<<

04.04.2023

>>

Aloittelen tätä juttua oikeastaan jo maaliskuun puolella, mutta tästä tulee huhtikuun juttu. Sivuston päiväyksethän ovat vain viitteellisiä ja melkein aina juttuja on joka tapauksessa korjailtava, päivitettävä ja täydennettävä jälkikäteen, ehkä moneenkin otteeseen.

Eduskuntavaaleja ei ole tätä kirjoittaessani vielä käyty, mutta tulevan viikonlopun jälkeen kyllä on ... ja vielä taputeltu päälle. Aion käydä aivan kunniallisesti äänestämässä asianmukaisessa paikallisessa äänestyspaikassa Kaarisillan yhtenäiskoululla aprillinpäivän jälkeen sunnuntaina toinen huhtikuuta. Ennakkoon äänestin vain silloin kun virallinen äänestyspaikka oli Vähäraumassa, mutta olin jo muuttanut Pormestarinluotoon asumaan.

Niin, ehkä täältä Porin Pormestarinluodosta "Kirvatsiin" eli Kirjurinluotoon johtavan sillan virallinen nimi sitten todellakin on Kaarisilta, eikä aiemmin käyttämäni nimitys Kirjurinsilta. Tjaah, eräässä noin 10 vuotta vanhassa Porin katujen kartassa nimenä kuitenkin näköjään on "Pormestarinsilta".

Joka tapauksessa tekemieni alustavien kuikuilujen mukaan vaikuttaa siltä että se paras puolue SML eli Sinimusta liike ei ole äänestettävissä Satakunnan vaalipiirissä näissä vaaleissa. Kovin valitettavaa ettei kansalaisilla ole tällaista mahdollisuutta mielipiteensä ilmaisuun. Niinpä joudun edelleen äänestämään toiseksi parasta eli Perussuomalaisia.

Mielipiteet eivät voi olla vääriä. Kaikki mielipiteet ovat oikeita mielipiteitä, nekin jotka eivät demareita miellytä. Myöskään kansan vaaleissa ilmaisemat mielipiteet eivät ole vääriä, paitsi silloin jos nämä harrastavat ns. taktista äänestämistä, eli äänestävät jotakin muuta kuin oikeaa puoluettaan, vaikka voisivat äänestää oikeinkin.

Vaalien lopputuloksella ei ole minulle juuri mitään väliä. Täyttä sekoilua niitten EU-NATO-Euro-hihhuleitten touhu joka tapauksessa on. Mitään hyvää ei uudeltakaan hallitukselta kannata odottaa. Tärkeintä on osallistua vaaleihin, olla luovuttamatta omaa ainokaista äänestysmahdollisuuttaan vastapuolelle ilman taistelua.

Köyhyys on Suomessa lisääntynyt vasemmistohallituksenkin aikana, joten ilmeisesti köyhyys tulee edelleen lisääntymään Suomessa. En muista että mikään suurimmista puolueista edes vastustaisi kansalaisten köyhtymistä. Ilmeisesti köyhyyden ongelma ei lainkaan kosketa poliitikkoja, byrokraatteja, AY-politrukkeja ja heidän lähipiiriään.

Myönteistä kuitenkin on että niitten kaikkein kunniattomimpien paskiaisten, eli holtittoman huulipuna-törky-hallituksen tie nousee nyt pystyyn. Vihreitten pelko on kaiken viisauden alku! Globalismi ja korporativismi kaatavat allikkoon.

Voisi toki toivoa että Suomen tuleva hallitus - jos sellainen joskus pystyyn saadaan - noudattaisi vastuuntuntoisempaa talouslinjaa. Pöhöttyneen suljetun sektorin byrokraattien suojatyöpaikkojen harvennushakkuut olisivat myös kovin suuresti yhteiskuntaa tervehdyttäviä, mutta sellainen lie aivan liian hyvää toteutuakseen Sulo-Suomessa, byrokraattien luvatussa maassa. Vihreä siirtymä ja muut EU-hihhuleitten keksimät ylimäääräiset rasitteet olisi kuitenkin välttämättä loivennettava Suomen kansan maksukyvyn mukaisiksi.

Dekadentin länsimaisen byrokratian karsiminen ja paluu perinteisiin kansallisiin arvoihin olisi nyt jo kiireellistä. Suomi kuuluu suomalaisille. Eräänlaisena kaksoiskansalaisena voin mikrovaltiostani käsin vain surkutella suomalaista näennäisdemokratiaa joka on käytännössä pelkkää byrokratiaa ja kusetusta. Olisi saatava aitoa suomalaista juurevaa kansallisaatetta tämän juurettoman - tosin pelkästään läntisen - internationalistisen kirotun monikulttuuurisuuden sijalle. Suomi suomalaisille!

