<<

01.05.2021

>>

Aloittelen tämän jutun kirjoittamista hyvissä ajoin, mutta ehdottomasti tämä asia on julkaistava. Todistan tässä miten epäoikeudenmukaisesti Tampereen haista-paskan yliopisto toimii ja miksi se on juurikin tuon haukkumanimen arvoinen. Olen vielä tekniikan ylioppilas - ainakin virallisesti - ja Vappu on tiettävästi perinteinen ylioppilaiden juhla, joten Vappuun tämä kuuluu, eikä aprillinpäivään. Tämä ei ole aprillia, vaan täyttä totta.

Olen pian kahden lukuvuoden ajan yrittänyt suorittaa automaatiotekniikan DI -tutkinnossa pakollista opintojaksoa IHA-4206 Mechatronics and robot programming, ensin Puuvillassa ryhmätyönä ja tänä lukuvuonna yksin etänä. Tuo suoritus on kuitenkin jo aivan mahdoton, koska 16.12.2020 oli viimeinen mahdollinen päiväys hyväksyttää ensimmäisiä kurssin suorituksessa pakollisia harjoituksia. Ne harkat ovat kaikki pakollisia ja ilman hyväksyttyjä suorituksia koko kurssista ei saa suoritusta ja sitä myöten myös tutkinto jää saamatta. Vaihtoehtoa tuolle robottilaboratorion kurssille ei ole - se on tutkinnossa pakollinen. Tarkkaan kurssin dokumentteja jo kahden vuoden ajan luettuani olen kuitenkin päätynyt siihen vakaaseen käsitykseen, että kurssin suorittaminen vaatimusten mukaisesti on muutenkin täysin mahdotonta, minä tahansa vuonna, olkoon virusepidemia tai ei.

Opiskeluni loppuu tähän lukuvuoteen, joten tutkintoa ei tule. Enpä sitä tutkintoa tosin oikeasti tarvitsekaan. Tampereen hyh-hyh yliopistosta uusi titteli olisi varmaan jotakin sellaista kuin haista-paskan DI. Hyh-hyh, pärjään paremmin ilman.

Pyrin toki siitä huolimatta suorittamaan muut vielä puuttuvat osat: kypsyysnäytteen, automaatiotekniikan seminaarin FINAL-osuuden sekä diplomityön dokumentin lupausteni mukaisesti, mikäli aika ja jaksaminen riittää. Yritän koska lupasin. En välitä josko hyväksytään eli ei, en odota palautetta. Tutkintohan ei kuitenkaan toteudu. Minä kuitenkin pyrin pitämään lupaukseni, vaikka yliopisto ei niin teekään. Voihan tosin olla että motivaatio ei ole paras mahdollinen. Projektini tulee etenemään elämäni tappiin saakka, mutta se on ainoastaan minun ikioma projektini, ei ensinkään eikä yhtään yliopiston oma. Yliopiston resurssit eivät ole miltään osin käytössä minun 3D-kamerassani, enkä hyväksy sitä että yliopisto hyödyntää minun omaa työtäni miltään osin. Tekijänoikeudet kuuluvat minulle ja vain minulle.

Ensimmäisenä vuotena yritimme tosiaan suoritusta Porin Puuvillassa ryhmästä jäljellä olevien neljän sällin ryhmätyönä ja turhauduimme kovin kun se mahdollisuus torpattiin niin tylysti. Tämän yhteydessä käytiin tämän lukuvuoden alussa viime syksynä sähköpostikeskustelua jonka sävy lopulta muuttui happameksi.

Minusta tehtiin seuraavan englanninkielisen sähköpostiviestin (oleellinen katkelma) perusteella turvallisuusilmoitus, epäasiallisesta viestinnästä. Tämä ote on vastauksesta uhkaavaan viestiin jonka kirjoitti Hervannan robottilaboratorion professori Reza Ghabcheloo. Minä siis kirjoitin hänelle vastauksena sanatarkasti näin:

...
A friendly advice. Maybe you think that man-handling or killing me would solve 
all your problems and make you feel like Dr FeelGood? It would not. 
You know, I am not alone. There are more of us Finns in Finland. Some of us still 
think that Finns are not out of place in their own country. Can you believe that!

I am sure the police would show you great understanding and sympathy, because of 
your foreign origin. The police would be very kind to you, no matter what you did. 
The police would give you mercy. It is just that there are also other people.  

It would never be over. There are in the Tampere-area some quite serious guys, some 
very agile young men, They would be able to make you and your family unconfortable 
in Finland - and possibly even elsewhere. They might hunt you down like wild animals 
till you lie dead in the water.  I wouldn't want that and I believe that you wouldn't 
like it either. It might still happen.

Think about that before doing anything stupid. I am certainly myself expendable, 
because I am old, but the greater cause of us Finns is not something we as a community 
would easily forget. We do not apologize for our existence in our own country. 
Incredible, isn't it! It is such a grazy world!

Tätä ennen olin arvostellut Hervannan robottilaboratorion ulkomaanpellejä melko kärkevästi, mutta faktaperustein. Aihetta oli. He olivat vastuussa rikollisen huonosti toteutetusta opintojaksosta. Järjestelyvastuu on yliopiston edustajilla, ei opiskelijoilla.

Yliopiston edustaja, varadekaani Esa Räsänen, teki sellaisen tulkinnan että minä olen tehnyt uhkauksen, mutta professori ei ole minua uhannut. Suuresti ihmettelen. Mielestäni vain seuraavat kaksi vaihtoehtoa ovat mahdollisia:

  1. Kumpikaan ei ole uhannut, ei professori, enkä minä.
  2. Kumpikin osapuoli on esittänyt jonkinlaisen uhkauksen.

Yliopiston tulkinta on siis sellainen, että professori ei lainkaan uhannut, mutta että minä kuitenkin uhkasin häntä. Pidän sellaista yhdistelmää loogisesti mahdottomana. Yliopiston edustajan mukaan kukaan muu ei ole sitä mieltä että professori olisi uhannut. Mutta minusta ainakin sen turvallisuusilmoituksen tekijän on loogisesti ajatellen väkisinkin täytynyt hahmottaa tilanne samoin kuin minä: professori esitti uhkauksen. Jos turvallisuusilmoituksen tekijä ei katsonut professorin uhkaavan, niin hän teki minuun kohdistuvan turvallisuusilmoituksen aiheettomasti. Tai sitten hän vaan ei ajattele loogisesti.

Perustelen miksi yliopiston suosima yhdistelmä "proffa ei uhannut, mutta minä uhkasin" ei ole looginen: Minun tekemäni uhkaus on kahden varsin erikoisen ehdon takana: 1) proffa tappaa/murhaa minut ja 2) poliisi ei tee asian johdosta mitään, proffa pääsee murhatyöstään ulkomaalaistaustaisena ilman seuraamuksia, koska syyttäminen olisi - hui kauheaa - rasismia.

Varmaankin moni haluaa pitää tällaisen kahden harvinaisen tapahtuman yhdistelmää epätodennäköisenä. Saattaahan se sitä ollakin. Ne nyt vaan kuitenkin ovat aivan oleellinen osa tuossa rakennelmassa. Jos niiden toteutuminen on mahdotonta, niin en ole uhannut yhtään millään tavalla. Ohjelmoijien on helppo "konettaa" (yhtä kuin "ymmärtää" laihialaisittain) että mahdottoman ehdon takana oleva lause ei koskaan toteudu.

Toisaalta jos poliisi ei katso minun murhaamistani läpi sormien, vaan todellakin syyttää siitä proffaa, sekin on mielestäni aivan oikeansuuntainen lopputulema, eikä anna aihetta mainitulle kansalaisaktiivisuuden tamperelaiselle ilmentymälle, koska virkamiehet eivät nähtävästi yritä peitellä tapahtunutta, vaan oikeus saa ainakin mahdollisuuden käsitellä asian. Nyökyttelisin hyväksyvästi päätäni kuuden jalan syvyydessä mullan alla jos proffan pahoja tekosia tutkitaan.

Esitetty tamperelaisen kansalaisaktiivisuuden mahdollinen ilmentymä pätee siis vain ja ainoastaan siinä tapauksessa että proffa tappoi/murhasi minut ja maahanmuuttaja-taustaisena pääsee tekosestaan seuraamuksitta, kuin koira veräjästä. Ette kai kuvittele että kirjoittaisin huolimattomasti tuollaisesta asiasta. Minä olen vanha kehäkettu. En mene niin halpaan. Asetan sanani taitavasti. Toki teen kirjoittaessani virheitä, mutta en niin suuria.

Turvallisuusilmoituksen tekijä on "anonyymi opettaja". Löydän kuitenkin hyvän ehdokkaan: Joni Kämäräinen. Nimittäin en ole vieläkään saanut minkäänlaista merkintää (ei myöskään nollaa eli hylättyä) ensimmäisen jakson eli lukuvuoden alun hervantalaisesta opintojaksosta DATA.ML.100 Introduction to Pattern Recognition and Machine Learning vaikka suoritin sen normaalisti muiden porilaisten joukossa ja lähetin Kämäräiselle asiasta pari sähköpostiakin kun en ollut saanut kurssistaan mitään merkintää vaikka olin osallistunut normaalisti. Ei mitään vastausta. Suoritustani ei siis ole hylätty sen paremmin kuin hyväksyttykään.

Olen tosin jo aiemmin suorittanut alkuperäisellä HOPSilla olevan porilaisen koneoppimisen kurssin aivan hyväksytysti, joten tämän minulle oikeastaan ylimääräisen hervantalaisen koneoppimisen kurssin jääminen vaille merkintää ei minua varsinaisesti häiritse. Eipä tuo ollut kummoinenkaan, tavanomaista heppoista laatua. Pistääpä vaan hiukan ihmettelemään. Ja ongelma on nimenomaan Kämäräinen, tähän olen saanut epäsuoran vahvistuksen hakiessani hyväksiluentaa Sisussa, toki ilman tulosta. Kämäräinen oirehtii epänormaalisti, joten hän on hyvä ehdokas siksi salaperäiseksi "anonyymiksi opettajaksi".

Jos yliopisto katsoo että menettelin väärin, oikeudenmukaista olisi ollut esim. välittömästi erottaa minut ja esittää siihen myös julkinen perustelu. Toki myös toisen osapuolen tekemisiä olisi samalla ollut tarkasteltava samalla tarkkuudella, virkavelvollisuudet huomioiden. Olisin ollut siihen selkeään lopputulokseen vallan tyytyväinen. Minähän en ole työsuhteessa yliopistossa, olen opiskelija. Olisin luonnollisesti samalla vapautunut kaikista velvollisuuksistani yliopistoa kohtaan, jolloin olisin voinut keskittyä tärkeämpiin asioihin. Mutta tuollainen salakähmäinen selkään puukottaminen sensijaan ei tunnu oikeudenmukaiselta. Yliopisto toimii epämääräisesti, salakähmäisesti ja vilpillisesti, häpeällisesti. Koordinaatio on pielessä. Kunnollinen mies toimii avoimesti ja sanoo suoraan naaman edessä sen mitä sanoo. Ja se on sitten siinä.

Joka tapauksessa reiluuden minimivaatimus olisi ollut selkeästi ilmoittaa lopputulema. Joko selkeä julkinen rangaistus tai tilanteen täydellinen nollaaminen, ilman opiskelun haittaamista. Opiskelun mahdollisuuksien kulissien takainen sabotointi tuollaisen epämääräisen ja kestämättömän uhkaamis-väitteen perusteella on suurta pelkuruutta ja raukkamaisuutta. Yliopiston toiminnan olisi ehdottomasti oltava avointa ja rehellistä, suomalaisen suoraselkäistä.

Ihan oikeasti päiväyksellä 01.05.2021

Niin, tutkinto yliopistossa ei siis voi toteutua tänä lukuvuonna ja tämä toukokuu on viimeinen mahdollinen opintotukikuukausi, eli opiskelun taloudelliset mahdollisuudet loppuvat. Opinto-oikeutta ehkä vielä olisi jäljellä ja lukuvuosi loppuu vasta heinäkuun lopussa, mutta kyllä tämä kökkö-yliopisto alkaa aika tarkkaan olla jo nähty. Näistä lähtökohdista ko. tutkinto on käytännössä pysyvästi mahdoton.

Olen aiemmin lupaillut että vielä tekisin jotakin yliopistolle kaikesta huolimatta, mutta enpä tiedä. Sitäpaitsi en ole saanut kuulemani mukaan hyväksytystä projektityöstä IHA-2816-2020-2021-1 Project Work in Intelligent Heavy Machines siitä luvattua suoritusmerkintää. Kaikkiaan yliopiston toiminnassa on vahva kusetuksen haju. Tutkinnossa vaadittavan kirjastokurssin faktista suoritusta Kirjasto: Tiedonhankintataidot, DI-vaihe, Hervanta 2020-21 ei ole lainkaan huomioitu. Hervannan koneoppimis-kurssista en ole saanut merkintää, kuten yllä kirjoitin. Miksi pitäisin lupaukseni kun yliopisto toistuvasti pettää ja kusee minun kintuilleni! Tuskin saisin mitään merkintää myöskään seminaarista IHA-1958-2020-2021-1 Master's Thesis Seminar in Automation, joten voi kysyä miksi vaivautua. Tyhjän tunnetusti saa jo muutenkin. Aikansa kusettivat, mutta nyt piisaa.

Ylioppilaiden terveydenhoito on oma kiintoisa lukunsa. YTHS on yhtä kuin Ylioppilaiden TerveydenHoitoSäätiö. Ilmoittivat Puuvillasta minulle viralliselle tutkinto-opiskelijalle pistävänsä terveydenhoitomaksun suoraan ulosottoon. Onpa ystävällistä? Ilmeisesti en siis enää lainkaan ole ylioppilaiden terveydenhoidon piirissä. No eipä silti, eipä siitä ole paljoa kostunut aiemminkaan. Opiskelijoiden terveydenhoito taitaa yleensäkin jo olla täysin retuperällä, käytännössä kuollut kirjain. Terveydenhoito tökki jo ennen virusepidemiaa.

Ei oikein voi muuta kuin päätyä johtopäätökseen että haluavat siellä Hervannassa varmistaa epävirallisin kulissien takaisin toimin, että tutkinnon suoritus on minulle todellakin mahdotonta, vaikka virallisesti mahdollista. Toivottavasti se tuottaa heille iloa koko laiminlyödyn virkavastuun mitalla. Palakoot he Helvetin tulessa ikuisesti! Opiskelijan oikeusturvan kannalta olisi erittäin tärkeää että opiskelun sabotointi tulisi herroille professoreille oikein silmittömän kalliiksi.

Minua kuitenkin suuresti lohduttaa se että yliopisto - kaikkine kalliine suojatyöpaikkoineen - on niin ällöttävän dekadentti ja säälittävän turhanpäiväinen. Yliopistolla ei oikeasti ole mitään todellista tarjottavaa kansalaisille. Teknikka, teollisuus ja todellinen tuotanto on jo kauan sitten karannut omille teilleen ja paljolti ulos maasta. Yliopisto voi olla korkeintaan jonkinlaista epätoivoista tekohengitystä, vailla käytännön merkitystä. Yliopisto voi olla vain iljettävää poliittista puna-vehreää aivopesua ilmastohätätiloineen ja homoparaateineen. Hyi hävetkää!

Rikollisuus ei ole Tampereen yliopistomaailmassa suinkaan mikään uusi ilmiö. Jo ennen virusepidemiaa Tampereella oli salaperäisesti tyhjennetty tietokoneluokkia tietokoneista, pöllitty luokkien kaikki tietokoneet. Kukaan ei tunnustanut tietävänsä asiasta mitään. Sama meno on kuulemma jatkunut virusepidemian aikanakin. Ilmiselvästi sisäpiiririkos. Vähintäänkin apua on tullut talon sisältä. Ihan yksittäinen ulkopuolinen mätämuna ja ihmeroudari sellaista tuskin pystyisi tekemää. Koneita oli sentään luokassa monia kymmeniä. Veikkaampa että yliopiston henkilökunnan kaapeissa voisi olla luurankoja vähän enemmänkin. Akatemia ilmeisesti katsoo olevansa lain yläpuolella. Sietäisi kaivella tuon pyhän runsaskätisesti palkatun henkilökunnan asioita syvemmältä ja tutkia tarkemmin. Ensin tutkittava, sitten selkään hutkittava. Veronmaksajien rahoista kuitenkin perimmältään kyse.

Olen ollut pitkään erittäin vihainen asian tiimoilta, mutta nyt tulee aika jättää kökkö-opistot taakseen kuin karhu paskansa. Tein mitä pystyin ja nyt on jo tullut aika suuntautua muihin toimiin, kiinnostavampiin aiheisiin. Teenpä tähän lopuksi pientä yhteenvetoa kokemistani korkeakouluista ja erikoisesti teknillisestä yliopistosta:

Onko teknillinen yliopisto tiedettä?
No, eipä ole. Esimerkiksi laitteen manuaalin lukeminen ei oikein täytä tieteen kriteerejä.
Mutta onko yliopistossa tekniikkaa?
Eipä juuri. Tekniikan perusteet ovat korkeakouluissa aika pahasti rempallaan.
Miksi korkeakoulut ovat olemassa?
Kaiketi ideana on yrittää tarjota nuorille mahdollisuus työpaikkaan teollisuudessa. Tai vanhemmille vankasti työpaikassa kiinni oleville mahdollisuus parempiin palkkoihin. Työttömille aikuisille korkeakouluilla ei ole juuri mitään tarjottavaa.
Onko korkeakouluilla jotakin tarjottavaa yksin yrittäjälle?
Ei ole.
Tarvitaanko korkeakouluja?
En minä ainakaan. Korkeakoulujen rahoitusta voisi leikata raskaalla kädellä. Veronmaksajien tulisi antaa kovaa palautetta.

On todettava latinalaisessa hengessä: schola brevis, vita longa.


Ja Hervannan ulkomaanpellet ovat todella saaneet ajattelemaan että suomalainen Suomi olisi parempi kuin puna-vihreä monikulttuurinen sekamelska. Nytpä on suomalaisuuden päivästä 12.05.2021 alkaen ollut mahdollista täyttää kannattajakortti uudelle suomalaiselle kansallismieliselle puolueelle, Sinimustalle liikkeelle. Suosittelen sitä lämpimästi. Muistaakseni olin itse kannattaja nro 1644 kun kannatin 14.05.2021. Joka tapauksessa kyseessä on Suomelle ja suomalaisille varsin tärkeä asia.

Tässä on siis kyse ainostaan puolueen perustamisen kannattamisesta, ei jäsenyydestä puolueessa. Täytyyhän tuo ensin virallisesti perustaa. Eläköön kansallismielisyys ja nationalismi! Tässä linkki: Sinimusta liike ja tunnistautuminen yleisessä puoluerekisterissä tarvitaan että kannattajan uniikki henkilöllisyys voidaan luotettavasti todentaa. Eihän niitä vaadittua vähintään 5000 kannattajakorttia voi yksi ja sama sälli täyttää. Kannatuskorttien keruu luultavasti jatkuu vielä ensi vuonnakin.

Niin ja tokihan kannattajia pitäisi loppupeleissä olla selvästi enemmän, että vaadittu 1% äänikynnys voisi ylittyä tulevissa eduskuntavaaleissa. Luulisin että puolue tarvitsisi vähintään noin 30000 äänestäjää, että Arkadianmäen ukset sille levälleen lennähtäisivät. Itse voisin olla yksi äänestäjistä. Tuskin pystyn muulla tavoin tuottamaan lisäarvoa.

Uskon että Sinimusta liike on lokalistinen keskustalais-vasemmistolainen puolue, eli juuri sitä mitä Suomen puoluekartalla on jo pitkään kaivattu. Arvelisin että asemoituu Persuista vasemmalle diagrammissa jota alustavasti hahmottelin 20.07.2019. Siinähän on sopivasti tyhjää vapaata tilaa. Lokalistisia puolueita on kovin vähän. Lokalistisessa vasemmistossa on ammottava aukko, ei yhtään puoluetta. Nykyiset vasemmistolaiset puolueet ovat selkeän internationalistisia ja globalistisia, siis pienen maan kansallisia arvoja näivettävän monikulttuurisuuden ja globaalin markkinatalouden kannattajia.

Minusta on hyvä että kansalla on vaihtoehtoja kautta linjan. Muutenhan kansanvalta ei voisi oikeasti toteutua, koska kaikki eivät löytäisi edustuksellisen demokratian puitteissa omaansa. Vain omista mielipiteistään voi kukin päättää, mutta todelliset ja käytännössä merkitsevät poliittiset vaihtoehdot avautuvat vain puolueitten kautta. Kyllä kansa tietää. Demarit eivät voi päättää mitä mieltä Suomen kansa saa olla. Suomen kansan naimakirjassa tarvitaan myös Eskon oma puumerkki.

Notta Homo-Helsinkin Herrat ja Rouvat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu