokraatteja ja muita verovaroin väkisin työllistettyjä Suomessa on jo liikaakin.

Poliitikoilta puuttuu henkistä selkärankaa ja rehellisyyttä kohdata suomalaisen työn ja toimeentulon todellinen problematiikka. Ongelmat halutaan kaataa heikoimpien niskaan ja lakaista räikeät epäkohdat maton alle, pois näkyvistä. Olisi myönnettävä ja korjattava systeemin virheet, vaikka joutuisikin sanomaan byrokraateille ja pyhille AY-politrukeille hiukan ikävästi.

Kukin haluaisi vain tuijotella omaa napaansa, koettaa pitää oman tonttinsa puhtaana ja syyttää kokonaisuuden toiminnan puutteista joitakin muita. Osaoptimointi on hiottu täydellisyyteen, mutta kokonaisuudesta ei vastaa kukaan? Kuitenkin poliitikkojen olisi nimenomaan otettava vastuu yhteiskunnan kokonaisuudesta. Osaoptimointi ei auta mitään kun eri osat eivät ole synkronissa keskenään. Kokonaisuus ei ole kondiksessa jos yhteispeli kautta linjan tökkii.

Räikeimmillään suomalaisen systeemin sisäänrakennettu viallisuus ehkä näkyy jossakin abiturienttien keväisissä penkkareissa ja lukiolaisten ylimielisissä ammattikoulutusta pilkkaavissa banderolleissa. Kilpailu on kaikki kaikessa, vain voitto on tärkeää, ei väliä missä lajissa. Ei väliä, mitä tekee, kunhan naama näyttää hyvältä. Amisporukan sietää mukamas hävetä, ilmeisesti koska ovat alempaa kastia, huonoja ihmisiä? Ylioppilaslakki on heille se onnen täyttymys, mutta loppuuko elämä siihen? Mikä käytännöllinen ammatti se ylioppilas muka on?

Jos jonkun sietäisi hävetä, niin suomalaisen yhteiskunnan ja koulutusbyrokraattien. Kun peruskoulusta valmistuu nuoria, joilla ei ole edes kunnollista luku- ja kirjoitustaitoa, niin kokonaisuudessa selvästikin jossakin mättää. Miten ammatillinen koulutus mukamas juohevasti jatkaa siitä jos oppilas ei osaa edes kunnolla lukea ja kirjoittaa? Aivan ensimmäiseksi tulisi korjata peruskoulujen ongelmat. Sitten ammatillinen koulutus säädylliseen kuntoon, tarpeellisia resursseja käyttäen. Resursseja luonnollisestikin voidaan tarvita enemmän. Koulujen tyrnevä henkilökunta ei kuitenkaan ole se korkein arvo, vaan tärkeitä ovat oppilaat ja opiskelijat, heidän oman tietotaidollisen pääomansa karttuminen.

Tuotannollinen toiminta, perinteinen teollisuus, on Suomessa aika ongelmallista. Pikavoittojen kalastelu ei auta. On vaikea nähdä miten automaatioon ihastunut suurteollisuus voisi Suomessa tarvita erikoisen paljon uutta työvoimaa. Toimeentuloa suomalaisetkin kuitenkin tarvitsevat. Käytännölliseen osaamiseen ja hyvään ymmärtämiseen kannattaa panostaa. Sellainen parantaa elämän laatua ja ehkä tuo uusia mahdollisuuksia. Tekoäly ehkä ratkaisee joitakin raharikkaitten ongelmia, mutta tuskin tuottaa tavalliselle kansalaiselle mitään etua, paremminkin haittaa.

Mielekäs ihmisarvoinen elämä ja riittävä perustoimeentulo tulisi tarjota kaikille kansalaisille. Ulkomaanpellet eivät auta mitään, paremminkin aiheuttavat haittaa. Suomalainen kansallinen kulttuuri tulee säilyttää puhtaan sinivalkoisena. On keskityttävä kotimaiseen substanssiin. Muut maat hoitakoot itse omat ongelmansa. Monikulttuurisuus on myrkkyä ja saastetta. Ei ole mieltä yrittää esittää Suomesta ulkomaailmalle valheellista kuvaa jonkinlaisena länsimaisen byrokratian näyteikkunana, putipuhtoisena pohjoismaisena ikionnelana. Rehellisyyttä kehiin. Sanan- ja mielipiteen vapaus kunniaan.

Julkisuudessa paljon puhutusta "rasismista" totean enää vain sen, että rasismi on tietääkseni Suomen rikoslaissa selkeästi määritelty rikos. Jos joku arvelee Suomessa esiintyvän rasismia - vaikkapa hallitusohjelmassa - niin siitä vaan kipin-kapin tekemään poliisiviranomaiselle tutkintapyyntöä, eli ns. rikosilmoitusta. Kun poliisi sitten asiaa tutkittuaan toteaa etteivät rikoslaissa esitetyt rasismin tunnusmerkit täyty, on selvää ettei kyse ollut rasismista. Sillä asia selviää. Ei tarvita epäasiallisia mielenosoituksia, suoraa eläimellistä huutoa, toistensa ohi puhumista ja muuta sivistymätöntä käytöstä.

Nykyisin on kuulemma olemassa "hyvinvointialueita". Ehkäpä tällä viitataan terveys-, sosiaali- ja sairaus-alojen byrokraattien hyvinvointiin? Sairautta ja kurjuuttakin Suomessa on paljon. Kansalaiset ja asiakkaat eivät välttämättä voi hyvin. On kovin valitettavaa että SoTe-uudistuksesta muodostui tällainen kovin kallis byrokraattien suojatyöpaikkojen juhlaparaati ja avun tarpeessa olevat asiakkaat jokseenkin unohdetaan. Hyvinvointiyhteiskunta onkin vain virkamiesten hyvinvointia, kansalaiset unohtuvat.

Suomen kansan suurimpia ongelmia on ilman muuta veronmaksajien varoin rahoitetut, aivan liian runsaslukuiset virkamiehet ja byrokraatit. Tähän joukkoon kuuluu suuri joukko ihmisiä, jotka ovat julkisen alan piirissä joko suoraan tai välillisesti. Sitä kansaa rasittavaa ja täysin tuottamatonta joukkoa olisi jatkossa karsittava kovalla kädellä. Byrokratian ja veronmaksajien rahoin tempputyöllistettyjen määrän kasvattaminen ei ole kestävää politiikkaa.

Tahdonkin toivottaa kaikki suomalaiset psykopaatti-byrokraatit kristittyjen alimpaan Helvettiin ja korventavien hiilivalkeitten äärelle. Yhteisen edun nimissä toivotan suomalaisille tuottamattomille byrokraateille kaikkea mahdollista pahaa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu