<<

30.09.2022

>>

Tällä päivämäärällä minun on määrä täyttää 64 vuotta, joka on elämässäni kohtuullisen merkittävä virstanpylväs, joten lie aiheellista jo ryhtyä hyvissä ajoin valmistelemaan juttua sitä varten.

Kaikesta päätellen uusi ammattityö on minulle jo sula mahdottomuus. Arvatenkin toimeentulo tulee jatkossa olemaan työeläkkeen varassa, kunhan vielä hiukan ikäännyn lisää, joten kaiketi on pakko yrittää sellaista heti kun mahdollista. Suomalaisen työelämän problematiikka epäilemättä on vaikeaa, ellei jopa täysin toivotonta, enkä ota siitä mitään vastuuta.

Suomalainen ammattikoulutus on täysin retuperällä, mutta se ei ole minun syytäni. Varmaan mukavia suojatyöpaikkoja koulujen henkilökunnalle, mutta koulut eivät täytä yhteiskunnallista tarkoitustaan. Suomalaisten veronmaksajien olisi syytä pikaisesti ja voimallisesti ilmaista paheksuntansa julkisten varojen haaskaamisen ja leväperäisen käytön johdosta.

Suomalaiset oppilaitokset - pelkästään sisäänpäinlämpiävät ja epäilemättä omasta mielestään niin viimeisen päälle erinomaiset ja fantastisen täydelliset - eivät tarjoa minulle mitään ammatillisesti hyödyllistä, eivätkä työnantajat ota minun sosiaaliryhmääni normaaliin ammattityöhön uusina työntekijöinä.

Erityisesti Suomessa olisi syytä saneerata SoTe-alalle soveltuvuuden kriteerejä, jos tarkoitus on että sille alalle joskus vielä löytyisi riittävä määrä asiallisia, kestäviä, aidosti motivoituneita ja kykeneviä työntekijöitä. SoTe-alahan on oirehtinut jo pitkään. Jotkut kuvittelevat että palkkaus muka ratkaisisi kaiken. Todelliset ongelmat ovat paljon syvemmällä. Asiakkaan etu unohtuu niissä kähinöissä.

Vähemmän kiinnitetään huomiota siihen, miten mielivaltaisia ja hysteerisen vainoharhaisia ovat valintakriteerit SoTe-alan koulutukseen. Valitsijoiden realistisuus ja asiantuntemus on käytännössä varsin kyseenalaista. Lisäksi hakija voidaan suoraan hylätä alalle soveltumattomana jopa täysin ilman soveltuvuuden testaamista. Virkamiesmielivalta kukoistaa ja ylenmäärin rehottaa SoTe-alan norsunluutorneissa. Niitä tunkkaisia muka-itse-tarkoituksia olisi syytä jo tuulettaa.

Minulle on TE-toimiston ämmä vihjaillut että olen vaikean psykoosin vallassa ja siksi kaikkeen soveltumaton. Noh, valistampa ko. tahoa ensinnäkin sen suhteen että eroavuus mielipiteissä ei implikoi psykoosia. Psykoosi on vakava henkinen tila, jossa sairas henkilö esim. näkee jotakin jota ei oikeasti ole olemassa. Ilmeisesti TE-toimistossakin on ankara pula kunnollisesta työvoimasta kun kaikenkarvaiset jonninjoutavat sukankuluttajat ja elämäntapa-byrokraatit sinne näyttävät kelpaavan.

Termiä "psykoosi" nähtävästi käytetään nykyisin väärin samaan tapaan kuin lääketieteellistä termiä "shokki". Tyhmä voi sanoa esimerkiksi "Olin aivan shokissa kuin join eri kahvimerkkiä!" Todellinen shokkipotilas ei ole vain lievästi järkyttynyt, eikä mielipide-ero ole mikään todellinen psykoosi. En myöskään usko että TE-toimiston ämmä olisi pätevä diagnosoimaan asiakkaita puhelinkeskustelun perusteella lääketieteellisesti kestävin perustein.

Luvaton lääkärin toimen harjoittaminen on tietääkseni laitonta ja jos sellaista tekee vieläpä virka-asemasta käsin, se on erityisen raskauttava asianhaara. Byrokraatteja olisi syytä palautella maan pinnalle sieltä kiiltokuvamaisesta näyteikkunamaailman saippuaoopperastaan.

Tulevaisuuden näkymät eivät ole kovinkaan hääppöisiä ainakaan taloudellisesti. Suomen hallitus on aivan omilla päätöksillään sotkenut Suomen maan ja kansan asiat perusteellisesti pitkiksi ajoiksi ja pahan kerran. Huulipunahallitus ei kuitenkaan nähtävästi ole mistään varsinaisesti vastuussa.

Sotilaallista vastakkainasettelua kärjistävä NATO-jäsenyys sekä selkärangaton EU:lle ja USA:lle pokkurointi tulevat vielä osoittautumaan erittäin huonoksi poliittiseksi linjavalinnaksi. Suomi kuuluu suomalaisille ja suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella pysytteleminen olisi edelleenkin se kaikkein viisain linja. Pienelle valtiolle ei ole järkeä lähteä osapuoleksi ja pelinappulaksi kaikkiin maailman kriiseihin.

Viron ja muiden Baltian maiden alueen puolustaminen ei voi olla Suomen puolustusvoimien tehtävä. Jos ne eivät itse pysty turvallisuudestaan huolehtimaan, niin miksi ihmeessä kiristävät ja edelleen vaikeuttavat tilannetta NATO:n jäsenyydellään! Puolueettomuus kunniaan.

Niin kutsuttu "vihreä siirtymä" on pelkkää riistohinnoiteltua kusetusta, joka voi johtaa uusiin maailmanlaajuisiin ongelmiin, mm. laajaan nälänhätään ylikansoitetussa maailmassa. Ja onhan selvää ettei Suomi pysty pelastamaan maapallon ilmastoa, vaikka huulipunahallitus vetäisi miten monta kerrosta pakkelia naamaansa ja hymyilisi niin että haarukset nousevat leukaperiin.

Syksy on saapunut Porin Pormestarinluotoon kuten oheinenkin otos osaltaan vakuuttaa. Syksyssä on hyvää ainakin se, ettei Aurinko enää iltaisin paista ikkunaan häiritsevästi. Kesäiltaisin olivat tarpeen erilliset häikäisysuojat ikkunan edessä. Valoverhot kun eivät paljoakaan varjosta.

Suuren maailman asiat ovat suhteellisen kaukana, mutta luonnollisestikin meillä on niihin oma kantamme. Meidän oma mikrovaltiomme luonnollisestikin tunnustaa kaikki Venäjän osat, mukaanlukien äskettäin liittyneet. Haluamme tietenkin säilyttää hyvät suhteet Venäjään ja harrastamme kaunista venäjän kieltä. Suomen nykyinen hallitus nähtävästi haluaa löytää ystävät kaukaa Atlantin väärältä puolelta ja vihollisen heti itärajan takaa. Meillä on aivan päinvastainen linja.

Terrorismia vastaan käytävä sota on minusta aiemmin tuntunut kovin teennäiseltä ja tarpeettomalta kun kaukaa Atlantin väärältä puolelta pommitetaan esimerkiksi Afganistanin tai Pakistanin kaltaista kehitysmaata. Ukrainan tapaus saa minut kuitenkin kääntymään terrorismin vastaisen sodan kannattajaksi. Venäjällä on täysi oikeus puolustaa aluettaan pääkaupunkinsa Moskovan porteilla ukrainalaisilta terroristeilta. Kannatan lämpimästi taktisten ydinaseiden käyttöä, niin että Ukrainan johto saataisiin vihdoin tajuamaan missä paikassa kaappi sillä seudulla seisoo.

Moninapainen maailma on paljon parempi kuin yksinapainen jenkki-imperialismi. Ainoa todella kulttuurisesti neutraali kansainvälinen kieli on luonnollisestikin Esperanto. Lokalismi ainoa hyvä arvo, globalismi ylen paha.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu