<<

01.11.2021

>>

Uusi kuukausi taas lähestyy alkamistaan. Vaikka eipä marraskuussa yleisesti ottaen ole paljoa juhlimisen aihetta. Vai pitäisikö räntää juhlia?

Suomen sairaalloisessa politiikassa Sinimusta Liike (SML) on ainoa selkeästi myönteinen uutinen. Jo on ylitetty netissä 3000 kannatusilmoituksen rajapyykki niiden vaadittavan 5000:n joukosta, eli voiton puolella ollaan. Ainoa merkittävä potentiaalinen uusi puolue. Kannatuskortteja voi lisätä netissä osoitteessa puoluerekisteri ... ja sieltä valitaan otsikko "Puoluehakemukset". Puoluehakemuksen kannattaminen ei tokikaan maksa mitään, eikä myöskään merkitse jäseneksi tai äänestäjäksi sitoutumista, vain puolueidean kannattamista.

Isänmaallinen vasemmistopuolue olisi todellakin jotakin aivan uutta, kaikkien näitten perinteisten punikkien maanpetturipuolueitten vastapainoksi. Vasemmistolaisenkaan ei enää välttämättä tarvitse olla maanpetturi! Se on jotakin aivan uutta, vallankumouksellista, aivan todellinen vaihtoehto persuista (korkeasti arvostetut Perussuomalaiset) poliittisesti vasemmalla. Jos ympäristöhysteria, ilmastohätätila, viherfashismi, ilmastonatsit, globaali markkinatalous ja EU-orjuuden palvonta eivät kiehdo tai tunnu todellisilta hedelmällisiltä ratkaisuilta paikallisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, niin kannattaa tutustua.

Hyvien uutisten puutteessa on myönteistä se että Fortum on vihdoinkin lopettanut isän raihnaisen mökkipahasen sähkösopimuksen, tai ainakin luvannut tehdä niin. Olen vuosien varrella moneen kertaan pyytänyt Fortumin asiakaspalvelua lopettamaan tyhjästä rahastamisen, mutta sellainen rahastusautomaatin katkaisu ei vaan ole heille sopinut. Vuoden 2016 jälkeen siellä EP:lla ei ole kulunut sähköä yhtään, jonka myös Fortum myöntää. Carunan sähkönsiirtomaksut siitä tasan nollasta kilowattitunnista ovat kuitenkin satoja euroja vuodessa. Melkoisen kohtuutonta.

Yritin jo vuosia sitten saada sähkönsiirron laskuihin Fortumilta kohtuullistamista koska kulutus on tasan nolla, mutta ei toivoakaan. Caruna oli rahastusautomaattiinsa niin kovin tyytyväinen. Sopimuksen lopettaminen ei myöskään käynyt päinsä. Monopoliyhtiö Carunan raharänni pyörii siellä savuverhon takana ja oikeuslaitos siunaa hävyttömän tyhjästä rahastuksen. Joku varmaan pitää sellaista oikeutena - esimerkiksi Tampereen käräjäoikeus - mutta minusta sellainen edustaa paremminkin oikeuden vastakohtaa. Varmaankin Caruna harjoittaa samaa mielivaltaa esim. Fortumin kilven suojissa monelle muullekin Suomen kansalaiselle, joten se pitäisi viimein saada ilkitöistään vastuuseen.

Esimerkiksi KELA ei perustoimeentulotuen puitteissa tarjoa yhtään mitään apua eri osoitteessa olevan kiinteistön sähkölaskuihin. Eikä myöskään kaupungin sosiaalitoimisto. Tulkoon myös ylioptimistisille "runsaan ja avokätisen sosiaaliturvan" urbaaniin legendaan uskoville kerrotuksi se tosiseikka, etteivät KELA sen paremmin kuin sosiaalitoimistokaan tietenkään maksa asiakkaan ulosottovelkoja miltään osin. Asiakas saa aivan vapaasti olla kusessa velkojensa kanssa vaikka korviaan myöten, se ei byrokraattien yöunia vie.

Sähkökilpailu, mitä se käytännössä on? Kun sähkön kulutus on tasan 0 kWh, niin sinänsä sähkön hinnalla (per kWh) ei ole merkitystä, se tekee viivan alle tasan nolla, 0 €. Sähkönsiirtomaksu kuitenkin juoksee silloinkin vaikka mitään ei oikeasti siirretä. Sähkönsiirtomaksua ei voi kilpailuttaa. Carunalla on sähkönsiirtoverkon monopoli ja kilpailijan puutteessa se voi vapaasti hinnoitella tahtonsa mukaan. Miksipä olla turhan vaatimaton kun saa yksin määrätä hinnat. Hieno homma, helppo liksa. Asiakkaan tarvitsee ainoastaan maksaa laskut, eli hän siis pääsee tosi helpolla?

Monopoli on siis Sulo-Suomessa täysin oukki-doukki, myös oikeuslaitoksen mielestä. Ainakin jos se piilotetaan esim. Fortumin ja sitä avustavan perintätoimisto Lowellin suojakilven taakse. Hävyttömän julma rahastus ei siis ole rikos, mutta varattomana laskujen maksamatta jättäminen on Suomessa suuri synti, selvää varkautta! Olen kuullut että naurisvarasta ei hirtetä, mutta kyllä nälkäänsäkin varastavat varmaan pian teloitetaan hitaasti sähkötuolissa pienellä virralla (© ™ J.Jaaksi) tai löysässä hirressä riiputtaen.

Fortum halusi edelleen jatkaa hävytöntä tyhjästä rahastusta, vaikka Carunan tolppa-apina oli jo käynyt erikseen katkaisemassa galvaanisen yhteyden. Fortumia ei kiinnosta onko asiakkaalla mahdollisuus saada sähköä tai ei. Laskutus pyörii joka tapauksessa, eikä sitä voi katkaista. Tällä linjalla oli Fortumin asiakaspalvelu, mutta taisipa nulikoilla mennä pupu pöksyyn kun joutuivat toteamaan että sähköt ovat Carunankin mukaan olleet poikki jo pitkiä aikoja. Valitusta asiasta jo kehittelin ko. virastolle, mutta Fortumin asiakaspalvelu vakuutteli että sopimus on sopimus eikä sitä voi lopettaa. Sähköä tai ei, laskut on maksettava! Se on monopoli-Carunan ikimuistoinen ja koskematon nautintaoikeus! Raha sitäpaitsi on nykymaailmassa pyhä asia, paljon tärkeämpi kuin kansalaisen henki ja terveys.

Asia on edennyt ulosottoon Lowell -nimisen perintäfirman avustuksella. Näin laskuja perivä Fortum saa kätevästi häivytettyä sen tosiasian että kyse on pelkästään Carunan sairaista sähkönsiirtomaksuista. Näiden tasan nolla kWh sähkölaskujen sankareitten, Fortumin, Carunan ja Lowellin mielestä tasan nollan kilowattitunnin siirto saa maksaa yli tuhat euroa. Minulla sellaisia rahoja ei tietenkään ole. Asunnottomana varsinkaan tuskin pystyn mitään maksamaan. Kohtuuttomia Suomessa ovat myös YLE-vero ja muu byrokraattien suojatyöpaikkojen kallis ylläpito. Olisi jo aihetta sähkökapinaan, YLE-vero-kapinaan, vihernatsien diktatuurin vastaiseen kapinaan, jne.

Eipä paljoa lohduta vaikka se hävyttömän kalliiksi tuleva tasan 0 kWh sähköä ( jota ei siis ole mökille siirretty, mutta jonka siirto kuitenkin maksaa aivan sikana ) olisi tuotettu kovinkin vehreästi, ympäristöystävällisesti ja hiilidioksidipäästöttömästi. Tyhjästä rahastus vituttaa silti.

Työttömyysetuuden saaminen on osoittautunut vaikeaksi korkeakouluopiskelun jälkeen. TE-toimisto tahtoo nähtävästi pitää minut työelämän ulkopuolella. KELA ei myönnä työttömyysetuutta, vaan viittaa TE-toimiston lausuntoon jonka mukaan olen edelleen päätoiminen opiskelija. Korkeakouluopiskelun käytännön edellytykset loppuivat keväällä ja sekä KELA että TE-toimisto ovat kesästä lähtien olleet tietoisia korkeakouluopiskelun loppumisesta. Tästä huolimatta nuo kyselevät asiaa tämän tästä. Tulkoon nyt tässäkin selkeästi ilmoitettua: OLEN PYSYVÄSTI LOPETTANUT KORKEAKOULUOPISKELUN!

Jos saisin KELA:lta aidosti uuden päätöksen työttömyysetuuden hakemukseen, valitusoikeuden kera, niin että voisin siitä uudelleen valittaa Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalle, niin asian voisi saada edes uudelleen pöydälle, mutta vaikealta sekin näyttää. Tutkimattomia ovat byrokratian norsunluutornien salat ja virkavaltaisen rankaisumentaliteetin koukerot. Asiakasta on ilmeisesti rankaistava kunnes hän katoaa maan alle. Kansalaiset on byrokraattien toimin pyrittävä sulkemaan yhteiskunnan ulkopuolelle, siinäpä aitoa suomalaista "kansanvaltaa".

Kismittää myös se että diplomityön yrittämisen vuoksi minua on kohdeltu yksityisen liiketoiminnan harjoittajana. Päätoimisen opiskelijan opintotuki ja asumistuki olivat muka liiketoiminnan harjoittamisesta saatua tuloa. Ihmettelen suuresti. Varsin pahantahtoinen teko. Verohurtta on verenhimoinen elukka.

Jos ehkä mahdollisesti joskus vielä jotakin virallisesti opiskelenkin, ei ainakaan tule olemaan kyse automaatiotekniikasta, eikä myöskään Tampereen HAISTA-PASKAN yliopistosta. Automaatiotekniikka on aivan väärillä raiteilla. Korkeakouluopiskelu on suomalaisille jonkinlainen fetissi, käytännössä arvoton sairaalloisen uskonnollisen palvonnan kohde. Koulutuksen ja opiskelun asioita olisi jo syytä tervehdyttää reippain toimenpitein. Ammattikoulutus olisi saatava kuntoon pikaisesti. Ammattikoulutus varsinkaan ei voi olla mikään uskonto.

Yleisesti suositeltu korkeakouluopiskelu osoittautui kuitenkin lopulta kavalaksi köyhyysloukuksi. Korkeakouluopiskelun käytännön hyöty on kovin kyseenalainen. Kokemusteni johdosta en voi suositella sosiaaliryhmälleni opiskelua ainakaan Tampereen HAISTA-PASKAN yliopistossa, varsinkaan automaatiotekniikkaa. Homma ei vaan toimi, vaikka opintovelkaa kertyy sellaisia määriä että on vaikea kuvitella miten sellaiset saisi koskaan maksettua takaisin tässä sairaan ikärasismin luvatussa maassa ; Suomessa kun ikärasismi on jo vakiintuneen teollisuusstandardin asemassa.

Ennen vanhaan yliopisto-opiskelu ja -tutkinto varmaankin oli toimiva väylä työelämän korkeampiin palkkoihin ja parempaan sosiaaliseen asemaan yhteiskunnassa, silloin kun sellainen korkeakouluopiskelu vielä oli suhteellisen harvinaista. Maailma on kuitenkin jo muuttunut. Nykyisin korkeakouluopiskeluun yllytetään suurinpiirtein kaikkia, vauvasta mummiin & vaariin, mutta niitä vapaita vihreitä oksia ei niin paljoa enää ole tarjolla, varsinkaan avoimella eli yksityisellä sektorilla. Suljettu julkinen sektori taas on taloudellisesti raskas ylimääräinen tuottamaton taakka veronmaksajille ja siksipä sitä pitäisi karsia raskaalla kädellä. Nykyisin korkeakouluopiskelu on salakavala ansa, joka voi johtaa elinikäiseen köyhyyteen. Työelämässä varmaankin aina kysytään ammattitaitoisia, pitkän työkokemuksen omaavia nuoria, esimerkiksi alle 30-vuotiaita joilla on kattava koulutus ja yli 20 vuoden työkokemus. Aina pystyy valittamaan työvoimapulasta, jos niin haluaa. Yliopisto ei kuitenkaan pääsääntöisesti voi olla mikään ammattikoulu. Yliopisto ei todellakaan ole ratkaisu joukkotyöttömyyteen.

Korkeakouluissa olisi kaiketi tarkoitus olla kyse tieteestä, myös ammattikorkeakoulussa! Noh, montako valmista tiedemiestä tai -naista mahtaa jo olla esimerkiksi SAMK:ista eli Satakunnan Ammattikorkeakoulusta valmistunut? Opinnäytetyönhän tulisi olla kovat kriteerit täyttävä tieteellinen tutkielma. Joo, aivan sairasta. Ammattikorkeakouluista ei koskaan valmistu yhtään valmista tiedehenkilöä. Se kuitenkin ilmeisestikin on se periaatteellinen tavoite. Aivan väärä tavoite sinänsä, mutta tavoite kumminkin. Pallo on täysin hukassa, mutta periaatteessa pallo on olemassa, ainakin puhtaana geometrisena ideana.

Olen kuullut julkisuudessa mainittavan suomalaista sosiaaliturvaa kiitettävän kattavaksi ja suomalaista koulutusta erinomaisen hyvälaatuiseksi. Omakohtaisten havaintojen pohjalta joudun kuitenkin valitettavasti kuittaamaan tuollaiset väitteet täydeksi lööperiksi, höpö-höpöksi ja todellisuuteen nähden runsaasti kaunistelluiksi. Suomalainen sosiaaliturva on asiakkaiden - eli loppukäyttäjien - kannalta kyseenalainen systeemi, joka hyödyttää eniten virkamiehiä, aivan turhia välikäsiä. Asumistuen avulla rahoitetaan vuokranantajien kohtuuttomia vuokrahintoja. Koulutusjärjestelmä on Suomessa ainakin ammatillisen koulutuksen osalta varsin heikko ja puutteellinen.

Kirveelle riittäisi töitä, mutta kun tyhmät suomalaiset virkamiehet ovat heittäneet sen kaivoon ja se on jo tylsistynyt sekä yltä-päältä ruosteessa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu