<<

20.03.2020

>>

Kevätpäiväntasauksen päivä ehdottomasti ansaitsee oman juttunsa, vaikka kevätpäiväntasaus ei kestäkään koko päivää. Se on vain se äärettömän lyhyt hetki jolloin Auringon keskipiste siirtyy maapallon ekvaattoritason pohjoispuolelle.

Yliopisto on suljettu lähiopetukselta, mutta opiskelu jatkuu mahdollisuuksien mukaan etänä. Tekniikan opiskelijana pidän valitettavana sitä että opiskelijan yhteys käytännön työhön ja tekniikkaan katkeaa etäopiskelussa kokonaan. Tosin eihän se lähiopetuksen aikanakaan ole ollut kovin vahva. Näen syytä olettaa että tekniikan koulutus rappeutuu tämän johdosta entisestäänkin. Valitettavaa koska tekniikka on kuitenkin niin huisin tärkeää.

Minulla ei toistaiseksi ole selkeitä koronaviruksen oireita. Ehkä ajoittain väsymystä, pistelyä rinnassa ja pientä nuhan tapaista, mutta toisaalta siitepölykausikin on ollut käynnissä jo kuukauden verran ja nekin valkuaisaineet voivat aiheuttaa oireita. Kuumetta ei ole. Vatsavaivoja ja yskää minulla olisi muutenkin, ympäri vuoden.

Periaatteessa voisi ajatella että kuulun riskiryhmään koska olen 61v diabeetikko. Erikoisuutena voin mainita että olen saanut solunsalpaaja-hoitoja Hodgkin-lymfoomaan noin 20 vuotta sitten ja ruumiini ei välttämättä enää toimi aivan samalla tavalla kuin normihemmolla. Esimerkiksi SPR-veripalvelu ei ota vastaan minun vertani. Syöpähoidot ovat pysyvä este veren luovuttamiselle. Vereni ei kelpaa muille, mutta minun on koetettava tulla sen kanssa itse toimeen.

Tämä kevät ja ehkä tuleva kesän alkukin(?) ovat sairasta aikaa. Elämän täytynee kuitenkin olettaa jatkuvan tavalla tai toisella. Niin kauan samoilemme toivorikkaina eteenpäin kunnes silmä sammuu ja jalka pettää. Kuollaan kun kuollaan, sitten kun muilta kiireiltä ehditään, mutta siihen saakka eletään. Ei siis kuolla ennenkuin kuollaan.

Myönteistä tässä on ainakin se, että turmiollinen globalismi kokee kovan kolauksen. Lokaalit terveet arvot vahvistuvat. Paikallisuus on IN, globalismi on OUT. Ryhdikäs kansallismielisyys, nationalismi ja lokalismi voittavat. Minulle ihan sama mikä puolue ajaa lokaaleja arvoja. Luulenpa että ennenpitkää kaikki puolueet ovat melko kansallismielisiä. Hyvä niin. Hyvästi EU.

Korkeakouluihin voi taas pyrkiä ja miksipä ei se pääsääntöisesti olisikin hyvä idea. Tosin ei pidä kuvitella ettäkö korkeakoulu välittömästi toisi talousahdinkoon mitään apua, paremminkin päinvastoin. Oman nykyaikaisen tietokoneen ja melko nopean nettiyhteyden opiskelija välttämättä tarvitsee, vaikka esim. sosiaalitoimisto ei varmaankaan sellaista tule koskaan ymmärtämään.

Oletettavasti Porin yliopistokeskukseen tulee ensi syksynä myös uusia automaatiotekniikan DI-opiskelijoita (Robotiikka ja koneautomaatio) Tampereen yliopiston (TUNI) puitteissa. Kaksi vuotta sitten meitä aloitti Porissa tällaisen opiskelun 12 tai 13 ja nyt meitä tietääkseni on enää 4 aktiivista sälliä jäljellä. Joten enemmänkin voisi olla. Aloituspaikkoja lie 30. Tokihan monella työelämän pyrinnöt tuppaavat ajamaan priorisoinnissa opiskelun ohitse, mutta minä ainakin pidän yliopisto-opiskelua ihan täysipäiväisenä työnä.

Porissa ei ole TUNI:n teknillistä tiedekuntaa, joten olemme täällä hiukan kuin orpoja piruja. Toisessa tiedekunnassa toki on porukkaa runsaasti. Monet kursseista meillä ovat varsinaisesti tamperelaisia kursseja. Onhan tässä omat probleemansa ollut, mutta täytyy kai toivoa jatkossa parasta mahdollista. Ehkä automaatiotekniikan koulutus Porin yliopistokeskuksessa tästä kehittyy parempaan suuntaan? Minusta ei ainakaan koskaan tule minkäänlaista herraa ja johtajaa. En ole koskaan halunnut johtaa ketään enkä mitään. Haluan olla asiantuntija ja hyvä konstruktööri.

Virkavalta ja SoTe-pellet ansaitsevat sapiskaa. Media ajaa valtaapitävien asiaa, toimii virkamiesten käsikassarana. George Orwell oli todellakin parantumaton optimisti.

Porilaisen median käytös kummastuttaa erikoisesti. Porin YLE teki taannoin radioon jutun Porin leipäjonoista. Leipäjonoissa on Porissa ollut asiakkaina monia satoja ihmisiä viikoittain. Asenne YLE:llä oli sellainen että leipäjonojen asiakkaita kehoitetaan menemään töihin. Tjaa-ah, olivatkohan ne pääosin melko iäkkäät ihmiset leipäjonoissa töitä hakemassa, mitä luulette?

Olen joskus rahan puutteessa käynyt leipäjonoissa jonottamassa minäkin, mutta luulenpa että nyt sellaisia ei oikein suvaita (mutta katso alla oleva jälkikirjoitus). Ainakin eräät uskonnolliset yhteisöt ovat näitä pyörittäneet. Eräät kansalaiset jopa jäävät valtion KELAn avun ulkopuolelle, eikä myöskään kaupungin sosiaalitoimistolta saa mitään apua, vaikka sen pitäisi olla se viimeinen turvaverkko. Sosiaaliviranomaiset haluavat rankaista ihmisiä köyhyydestä. Onkohan jo liian hienoa olla virkamies? Ehkäpä virkamiehistä olisi tehtävä hiukan vähemmän hienoja, että he paremmin snaijaisivat mikä heidän todellinen tehtävänsä on ja mitä laissa säädetty hyvä hallintotapa heiltä edellyttää.

Jos SoTe-asioissa jotakin uudistusta kaivattaisiin, niin ainakin selkeä asenteen muutos sosiaalityöntekijöille. Ei ole hyväksyttävää että sosiaalitoimi pyrkii sulkemaan kansalaisia yhteiskunnan ulkopuolelle. Köyhyydestä ei saa rankaista. Ainakaan Suomen kantaväestöä ei saa kohdella niin huonosti kuin mitä nämä liian hienot virkamiehet tekevät.

Uusi, koronaviruksen jälkeinen maailma, millainen se tulee olemaan? Toteutuuko vihdoinkin todellinen kansanvalta? Kokevatko globaalit arvot ansaitsemansa romahduksen? Löytyykö vihdoin se tarunhohtoinen Eldorado? Pitääkö pokka?

Brua-ha-haa! Vielä mitä. Pessimisti ei pety. Puna-vihreitten fasistien ajama poliisivaltio toteutuu. Ympäristöfasistit ajavat tavallisen kansan perikatoon. Raharikkaat, poliitikot ja virkamiehet rahastavat julmemmin kuin koskaan. Jos tämä nykyinen maailma onkin seinähullu, niin tuleva maailma epäilemättä on vieläkin hullumpi. Meillä on siis jatkossakin missio ja vankka olemassaolon tarkoitus. Kyllä kansa tietää.

Notta Helsinkin Herrat ja Rouvat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"P.S. (Post Scriptum) Lauantaina 21.03.2020

Seuraavan päivän SATAKUNNAN KANSA -lehdestä sain tietää että monille porilaisille tärkeät yhdistykset Elämän Leipä Sinulle ja Elämän Eliksiiri ilmeisesti yrittävät jatkaa toimintaansa kaikesta huolimatta. Kiitos siitä heille.

Yli kymmenen hengen kokoontumiset on kielletty, joten pitkiä jonoja ei saa olla jakopaikan edessä. Vanhenevaa ruokaa riittää kaupoista nyt ilmaiseen jakoon aiempaa vähemmän.

Eräät joutuvat Suomessa nykyisin kerjäämään leipää yksityiseltä uskonnolliselta yhteisöltä kun yhteiskunnan viralliset virkamiestahot eivät välitä heidän asiastaan paskaakaan. Verovaroin rahoitettu YLE sitten voi vielä käydä vittuilemassa vieressä että mitäpä jos köyhikset menisitte duuniin ja lopettaisitte pilaamasta maisemaa.

SoTe-pellet saavat joka tapauksessa hävetä itseään. Virkamiesten suhtautuminen hädänalaiseen kansanosaan on melkoisen omituista ja edesvastuutonta. Tämä asia olisi saatava parempaan kuosiin pikimmiten. Selkeästi on olemassa suuri sosiaalinen tilaus todelliselle SoTe-uudistukselle, joka ei pyri syrjäyttämään heikoimmassa asemassa olevia yhteiskunnan ulkopuolelle.

Yhteiskunnan ei pidä rankaista kansaa köyhyydestä. Psykopaatti-virkamiehet eivät ole niin tärkeitä. Kansa sensijaan on tärkeä.


Valikko
Pääsivu