Kansainvälinen kieli Esperanto on aivan OK. Se on asiallinen ja kulttuuurineutraali kansainvälisen kommunikoinnin työkalu. Ideologinen internationalismi sensijaan on turhaa. Ei ole tarpeen uhrata oman maan kulttuuria kansainvälisen kommunikoinnin vuoksi. Kansallisvaltio on paras. Mikään kansallinen kieli ei voi olla kulttuurisesti neutraali kansainvälinen kieli, ei myöskään englannin kieli.

Jos julkista rahaa Suomessa todella leikata halutaan, niin se lie helppoa. Vihreään siirtymään on varattu 8 miljardia veronmaksajien rahoja. Yritystukia maksetaan lähes 4 miljardia. Kehitysapu lakkauttamalla säästyisi 2 miljardia. Jos ihan oikeasti tahdotaan, niin noin 15 miljardin säästö olisi helposti toteutettavissa julkisessa taloudessa.

NATO-jäsenyydestä luopuminen, Ukrainan tukemisen lopettaminen, rationaalinen maahanmuuttopolitiikka, turhien byrokraattien karsiminen veronmaksajaa rasittamasta ja EU:n vihreän siirtymän vuoteen 2050 tyytyminen (huulipunahallituksen epärealistisen tavoitteen 2035 asemesta) säästäisi myös paljon. Eikä yhtään mummoa, koululasta, työtöntä tai vaivaista tarvitsisi passittaa ns. mieron tielle.

Peruskoulutus toki on tärkeää, mutta ammatillisessa koulutuksessa on paljon parantamisen varaa. Yliopistojen tukemisen veronmaksajien varoin voisi lopettaa kokonaan. Yliopistot ovat autonomisia, joten miksipä ne eivät sitten itse hanki rahojaan. Jos korkeakoulut nyt mukamas ovat niin erinomaisen hyviä, niin itsenäinen tulojen hankinta ei liene niille vaikeaa. Jos suomalaisten korkeakoulujen tuote todella on tarpeellinen, hyvä ja korkealaatuinen, niin tottahan se kävisi kaupan ilman subventioitakin.

Suomen valtion tulee keskittyä valtion ydintehtäviin. Esimerkiksi katkarapualtaiden lämmitys ei mielestäni kuulu valtion ydintehtäviin. Jos teollisuus haluaa vauhdittaa virheää siirtymää, niin investoikoon. Se ei kuitenkaan ole veronmaksajien asia heitä avittaa.

Dekadentti EU on sitten vieläkin siirtynyt ns. "kesäaikaan", eli käytännössä Suomen tapauksessa Moskovan aikaan, UTC+3h.

Kamerani on kuitenkin jatkuvasti vyöhykeajassa UTC+2h, vaikka se ei olekaan kellona kovin tarkka. Kuten oheinen kuva osoittaa, on kameran kello virallista aikaa jälkessä tunnin ja 4 minuuttia. Eipä tuo haittaa kun sen tietää.

Seinäkellon takana olevan suolalampun LED-valo on lähes simahtanut, mutta ei sekään oikeastaan haittaa. Täysin toimintakuntoisena lampun valo olisi niin kirkas, että kelloa olisi vaikea lukea hämärässä kun valo paistaa päin pläsiä. Parempi näin. LEDit voivat sinänsä olla kestäviä, mutta niitä ohjaava elektroniikka ei välttämättä ole.

Paljosta on puutetta, mutta pelikorttipakkoja minulle on kertynyt vähintäänkin riittävästi kuten ensimmäinen kuva todistaa. On tuntunut että pelikorteissa on jotakin syvällistä, jokin kova idis. Ajattelin kai lähinnä "Solitaire"-salakirjoitusta ja OTP-menetelmää niitä hankkiessani, mutta enpä enää tiedä josko salaaminen olisi tarpeellista tai hyödyllistä. Ehkä haluaisin oppia pelaamaan Bridgeä? Noh, sehän on kuitenkin neljän hengen peli ja minulla on tämä ainoakin henki jo aika löysässä.

Suomalaisen demokratian ja mielipiteen vapauden tilasta on jo syytä olla aivan tosissaan huolissaan. Päättäjät eivät halua tai uskalla suostua kansanäänestyksiin tärkeissä asioissa, vaan luottavat 4½ miljoonan äänestäjän maassa muutaman tuhannen vastaajan epämääräisiin galluppeihin ja virkamiesten mielipiteisiin. Korona-komissiota ei ole Suomessa tarvittu tutkimaan epidemian aikaisia tapahtumia, koska Suomessahan byrokraatit eivät missään nimessä voi olla väärässä, ei edes periaatteessa. Suomessa kansa ilmeisesti halutaan eristää kaikesta vaikuttamisesta, valtamedian suosiollisella avustuksella. Uusia asioita ajavat pienpuolueet halutaan kuristaa hengiltä.

Eräät kriittisen tärkeät poliittiset päätökset on nähtävästi tehty vain pienen otannan gallupin perusteella, ilman rehellistä kansanäänestystä. Sivistyneemmissä maissa EMU- ja NATO-jäsenyydestä olisi äänestetty oikeasti. Gallupit ovat pelkkiä poliittisen manipuloinnin välineitä. Kiellänkin täten galluppien käytön mikrovaltiossani. Gallupeilla kansaa ohjaillaan salakavalasti jonkin epämääräisen taustatahon haluamaan suuntaan. Galluppien tekijöillä ei ole mitään vastuuta, mutta heidän ilkitöittensä tuloksilla voidaan koko kansa syöstä perikatoon.

Sodathan eivät lopu sotimalla. Sotimalla sota vain jatkuu ja jatkuu. Toivottavasti Donald Trump USA:n uutena presidenttinä lopettaa Ukrainassa sen NATO-maiden vuodesta 2014 harjoittaman länsimaistamiskampanjan, joka johti nykyiseen Ukrainan sotaan. Se saattaa olla ainoa toivo rauhasta Euroopassa. Ehkä ainoa mahdollisuus estää ydinsota.

NATO sietäisi romahtaa, se olisi jatkossa paras tae rauhalle maailmassa. Suomenkin tulisi vakavasti harkita kannattaako olla vihan saareke Venäjän rajalla, kannattaako olla kärjistämässä suurvaltojen välisiä jännitteitä, kannattaako olla kirotun NATO:n kanssa yhtikäs missään tekemisissä.

Toivotan kaikesta huolimatta kaunista planeettakevättä ja kaikille ihmiselämää tuhoaville kodinryöstäjä-byrokraateille tietenkin kaikkea mahdollista pahaa.

Työvoimahallinnon ns. Kuntakokeilun byrokraattiset selkäänpuukottajat ansaitsevat kristittyjen Helvetissä ne kaikkein lämpimimmät paikat. Luulenpa että kristittyjen Helvetti ei edes suunnittele vihreää siirtymää, vaan siellä käytetään jatkossakin tulikuumina hehkuvia hiiliä asiakkaiden grillaamiseen ikuisesti, eli siis fossiilisia polttoaineita.

( Sopinee tässä yhteydessä selventää ja mainita, että meidän oman mikrovaltiomme luonnonuskonnossa taas ei ole Helvettiä ollenkaan )

Seuraavassa kolmeen kertaan, hiukan eri suunnista, kuvatun kirjaston "taidekahvilassa" myynnissä olevan taideteoksen nimi on "Sota ja rauha". Ajattelin että tässä järjestyksessä kuvista voisi yrittää muodostaa stereokuvapareja, mutta vaikealta ensin tuntuu paljain silmin. Ehkä tätä voisi ajatella vanhan sanonnan "Miekat taotaan auroiksi" moderniksi versioksi? Nähtävästi tässä Hornet -hävittäjät muuttuvat rauhankyyhkyiksi lentäessään jonkin seinän läpi.

Toki suurvaltapolitiikkaa tarkastelleen vaikuttaa paremminkin siltä, että nykyisin maailmalla "auroja" taotaan kiireesti takaisin "miekoiksi". Pitäisiköhän tämänkin teoksen päivitetyssä versiossa lentosuunta vaihtaa, niin että linnut muuttuisivat takaisin hävittäjiksi?

Vaalien jälkeen voi todeta että Keskustan politiikka vaikuttaa menevän totaalisesti perseelleen. Kepu sai hallituksessa läpi himoamansa maakunta-SoTe:n, mutta valta vaikuttaakin nyt useimmissa maakunnissa siirtyvän perussuomalaisille. Sinänsä hyvä että Persut etenee, vaikka byrokratian lisääntyminen sapettaakin.

Erikoista tyydytystä minulle tuottaa se epätoivoinen paatos, jolla kaiken maailman "asiantuntijat" yrittävät perustella NATO-jäsenyyttä muka ainoana vaihtoehtona. Nähtävästi valtapoliitikoiden persreiän ympärillä on ns. kylmä rinki, jonka kiusallisuutta he koettavat lieventää lausunnoillaan. Kansan aivopesulle ja mielipiteiden muokkaukselle vaikuttaa olevan iso tarve. Erilaisia asiantuntijoitahan Suomessa riittää, esimerkiksi TE-toimiston "asiantuntijat" varmaankin ovat edustava ... tai ainakin öh ... kuvaava ... näyte heidän laumastaan ja asiantuntemuksensa tasosta.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu