<<

01.08.2021

>>

Uusi kuukausi alkaa, toivottavasti edellisiä parempana. Tilanne on jo täysin toivoton taloudellisesti, mutta ei suinkaan vakava taistelutahdon suhteen. En koskaan vapaaehtoisesti luovuta elämästä vaikka pahantahtoiset byrokraatit ja kaiken maailman tyhjästä rahastajat sellaista varmaan hartaasti toivovat. Eivät saa luovutusvoittoa. En koskaan heitä pyyhettä kehään tässä elämän epätoivoisessa nyrkkeilyottelussa. Vain minä voin elää tätä minun elämääni.

Pahantahtoisella TE-toimistolla olisi todella paljon tehtävää asenteensa kehittämisessä nykyaikaisemmaksi ja elämänmyönteisemmäksi. Kitkeriä ja pahanmakuisia ovat rankaisumentaliteetin hedelmät. Minulla on TE-toimiston tiedoissa "Muutosturva", mutta vaikeatapa mitään sellaista turvaa on käytännössä havaita.

Porin seudun kuntakokeilusta iäkkäälle työnhakijalle koituva ratkaiseva lisäarvo on minulta jäänyt kokonaan havaitsematta. Tulisiko heidän pilkallisen ikärasisminsa kenties jotenkin auttaa asiakasta? En yleensäkään ymmärrä pahansuopien puna-vihreitten aatemaailmaa ja heidän omituista poliittista ideologiaansa.

Ne kirotut ivalliset kuntakokeilijat voisivat leikkiä ja kokeilla jollakin vähemmän tärkeällä kuin iäkkäitten kansalaisten elämä ja terveys, vaikkapa mollamaijoilla ja nallekarhuilla leikkikehässä tai hiekkalaatikolla. Sellainen parhaiten vastannee heidän paljon mainostetun asiantuntemuksensa tasoa. Mitä muuta ammattitaitoa tai asiantuntemusta niillä nulikoilla mukamas olisi! Täysin turhia peukalonpyörittelijöitä jos minulta kysytään.

TE-toimisto on edelleen pahantahtoisesti halunnut pitää minua päätoimisena opiskelijana jolla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Se kolmas ja viimeinen lukuvuosi kuitenkin loppui eilen. Enemmästä ei alunperinkään ollut kyse. Mitäköhän verukkeita ne kusipäät seuraavaksi aikovat keksiä voidakseen vääntää puukkoa haavassani. En ole enää opiskelijana ainoassakaan oppilaitoksessa, joten milläköhän perusteella olisin virallisesti minkään sortin opiskelija, sen paremmin pää- kuin sivutoiminenkaan!

Noh, epäilemättä KELA keksii jatkuvasti uusia keinoja lyödä lyötyä ja rankaista edelleen byrokraattisesta rangaistuksen ilosta. Rankaisumentaliteetti on heidän ideologiansa. Minä en kuitenkaan murru vihernatsien ja fashistisen puna-vihreän inkvisition edessä. En kiusallanikaan tule hulluksi. Maahanmuuttajia täytyy tietysti (?) paapoa ja paijata ylen aikaa, mutta meikäläisillä kantasuomalaisillakin täytyy olla synnyinmaassaan jotakin oikeuksia.

Kuntoni ei keväällä kestänyt yksin yrittää opiskelun toivottomassa umpikujassa. Diplomityön tarkistuksen mahdollisuus oli minulle luvattu vain toukokuuhun saakka, ei sen pitemmälle. Siihen rajaan en kyennyt, keinot loppuivat ja takki tyhjeni. Muilta osin opiskelun edellytykset olivat lopahtaneet jo aiemmin. Tutkinnossa pakollinen robottilaboratorion kurssi tyssäsi ensisijassa siihen kun me porilaiset emme saaneet syyslukukaudella 2019 - siis nimenomaan jo ennen korona-aikaa - suorittaa sitä Hervannan robottilaboratoriossa kuten muut vastaavat alan opiskelijat. Tutkinnossa pakolliset laboratoriotyöt pitäisi ehdottomasti saada suorittaa laboratoriossa, siitä periaatteesta ei saa koskaan tinkiä.

Tampereen kökkö-opistolle tulen vittuilemaan raskaasti koko lopun ikäni, sen voin vannoa. Oheinen kuvituskuva kertoo mikä olisi Tampereen haista-paskan hyh-hyh yliopiston oikea paikka, siellä kökköpöntössä muun haisevan kökön joukossa. Tampereen kökkö-opisto joutaa jo kompostoitavaksi. Korkeakoulut ovat minun ikäluokalleni ja sosiaaliryhmälleni vain turhaa huijausta, silkkaa kusetusta. Itse yksin opiskellen pystyy parempaan.

Nyt haluan vihdoinkin lääkäriin. En hyötynyt mitään opiskelijoille pakollisesti maksullisen YTHS:n ehkäisyvalistuksesta, yllätys-yllätys. Muuta siellä ei tarjolla ollutkaan. En ole moneen vuoteen päässyt syöpä- ja diabetes-kontrolliin. Haluan kilpirauhaskokeen koska on tullut sädehoitoa siihen kohtaan. Haluan uusia verenpainelääkkeitä. Cardace -lääke yskitti niin paljon että heitin ne pois jo vuosia sitten. En ymmärrä miksi kalkki- ja beta-salpaajien yhdistelmä piti hylätä, sillä se toimi minulle oikein hyvin.

Kevättalvi oli raskasta aikaa. En saanut influenssa-rokotetta joten oletan että se oli kova flunssa tai influenssa. Kuumetta ei ollut, mutta kunto romahti. Nuha, yleinen väsytys ja toistuvat lamaannuttavat väsytyskohtaukset eivät vaan ole vieläkään loppuneet. Jotakin selkoa tähän tilanteeseen on kuitenkin jo vähitellen saatava.

Byrokraatit ilmeisesti haluavat minua rankaista, mutta sairauden hoitamattomuudella rankaiseminen ei ole ollenkaan hyväksyttävää. En ole tehnyt mitään rikosta, olen vain yrittänyt elää epätoivoisesti ponnistellen voimieni ja mahdollisuuksieni rajoissa päivästä toiseen. Olen syytön.

Joka tapauksessa pidän itsestään selvänä että kansalaisella tulee olla mahdollisuus hakea työtä ja saada perustoimeentulo, sanokoot TE-toimiston kuntakokeilevat pallinaamat mitä tahansa. Elämän taistelu jatkuu. Potut pottuina. Turpiin vaan ja onnea.

Korkeakoulut jäivät jo kaikin puolin pysyvästi taakseni, mutta tulen jatkossakin kiinnittämään huomiota suomalaisen koulutuksen ja opiskelun epäkohtiin, sillä kyseessä on kansalle kriittisen tärkeä asia. Tokihan pyhät oppilaitokset ja niiden koskematon henkilökunta pystyvät itse ajamaan omaa etuaan suojatyöpaikoissaan. He ovat kuin kirkollisia pyhimyksiä. Byrokraatit, media ja poliitikot ovat myös sillä samalla puolella, mutta koululaisten, opiskelijoiden ja veronmaksajien puolta ei nähtävästi pidä juuri kukaan.

Veronmaksajien edun mukaista on että koulutuksen ja opiskelun asiat pistetään kuntoon. Siinä ensimmäinen askel on tiedostaa että asiat eivät ole kunnossa. Myytti suomalaisen koulutuksen ylimaallisesta erinomaisuudesta on syytä puhkaista niin että se kupla pamahtaa oikein kuuluvasti. Yliopistot ovat kuulemma autonomisia, mutta taloudellisesti ne eivät suinkaan ole itsenäisiä, vaan nekin kulkevat jatkuvasti veronmaksajan kukkarolla. Jos suomalaiset yliopistot todella olisivat rahoituksensa suhteen omavaraisia, niin saisivat toki hoitaa itse asiansa, mutta sitähän ne eivät ole. Veronmaksajat pitävät myös yliopistot pystyssä, haluavat sitten tai eivät. Byrokraattien pyhä instituutio, nuo kirotut yliopistot ovat kuten YLE, eli kansa ne maksaa, haluaa eli ei.

Veronmaksajien onkin jatkossa syytä olla korostetun kriittisiä kaikkea koulutusta kohtaan. Kansan on syytä valveutua valvomaan oikeasti omia etujaan suoraan, ohi virallisen median, poliitikkojen, byrokraattien ja muitten jonnin-joutavien välikäsien jotka vetävät hävyttömästi välistä.

Häpy on oltava. Alapäähuumori ei ole asiallista. Paskasta ja kusesta ei saa puhua? Rumia asioita on parempi kutsua muulla kuin niitten oikealla nimellä? Ei todellakaan niin, vaan ruma sana sanotaan niinkuin se on.

Notta Homo-Helsinkin Herrat ja Rouvat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu