<<

07.07.2023

>>

Ainakin ennenvanhaan maitotalous-vetoisessa maataloudessa toivottiin aurinkoista, poutaista ja kuivaa heinäkuuta, hyviä heinäpoutia, niin että perinteinen kuivan heinän teko hyvin lykästäisi, ehkä jopa niin ettei heiniä tarvitsisi välillä ripustella seipäille, kräkyille tai haasioille roikkumaan, että ne mahdollisimman nopeasti kuivuisivat ja säilyisivät ravinnepitoisina. Näin saataisiin karjalle jemmattua talveksi heinälatoihin hyvälaatuista pureskeltavaa.

Tämä heinäkuu on kuitenkin alkanut sateisissa ja viileissä merkeissä, lämpimän kesäkuun jälkeen. Tätä kokee oheinen otos kaupunkilaiselta parvekkeeltani todistaa.

Noh, nykyinen maatalous on asia erikseen, enkä minä siitä paljon mitään tiedä. Eipä tarvinnut maanviljelijän uraa edes oikeasti yrittää, edes isäni kuoleman jälkeen, koska rahkeet ja olosuhteet eivät siihen alkuunkaan riittäneet. Minulta se juna meni jo aikapäiviä sitten. Nykyaikainen maatalous on jo eräänlaista teollisuutta. Köyhä ei siihen ruljanssiin kykene ja käytännöllisesti katsoen tyhjästä on paha aloittaa.

Maataloudessa minulla tuskin on enää koskaan mitään oman toiminnan mahdollisuuksia ja aika heikolta nuo muutkin talouden sektorit vaikuttavat. Isän vanha mökki Etelä-Pohjanmaalla tuli minulle aika kalliiksi, mutta sieltä ei enää löydy elinkeinoa sen paremmin kuin asumustakaan. Sateista heinäkuuta en toisaalta pistäisi ollenkaan pahakseni, koska helteiset illat ovat turhan rasittavia tässä porilaisessa kerrostaloasunnossa jossa sisälämpötila voi lähennellä lukemaa +30°C.

Olen saanut tietää että mm. lääkkeet ja monet mausteet olisi parasta säilyttää normaalissa huoneenlämpötilassa, joka tietääkseni on noin +20°C. Mistäköhän sellainen normaali huonelämpötila olisi täällä saatavissa? En oikein keksi ketsupille ja sinapille muuta sopivaa paikkaa kuin jääkaappi.

Suomen uusi hallitus on jo ottanut haparoivia ensiaskeleitaan. Minun mielestäni tuo NATO-henkinen ja siis väärämielinen hallinto saa kaatua vaikkapa jo syksyn lakkoaallossa. Toki kannatan edelleen perussuomalaisia näistä eduskunnan reaalisista vaihtoehdoista, mutta Suomen NATO-jäsenyyttä en hyväksy. Jos Suomi on vastuussa maapallon ilmastosta, niin vastatkoon myös suurvaltojen välisen sotilaallisen vastakkainasettelun kiristämisestä.

Myönteisenä näen monien oikeamielisten persujen kissaa pöydälle nostavan linjan. Pöydällehän se kissa on nostettava jos siitä on puhuttava ja tokihan ennen kaikkea tärkeitä asioita on käsiteltävä. Peukalonpyörittelyt sekä muut jonnin-joutavuudet ehtii tehdä myöhemminkin. Eikä aiheutuisi suurta vahinkoa vaikka turhat aiheet jättäisi kokonaan käsittelemättäkin.

Toisaalta eräitten edustajien orjamainen hyssyttely ja aatteen huutokauppa sekä politiikan linjan alennusmyynti ärsyttää. Kuulin valtamediasta ensimmäistä kertaa "väestönvaihtoteoriasta", mutta minä en siitä sanoudu irti. Päinvastoin, koska siitä niin suuri kohu ja poru on nostettu, olen asiasta sitä mieltä että väitteissä jonkinlaisesta salaliitosta saattaa olla vinha perä. Miksi tämä olisi niin arka aihe, jos siinä ei ole mitään perää! Savua tiettävästi harvoin ilmenee kokonaan ilman tulta.

Suomalaisten olisi jo vihdoin syytä herätä havaitsemaan kansallista, kielellistä ja kulttuurista olemassaoloaan uhkaavat vaarat. Kaduilla on jo riittävästi väriä, mikäli ne jonkun mielestä aiemmin olivat liian värittömiä. Toivotan Valkeaa Joulua ja miksipä ei samanlaista muutakin vuotta. Selkärangaton monikulttuurisuus ei ole tavoittelemisen arvoista.

RKP:n eli Ruotsalaisen KansanPuolueen toiminnasta hallituksessa olen ottanut opikseni sen että meidän mikrovaltiossamme ruotsin kielellä ei voi enää olla mitään asemaa. Ruotsi on meille vieras kieli. Toistaiseksi en vielä kiroa ruotsia niinkuin olen kironnut englannin ja ukrainan kielet.

Seuraan vielä miten RKP:n toiminta Suomessa kehittyy. Jos en kiroa ruotsin kieltä niin ruotsalaisten kanssa voidaan kommunikoida esimerkiksi ruotsiksi. Jos kiroan ruotsin, niin sitten kommunikointi heidän kanssaan olkoon kulttuurineutraalilla kansainvälisellä Esperanton kielellä.

Näin sivumennen mainiten, kansantaiteilija Mauri Antero Nummisella oli hienostokoulussaan "pakkoesperanto", joten eiköhän se muillekin käy. Pakkoruotsin voi ilman muuta poistaa opetusohjelmista. Eikä "hyvinvointialueiden" yleensä lie tarpeen tarjota palveluita ruotsiksi.

Paljon on suuressa maailmassa vinksallaan, mutta erikoisesti Ukraina on jo pitkäaikainen suuri murheenkryyni. Heidän koomikko-presidenttinsä oli vaikea uskoa että Venäjä on tosissaan ja sama epäusko Venäjän totisuuden suhteen vaikuttaa edelleen vallitsevan läntisessä maailmassa. Ukraina kuuluu Venäjän etupiiriin ja valitettavasti ainoa toimiva keino ilmaista tämä tosiseikka riittävän selkeästi ilmeisesti on ydinaseitten käyttö. Venäjä ei häviä sotaa. Venäjä ei ole heikko. Ydinaseiden käyttö on Venäjälle sopiva keino osoittaa asemansa, voimansa ja uskottavuutensa.

Suomalaiset "asiantuntijat" ovat jo kauan yhteen ääneen vakuutelleet ettei ydinaseita ole tarkoitettukaan mihinkään todelliseen käyttöön, vaan ainoastaan pelotteeksi. Kuitenkin kaikissa sotilaallisissa suurvalloissa on jo pitkään kehitelty taktisia ydinaseita, taistelukentän ydinaseita. Taistelukentän ydinaseet nimenomaan soveltuvat taistelukentälle, kuten nimikin ilmaisee. Eräs Suomessa vähemmän suosittu venäläinen takavuosien poliitikko nimitteli sellaista "atomipistooliksi". Tuskin se ihan taskuun mahtuu, mutta ei sitä pelkäksi koristeeksikaan ole tarkoitettu.

Ehdotan että sota Ukrainassa lopetetaan sopivilla taktisilla aseilla niin ettei sodan häviäjästä jää minkäänlaista epäilystä. Esimerkiki Ukrainan pääkaupunki voitaisiin palauttaa takaisin kivikauteen roihuavan tulimyrskyn avustuksella ja näin Ukrainan johto ja sen läntiset tukijat riisuttaisiin turhista luuloista. Ukrainan sota kannattaa lopettaa mahdollisimman lyhyeen ja ainoa tapa tehdä se turvallisesti Euroopalle ja koko muulle maailmalle on Ukrainan pikainen ja ehdoton tappio. Venäjän vuonna 2008 Bukarestissa ilmaisemia kantoja on opittava kunnioittamaan ja noudattamaan.

NATO-haukat haluavat vääntää asiat sellaisiksi että Ukrainassa mukamas olisi kyse esim. länsimaisesta sivistyksestä. Todellisuudessa Ukrainassahan kyse on vain Ukrainasta, ei Suomesta tai Baltian maista. Eikä myöskään koko länsimaisesta kulttuurista. Eurooppalainen rauha on mahdollinen vasta sitten kun Venäjän turvallisuushuolet otetaan huomioon ja ukrainalaiset lopettavat vaarallisen ja kalliiksi käyvän NATO-vouhotuksensa.

Kesällä Pori on suomalaisittain melko merkittävä musiikkikaupunki. Kirjurinluoto taas on varmaan kesällä Porin kesäisimpiä paikkoja. Toivoisin vain kainosti sitä etteivät musiikkitapahtumat estäisi normaalia jalankulkuliikennettä Pormestarinluodosta Pormestarinsillan (jota jotkut sivistymättömät kutsuvat Kaarisillaksi) ja Taavi-sillan kautta keskikaupungille ja takaisin. Toivoisin myös että musiikkitapahtumien paikallisille asukkaille aiheuttama meluhaitta olisi jo hiukkasen pienempi pikkutunneille siirryttäessä. Ehtii kai siellä möykätä päivälläkin aivan riittämiin.

Tahdon lopuksi toivottaa kaikki suomalaiset byrokraatit kristittyjen alimpaan Helvettiin ja korventavien hiilivalkeitten äärelle. Toivotan suomalaisille byrokraateille kaikkea mahdollista pahaa. Meidän omassa valtiossamme Mueleja Insulo ei ole Helvetti-instituutiota, mutta enhän minä niitä byrokraatteja tänne meille haluakaan.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu