<<

03.03.2023

>>

Perimätiedon mukaan talven "selkä" on jo taittunut, vaikkakin kuurapartainen pakkasukko vielä uhkailee ajoittain ja keväiset kiurut sekä peipot loistavat vielä poissaolollaan. ("Kuu kiurustra kesään, puoli kuuta peipposesta ...")

Iloista puoluepoliittista odotusta on ilmassa sikäli että kevään eduskuntavaaleihin on aikaa alle kuukausi. Nyt tulee Suomen kansalle mahdollisuus vaihtaa holtittoman törsäilevä huulipunahallitus parempaan vaihtoehtoon, sellaiseen joka haluaa ohjata maata tulevaisuuteen taloudellisesti terveemmällä ja kestävämmällä pohjalla.

Itsenäisen mikrovaltion edustajana luonnollisestikin suosin kansallismielisiä puolueita, kunhan eivät ole korostetusti kristillisiä (kuten VKK eli Valta kuuluu kansalle). Ulkomaalaisperäistä uskontoa ei tule sitoa politiikkaan. Uskonto on henkilökohtainen asia, eikä sillä tarvitse olla poliittisen näkemyksen kanssa mitään tekemistä. Eduskuntavaaleissa ei äänestetä Jumalasta.

Suomen kansallismielisistä puolueista minulle ykkösvaihtoehto on ilman muuta uusi puolue SML, Sinimusta Liike. Persutkin (eli virallisesti Perussuomalaiset) tosin saattavat myös tulla kyseeseen hätätapauksessa. Niin no, yksi ääni per lärvi, eihän se ratkaise isossa kuvassa, mutta on silti tärkeää olla kannattamassa hyviä asioita, sen sijaan että jättäisi sen ainokaisen vaikutusmahdollisuuutensa vihollisen käsiin. SosiaaliBYROkraattien kiusallakin äänestän nationalisteja.

Pyyhkeen heittäminen kehään ei ole todellista taistelua tässä elämän nyrkkeilykehässä. Elämä on jatkuvaa taistelua, minkäs ihminen tuolle tekee. Taistelemalla on kansa oikeutensa hankkinut ja vain taistelemalla ne voidaan säilyttää. Lahjaksi ja ihan ilmaiseksi emme voi saada mitään.

Korporativismin kuristusote yhteiskunnasta on Suomessa vahva. Valtapuolueet ovat selkeästi suurpääoman ja AY-politrukkien asialla, ikäänkuin nuo nyt eivät muuten pärjäisi. Sosiaalibyrokratia on Suomessa itse tarkoitus. Suuri raha on valtapuolueiden hyvä kaveri.

Vaikeaahan todellisten parannusten aikaansaanti tietenkin käytännössä on näissä oloissa. Siltikin, mieluummin olemme hyvien puolella, kuin pahojen puolella.

Suomi suomalaisille! Byrokraattien on oltava kansa palvelijoita, ei päinvastoin. EU:sta tulee pyrkiä eroon. Suomen tulee pyrkiä lieventämään suurvaltojen välisiä jännitteitä, ei kiristämään niitä. Sotilaallinen liittoutuminen ei rakenna parempaa maailmaa, mutta puolueettomuus kyllä.

Venäjän ja Ukrainan suhteen kantamme on muuttumaton. Venäjä on läheinen ystävämme. Ukrainaa ei pidä auttaa yhtään millään tavalla. Ainoa keino saada Ukrainan johto tajuamaan asemansa ja ymmärtämään NATO-hihhuloinnin mielettömyys, on taktisten ydinaseiden käyttö. Sotilaallisesti stabiilissa Euroopassa Ukraina tavallaan kuuluu Venäjän valtapiiriin ja NATO uhkaa Euroopan vakautta.

NATO:n ydinaseet Ukrainassa olisivat riski koko maailmalle, luonnolle, koko ihmiskunnalle. Raivohullut tappaja-jenkit Moskovan porteilla, se ei olisi vakaa Eurooppa. Sama uhkakuva toki pätee myös Pietariin ; Jenkkien ydinaseet Suomessa Pietarin porteilla olisi takuuvarma tuhoisan suursodan siemen. Rauha Euroopassa on mahdollinen vain jos Venäjää ei ajeta mahdottomaan tilanteeseen.

Euroopassa ei voi tulla rauhaa jos Venäjän turvallisuushuolia ei huomioida. Venäjän ydinohjukset Kuubassa USA:ta uhkaamassa olisi yhtä vaarallinen asetelma kuin USA:n ydinohjukset Ukrainassa Venäjää uhkaamassa. Jenkit olisi saatava snaijaamaan ettei ole turvallista ajaa vastapuoli täysin nurkkaan, sillä se vastapuoli pystyy iskemään kipeästi ja näin sytytetään ennennäkemättömän karmea maailmanpalo jossa kukaan ei oikeasti voita.

Sotiminen ja uusien aseiden sekä ampumatarvikkeiden hankkiminen vaikuttaa nykyisin olevan suurta muotia. Onneksi sentään on muitakin vaihtoehtoja, paljonkin hyödyllisempiä - tai ainakin vähemmän maailmaa ja ihmiselämää tuhoavia.

Taivaalle tuijottelu ei ehkä kaikkien mielestä ole erittäin hyödyllistä, mutta ei se ainakaan tuhoa koko maailmaa.

Ohessa on kuvattu kirja "Tähtitaivas", alkukielellä "Guide to the Stars", kirjoittanut Patrick Moore 1960, suomennettu 1964 sarjassa "Jokamiehen Korkeakoulu". Se on ollut minulle kovin tärkeä ja inspiroiva lähde vuodesta 1978 lähtien. Illan planeettataivas oli varsin komea keväällä 1978. Niin, voisin kai jo viettää 45-vuotis taitelijajuhlaa. Vaatimaton teos toki nykymittapuun mukaan, mutta vaatimattomassakin voi olla jotakin ratkaisevan tärkeää. Pieni voi olla kaunista ja vähän voikin olla yllättävän paljon.

Kirjassa on havainnollisia piirroksia ja ne ovat minulle kovin tärkeitä. Minulle piirtäminen kuitenkin luonaa parhaiten tietokoneohjelmalla. Niinpä olen alkanut työstää uutta versiota "Astronomisesta Kellosta", jota rakentelin noin 8 vuotta sitten "JavaScript"-ohjelmalla. Koetan saada uudesta ohjelmasta hiukan yleisemmän. Ajattelin toteuttaa sen 3-kielisenä: Venäjäksi, Esperantoksi ja Suomeksi.

Paljonhan siinä on vielä tekemistä, mutta se ilmestyy aikanaan Venäjä-sivuilleni. Täysin valmista siitä ei ehkä tule koskaan, mutta eipä Bill Gatesin Windows-ohjelmakaan vaikuta koskaan tulevan valmiiksi. Ohjelman dokumentointia tuskin kykenen kirjoittamaan venäjäksi, joten se tullee Esperanton kielellä. Ohjelma siis toimii modernissa selaimessa, kunhan "JavaScript" on sallittuna.

Toivotan kaunista planeettakevättä ja vilkkaita eduskuntavaaleja. Niin ja kaikille ihmiselämää tuhoaville kodinryöstäjä-byrokraateille tietenkin kaikkea mahdollista pahaa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu