<<

05.04.2022

>>

Pitkään mikrovaltiomme suurlähetystön käytössä ollut Microsoft -hiiri alkaa jo takellella ja osoittautua aitoon Jenkkitapaan epäluotettavaksi. "Well heillä Walloissa" raha ratkaisee ja köyhät menkööt kyykkyyn, ostakoot nöyrästi uusia osoitinlaitteita. Uusi maailmanjärjestys ja sitä rataa, heillä Ämeriköissä se osataan, junou beibee. USA:n markkinaimperialistit haluavat yksin hallita maailmaa.

Elokuvatkin opettavat ettei USA ole mikään valtio sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan se on yksinkertaisesti pelkkä BISNES [Brad Pitt]. Aseet ja muut väkivallan välttämättömyystarvikkeet täytyy saada myytyä. Jos ei kauppa muuten käy, niin sytytetään sitten vaikka suursota Euroopassa. Onhan toki USA:n kannalta mukavampaa että sodat käydään jossakin muualla kuin Pohjois-Amerikassa.

Minun henkilökohtaisen agendani osalta juttujen täytyy kuitenkin luistaa ja edistyä, NATO -henkisen hiiren yhteistyöhaluttomuudesta huolimatta, joten kirjoittaminen jatkuu joka tapauksessa. Mielipiteen vapaus on NATO:a korkeampi arvo.

Olen edelliseen nähden siltä osin sivistynyt lisää Pormestarinluodon asioista, että olen saanut lisävalaistusta edellä käsiteltyihin paikallisiin rakennusteknisiin seikkoihin. Nimittäin ilmaisjakelulehti "Porilaine" uutisoi 31.03.2022 numerossaan (jutun kuva ohessa) teemalla MEN NY JOHONKI että K-lähikauppamme tulee uudistumaan ensi vuoden alkupuolella. Eikä se voine mikään aprillinpäivän juttu olla.

Lehtijutun kuvassa 2017 korostetusti etualalla poseeraava, ilmeisesti silloin vielä aktiivinen KIPPARIPUB ei muuten ole ollut toiminnassa enää aikoihin. Pizzahammasta joskus kolottaa kun kävelen siitä ohi, mutta olutta en kaipaa.

Nykyisen lähikaupan läheiselle alueelle ("Vanha liikekeskus") rakennetaan uusi noin 700 m2 kauppa ja vastaava nykyinen vanhempi rakennus puretaan sitten pois. Vapautuva ala jää ehkä autojen parkkipaikaksi ja lasten leikkikentäksi.

Lehtijuttu auliisti valistaa minua paikallisesta lähihistoriasta sikäli että Pormestarinluodon vanhan liikekeskuksen (rakennettu 1973, laajennusosa 1980) kolmen rakennuksen kokonaisuuden omistus keskitettiin 2020 Porin kaupungille ja Porin seurakuntayhtymälle. Asukastupana toiminut erillinen rakennus on purettu pois jo viime vuonna.

Nykyisin niin kovin ankean kristilliseltä vaikuttava pitkänomainen rakennus on alunperin ollut paikallinen koulu- ja kerhorakennus. Siellä kuulemma on nyt seurakunnan päiväkerhotoimintaa, asukastupa, kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen toimintaa. Ja risti seinässä. Se ilmeisesti säilyy siinä ristin voimalla jatkossakin.

Eniten olen täällä kaivannut paikallista R-kioskia, mutta kyllä K-kauppa varmaankin tarjoaa oleellisesti samat palvelut. Postipaketitkin sinne tulevat. Puuvillan kauppakeskus on varmaankin sitten seuraava etappi jos K-kaupan repertuaari ei riitä. Puuvillan mittavassa kauppakeskuksessa on esimerkiksi Apteekki ja tietenkin paljon muuta. Apteekkireissulle tässä itse asiassa olisikin syytä vähitellen hankkiutua, tohtorin reseptirohtojen ehtyessä, mutta jalkamiehenä ja edelleen nuhanokkapotilaana arastelen ilkeää sadeilmaa ja kylmää kastumista.

Se kävi kovin äkkiä kun Suomi putos puusta, kuten lyyrikko laulullaan osuvasti kertoi. Viime aikoina Suomi vaikuttaa pudonneen puusta vielä uudelleen ja yhä uudelleen. Poliitikoilla on nyt kova kiire patistella kansaa NATO-jäsenyyteen. Venäläisvihan lietsonta ja suurvaltojen vastakkainasettelun kärjistäminen ilmeisesti katsotaan nykyisin jaloksi ja pyhäksi kansalaishyveeksi. Suomalainen media hyväksyy Ukrainan sotapropagandan jo täysin kritiikittömästi ja toistaa sitä nöyrästi. Puna-vehreä hallitus ajaa NATO-lähtöistä Venäjän demonisointia kuin pyhää velvollisuutta, läntiseen sotilaallisen eskalaation liturgiaan sokeasti luottaen, USA:n munattomana sätkynukkena.

Kolmas maailmanpalo olis niin eri kiva juttu että kyllä sitä kannattaa pienenkin maan yrittää edistää ja toteuttaa mahdollisimman konfliktihakuisesti ja kostonhimoisesti? Kolmas MS, se on kuin itseään toteuttava ennuste, automaattisesti ja kuin itsestään etenevä koston kierteen kauhukuva. Yy, kaa, koo, kaikkihan ton osaa jo alakoulussa.

Työpaikkansa ja palkkarahansa suomalaiset luonnollisestikin joutuvat luovuttamaan ukrainalaisille pakolaisille. Ehkä asunnotkin. Kalliiksi tulee NATO-jäsenyys ja kalliiksi tulee eläminen ja asuminen kantaväestölle Suomessa muutenkin. Kaikki hinnat nousevat roimasti, mutta tulopuolella on vakavia puutteita. Energia on kallista, ruoka kallistuu, asumiskustannukset nousevat. Suomalaisten riittävästä perusturvasta ei nähtävästi ole puna-vehreän hallituksen mielestä niin väliksi, mutta vanhimmat asunnot täytyy suurin kustannuksin saneerata EU:ta miellyttävään kuosiin, sillä suomalaiset poliitikot eivät kertakaikkiaan osaa sanoa ei EU:lle. Suomen kantaväestölle eli hallintoalamaisille sen EI:n sanominen sensijaan on heille ylen helppoa.

Vihernatsit ja ympäristöfashistit haluavat tehdä tulevaisuudestamme erikoisen kalliin ja vieläpä eri nopeesti. Byrokraattien näyteikkunayhteiskunnassa paavikaan ei varmaan näyttäisi kyllin paavilliselta, ellei sitten olisi jäsenkirjaa paukutteleva SDP:n perustajajäsen.

Tulevaisuuden Suomessa solkkaavat ukrainalaiset pakolaiset huonoa englantia. Sellaista en suostu ymmärtämään. En myöskään suostu ymmärtämään ukrainaa. Suomessa on puhuttava suomea tai ruotsia. Venäjä on hieno maa ja hieno kieli, mutta venäjääkään en suostu kuuntelemaan jos epäilen että sitä yrittää tuputtaa ukrainalainen pakolainen. Ukraina olkoot ikuisesti kirottu. Sikäläinen presidentti, Setä Samulin pyhän aseteollisuuden marionetti, tapattaa urhoollisesti kansalaisiaan epärealistisella politiikallaan. Kolmas maailmansota on hänelle rakas asia. Peittäköön tappava radioaktiivinen laskeuma koko Ukrainan maan ikuisiksi ajoiksi.

Toivottavasti sodat käydään tulevaisuudessa pelkästään Pohjois-Amerikan mantereella. Hullut tappaja-jenkit tappakoot toisiaan. Logistiikan kannalta parempi, lyhyempi matka kuljettaa aseet tehtaista taistelutantereelle, vähentää CO2 -päästöjä ja osaltaan auttaa Tampereen HAISTA-PASKAN yliopistolle niin perin rakkaaseen "Ilmastohätätilaan"? Tulevaisuudessa sodissakin on tehtävä "vihreä siirtymä". Sodat on käytävä siellä missä aseet valmistetaan. Yksinkertaisinta olisi että asetehtaat sotisivat suoraan keskenään, ilman välikäsiä, eivätkä häiritsisi yhteiskuntien normaalia toimintaa.

Suomalainen koulutusfetissi se vaan jaksaa ärsyttää. Pisa-tulosten heikkeneminen on nyt saanut valtamedian laskemaan housuihinsa. Suomalaisen ammatillisen koulutuksen vakavat puuteet sen sijaan jätetään jatkuvasti huomiotta. Vain lukiota ja ylioppilastutkintoa arvostetaan.

Kuitenkin ammatillinen koulutus olisi huikean paljon tärkeämpää. Yleissivistävä koulutus ei ole kaikkien mieleen ja miksi pitäisikään olla. Ylioppilas ei ole mikään oikea ammatti. Yleissivistyksestä tykkääviä on aivan riittävästi vaikka heitä olisi vaikkapa 1/3 koko populaatiosta, siinäkin puolet liikaa. Oleellisempaa olisi keskittyä ammatilliseen koulutukseen joka Suomessa on surkean heikoissa kantimissa.

Eihän niitä mitään alaa miltään osin tuntemattomien ja oikeasti mitään hyödyllistä osaamattomien suurten ja mahtavien mutta todellisuudessa arvottomien herrojen ja johtajien suojatyöpaikkoja kuitenkaan kaikille riitä. Tuottamaton työ ei ole arvokasta, vaan se on silkkaa turhaa rasitetta. Tuottamaton työ ja byrokratia tulee minimoida. Hyödyllisen työn osuutta lisättävä ja se vaatii parempaa ammattitaitoa, kunnollista ammatillista koulutusta ja tuottamattomasta yleissivistys-peukalonpyörittelystä luopumista.

Koulutuksen ei oikeasti pitäisi olla mikään fetissi, mutta kelvollinen ammatillinen koulutus olisi ainakin järkevämpää. Ammatillisen koulutuksen parantamiseksi ehdottomasti kannattaisi taistella vaikka verissä päin, mutta aika lailla toivotontahan se jo on.

Järkevästi ajatellen ammatillisessa koulutuksessa ei voi olla kyse tieteestä. Yleisesti ottaen ammatillisen koulutuksen tehtävä ei voi olla kouluttaa uusia täydet mitat täyttäviä tiedemiehiä tai tiedenaisia. Ammatilliselta tutkinnolta ei tulisi vaatia korkeaa tieteellistä tasoa edes korkeakouluissa. Siis oikeesti, ammattitaito ei tarvitse olla Nobel-palkinnon tasoista tiedettä. Sen sijaan sen välttämättä tulisi olla realistista ja käytännöllistä. Järjen käytön tulisi koulutuksessakin olla sallittua, muuten menee metsään niin että rytisee.

Suomessa on aina kaikki virallisesti niin kovin hyvin, vaikka ei oikeasti olekaan. Suomessa byrokraatit eivät voi koskaan olla väärässä ja kansa saa julkisesti keskustella vain siitä mikä valtamediaa miellyttää. Byrokratian ja byrokraattien lisääminen on ratkaisu kaikkeen, aamen. No ei todellakaan. Voi herranen aika tätä suomalaista aivosoluanemiaa.

Väkisten täytyy vielä lisätä käytännön esimerkki siitä miten elämästä vieraantuneita virkaruipot ovat. Porilainen virkaruippo ilmeisesti TE-toimiston HULLUN ÄMMÄN asialla kehoitti minua avaamaan "salatun sähköpostin" klikkaamalla jotakin epämääräistä linkkiä. Noh, nyt on vaan niin että mikään minua koskeva ja minulle osoitettu asia ei ole minulle itselleni salainen. Jos minun ylipäätään on asia lupa tietää, niin on myös oikeus nähdä se suoraan selväkielisenä. En tietenkään klikkaile mitään epämääräisiä linkkejä joita epämääräiset virkaruipot lähettelevät. Ammottava aukko on virkaruippojen sivistyksessä jos he kuvittelevat olevansa muka jotakin aivan erityisesti luotettuja ja vilpittömiä tahoja, kaiken maallisen pahantahtoisuuden yllä levitoivia tahrattomia pyhimyksiä. He ovat jotakin aivan muuta, pahantahtoisia ja epäluotettavia kuin toista kättään selän takana pitävä kolumbialainen maanviljelijä tai uudella kiiltävällä neliveto-Porschella ajeleva meksikolainen rajavartija.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu