<<

15.03.2020

>>

Keltainen vaara, se pätee sittenkin. Pienet vinosilmäiset keltaiset ystävämme ovat pistäneet tulevaisuutemme aika lailla uusiin puihin. Synkkiä pilviä kerääntyy elomme taivaanrantaan. Tuntematon tulevaisuus meitä odottaa. Kevät on kuin pakollinen hyppy pimeään.

Luonto iskee takaisin. Ilmeisesti Luonto-Äidin mitta on jo tullut täyteen ja kärsimysten malja alkaa vuotaa yli. Ihmiskunta ei ole käyttänyt etsikkoaikaansa oikein. Emme ole kuunnelleet Luonto-Äidin palokellojen kilkatusta. Niinpä vastatoimet realisoituvat ihmiskuntaa vastaan.

Koston enkelit jo liitelevät päittemme päällä. Valitettavasti vaan se kosto kohdistuu kovimmin kaikkein heikoimmassa terveydellisessä asemassa oleviin. Elämä ei ole reilu, mutta mikäpä olisi. Emmehän me ihmisetkään ole olleet reiluja.

Varmaankin pirullinen virnistys ja avoin vahingonilo jäi sen villieläimen naamalle joka Wuhanilaisella eläintorilla välitti viruksen ihmisiin. Se tiesi lopulta nauravansa viimeksi vaikka elämä sen osalta loppuikin ensin. Sillä oli missio. Se oli Luonnon Jumalten koston välikappale, animaalinen James Bond, kosteitten töitten osaston legendaarinen tuplanolla-agentti, operaatiopäällikön valttikortti, virologisen Corona-täsmäaseen perille toimittaja, Licenced To Kill.

Se oli menestyksekäs salainen agentti, vaikka sen omakohtainen elinajan odote jäikin lyhyehköksi, kuten salaisille agenteille yleisesti tuppaa käymään, tämän olemme oppineet 007-elokuvista. Sen luontokappaleen tuntomerkit jäivät Luonnon Jumalten mestareitten marmoritaululle kunniapaikalle. Se olio täytti tehtävänsä.

Tämä uusi tautitilanne saattaa huomattavasti vaarantaa tutkintoni toteutumisen. Tampereella on jo yliopistossa todettu Corona-virusta. Sirrytään yleisesti etäopiskeluun, eli opiskelu toteutuu tietoverkon kautta ilman inhimillisiä lähikontakteja. Täällä Porin yliopistokeskuksessa ei tiettävästi ole vielä todettu tällaisia tautitapauksia, mutta ahkeraan käsien pesuun ja tarvittaessa hihaan aivastamiseen kehoitellaan. Tokihan voi arvella että epidemian edetessä on vain ajan kysymys milloin pöpö tulee kylään. Eikä se pöpö ihan heti pois lähdekään.

Huonostihan tässä voi käydä. Toisaalta kyllähän elämä jossakin vaiheessa päättyy joka tapauksessa, tavalla tai toisella. Lie aika vaikea kuolla kauniilla, tyylikkäällä, mukavalla ja nautinnollisella tavalla. Loppu on mitä luultavimmin aika tyly joka tapauksessa.

Toistaiseksi elämä kuitenkin jatkuu. En koskaan luovuta pois haaveitani ja unelmiani. Olen ylpeä siitä että olen saanut opiskella nimenomaan yliopiston teknillisessä tiedekunnassa, vaikka se sitten ei koskaan tutkintoon johtaisikaan. Tutkinnon tosiasiallinen käytännön merkitys ei luultavasti olisi kovin suuri. Jos minulla olisi todellisen toiminnan mahdollistavat resurssit, tietäisin kyllä jo mitä tehdä ja mistä tarvittava lisätieto löytyy, en tarvitsisi siihen yliopistoa. Tutkinto ei siinä auttaisi, vaikka kieltämättä DI kuulostaisikin komealta. Kyse on ensisijaisesti rahasta, tarkemmin ilmaisten rahan puutteesta.

On toki sääli jos en koskaan pysty käytännössä toteuttamaan talon katon läpi menevää peiliaurinkokelloa tai suurta sähkö-mekaanista astronomista kelloa tai eräitä muita favoriittejani. Kuitenkin minulla on ollut hurjan hienoja haaveita ja uskomattoman upeita unelmia. Olen haaveillut jo koko ikäni, enkä aio enää nyt lopettaa. Luonnollisestikin meidän oma valtiomme "Mueleja Insulo" on eräs keskeisiä haavekuviani, kuten myös SINKKUJEN KAPINA!

En pahoin erehtyne kun väitän että tulevat kuukaudet tulevat osoittamaan THL-pellejen todellisen luonteen ja ominaispiirteet. "Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos" tulee joutumaan sen seikan eteen että sairaitakin voi olla ja niitäkin pitäisi hoitaa. "Terveet eivät tarvitse parantajaa, vaan sairaat!", kuten eräs iso kirja opettaa. Poliitikoilla on kavereistaan virkamiehistä suhteettoman myönteinen käsitys siihen nähden miten he oikeasti kansalaisia kohtelevat. Siksipä juuri politiikkaan kipeästi ja kiireellisesti tarvittaisiin uusia ihmisiä jotka pystyvät suhtautumaan näihin virkaurpoihin ja suojatyöpaikka-pelleihin kriittisesti.

Olen opiskelija, Jumalten armottomuudesta huolimatta. Koetan pinnistellä ainakin käynnissä olevat kurssit läpi. Jos jotakin jää suorittamatta, niin sitten jää, soromnoo. Airot nou (~ I don't know), ei voi soutaa.

Tilastolliset menetelmät tässä lähinnä on työn alla, vaikka en uskokaan että minulla niille todellista akuuttia tarvetta olisi. Jos ajatellaan vaikkapa peiliaurinkokelloa, niin tilastomatematiikkaa voitaisiin tarvita vasta aivan tuotantoprosessin lopussa, valmiin tuotteen testauksessa. Sinne olisi hulvattoman pitkä matka.

Työkoneautomaation kurssin sain läpi ja ihme kyllä jopa arvosanalla 3, vaikka koin Simulink Real-Time -ympäristön niin perin nihkeäksi ja hankalaksi. Konenäkökurssi Computer Vision oletettavasti meni läpi, vaikka se ei olekaan ihan sitä mihin minä pyrin. Diplomityötä ei uskalla vielä edes ajatella, mutta tavallaan sen tulisi juurikin käsitellä konenäköä, vaatimattomalla tasolla. Valmistuminen on käytännössä aika kaukana.

Mutta elämän taistelu jatkuu, ehkä entistäkin raadollisempana. Tätä maailmaa ei voi pysäyttää, se vyöryy eteenpäin vastustamattomalla voimalla. Ei tämä ehkä ole se portti lännenelokuvassa, kilvessä teksti "Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää...", mutta uusia haasteita elämäämme epäilemättä jatkossa kohdistuu. Unelmiamme emme siltikään hylkää.

Koskaan emme heitä pyyhettä kehään tässä elämän epätoivoisessa nyrkkeilyottelussa, vaikka turpaa tulisikin niin että tukka päästä lähtee. Vähintäänkin tulemme kummittelemaan THL-pellejen uniin. THL-pellet kohtelevat minun sosiaaliryhmääni huonosti, joten perästä kuuluu.

Henkisen ja älyllisen ylivertaisuuteni osoitan käytännössä juomalla meksikolaista Corona -olutta. Jotkut heikkolahjaiset hyypiöt nimittäin tuntuvat kuvittelevan että tuosta oluesta saa sen viruksen jolla on sattumoisin sama nimi.

Notta Helsinkin Herrat ja Rouvat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu