<<

01.03.2020

>>

Oletettavasti kevät on jo pian tulossa voimalla. Oliko siinä talvikin jossakin välissä? Ilmastonmuutoksen vuoksi on joka tapauksessa aivan turha hätäillä ja panikoida. Pieni maa kuten Suomi ei millään pysty pelastamaan koko maailmaa ja meidän mikrovaltiomme vielä vähemmän. Ei hyödytä itkeä maahan kaatunutta maitoa.

Millainen on Porin kaupungin tulevaisuus? Päteekö vielä vanha slogani "Hyvän rytmin Pori" ja sekö riittää? Onko kaikki jo niin hyvin ettei tarvitse enää pistää tikkua ristiin? Millainen on Porin yliopistokeskuksen ja DI-koulutuksen tulevaisuus? Eikö Suomessa tarvitse enää osata mitään? Suuria kysymyksiä.

Sen verran haluan näpäyttää Tampereen yliopistoa, että kannattaisi keskittyä omaan paikalliseen agendaan, koulutuksen kehittämiseen, eikä yrittää pelastaa maailmaa. Maailma ei ole TUNI-ukkojen ja -akkojen pelastettavissa. Maailmaa ei ylipäätään voi pelastaa, elokuvat valehtevat. Teknillinen yliopistokoulutus sensijaan saattaisi hyvinkin olla paranneltavissa.

Yleensä ottaen kannattaisi keskittyä siihen tärkeään mikä on autettavissa ja jättää sikseen se mille ei mitään mahda. Esimerkiksi kolaripaikalla kaikkein kiireellisimmän avun tarpeessa ei välttämättä ole se joka jaksaa huutaa kovimmalla äänellä. Hän lie aika hyvissä voimissa.

Oheisessa kuvassa Porin kaupunginkirjaston karhufiguurit ovat valmiina lähtemään rannalle chillailemaan. Porihan on karhukaupunki, Björneborg (ihan eri kuin tennis-stjärna Björn Borg siellä Pohjanlahden väärällä puolella) joten karhu on kaupungin tunnuseläin. Siinäkö on pähkinänkuoressa herra ja rouva Karhusen koko heppoinen tulevaisuuden visio ja kepeä selviytymis-strategia, mennään rantakassein aseistautuneina kesähelteillä Yyterin sannoille velttoilemaan? Laakereilla lepäillenkö tämän maailman murheet paranevat?

Porin kaupunki ei ole varsinaista voimakkaan taloudellisen kasvun ja tuottavan toiminnan aluetta. Pöhöttynyt julkinen sektori tuottaa veronmaksajille lähinnä vain ylimääräisiä kustannuksia. Paremmalle kunnallispolitiikalle ja paremmalle maakunnalliselle politiikalle olisi kysyntää. Tunkkaista on. Eipä olisi ollenkaan pahitteeksi jos täkäläistä politiikkaa hiukan tuuletettaisiin.

En aio enää liittyä mihinkään puolueeseen. Enkä usko että mikään puolue ottaisi minua listalleen ko. puolueeseen sitoutumattomana ehdokkaana. Useimpien puolueiden aatemaailma on sen verran kaukana omastani, että en edes halua heidän listalleen. En tokikaan aio luopua omista periaatteistani, ne eivät ole kaupan. Työssä oleva väestö ei ole hädänalaista, joten vasemmiston linja ei minulle sovellu. Pääomapiirit aina pärjäilevät, joten kokkareihin en kuulu. Ihminen on tärkeämpi kuin ketut, joten vehreitten puolue ei käy. Kepukaan ei oikeasti aja minun sosiaaliryhmäni asiaa.

En edes tiedä ketä Suomen Keskusta nykyisin koettaa edustaa, vaikka olenkin ollut Raumalla ko. puolueen paikallisyhdistyksen jäsen joitakin vuosia, ja siis niinsanotusti "puolueen jäsen", kunnes pääministeri Vanhanen päätti pistää Kauhajoen koulumurhat urheiluampujien kontolle. Sellainen ei istunut minun vartalolleni, joten erosin. Vanhasen puhe heti Kauhajoen kauhujen jälkeen oli todella henkilökohtaisesti loukkaava, kuin isku vasten kasvoja. Emme selvästikään voi olla samaa porukkaa.

Vähintäänkin odottaisin Vanhaselta julkista anteeksipyyntöä kaikilta ampujilta, harrastajilta, metsästäjiltä, reserviläisiltä ja maanpuolustuksen parissa toimivilta. Vastuun pakoilu ei saisi kuulua politiikkaan. Jos pääministerikään ei ole todella minkäänlaisessa vastuussa, niin kuka sitten olisi! Yksityishenkilönä Matti Vanhanen saa minun puolestani öykkäröidä ja piestä suutaan aivan miten haluaa, ei kiinnosta, mutta keskeisen julkisen viran hoitoon sellainen loukkaava käytös on kovin sopimatonta ja epäasiallista, mahdotonta hyväksyä.

Eikös Suomen pitänyt olla ns. demokratia, eikä kuin verenperintönä isältä lapsille siirtyvä diktatuuri, jossa julkiset asiat ovat valtaapitävän luokan henkilökohtaisia asioita. Kansalaiset ovat mitä ovat, heillä on luonnostaan vapauksia, mutta julkisen vallan olisi oltava absoluuttisen moitteeton & virheetön. Ja jos ei ole, niin pannaan vaihtoon.

Suomalaisille oma suomalainen asia on kaikkein lähin, EU eli Saksan mahtava Neljäs Valtakunta, se ei ole meidän etumme mukainen. Pakolaisten matkailu monen turvallisen maan halki hakemaan poliittista turvapaikkaa täältä Pohjan perältä ei ole sopimusten mukaista. Asyylioikeuden eväämisen pitäisi ihan oikeasti merkitä jotakin. Myös suomalaiselle kantaväestölle kuuluu mielipiteen- ja sananvapaus, ikiaikaisena luonnollisena rikkumattomana nautintaoikeutena.

Perussuomalaiset olisivat todennäköisesti ainoa puolue jota voisin edes harkita. Mutta Persutkaan eivät välttämättä nikottelematta nielisi sitä ohjelmaa jota minä haluaisin ajaa, siinä hyvin epätodennäköisessä tapauksessa että lainkaan lähtisin vaaleihin ehdokkaaksi. Tämä on vain pienen suomalaisen ihmisen puheenvuoro, pienen ihmisen puolesta.

Paatuneet kunnallispoliitikot epäilemättä vetäisivät aamukahvinsa väärään kurkkuun lukiessaan minun kunnallispoliittista ohjelmaani ja yskisivät hyvän tovin. Minä haluan puolustaa vanhenevia sinkkuja joita tämä yhteiskunta kohtelee kaltoin. Kaupungin sosiaalitoimisto ei todellakaan ole mikään laupeudentyötä harjoittava Äiti-Teresa. Omasta kokemuksestani tiedän että kaltaistani ikääntyvää sinkkumiestä sosiaalitoimisto kohtelee kuin halpaa tarjousmakkaraa jonka "parasta ennen" -päiväys on jo mennyt vanhaksi. Haluan tietenkin edistää nimenomaan oman sosiaaliryhmäni asiaa, kuten myös varakkaat, hyvätuloiset ja hyvin vihreälle sosiaaliselle oksalleen asemoituneet - siis tyypilliset kunnallispoliitikot - omaansa.

Suomen valtion mahtavalle KELA:llehan emme mitään mahda, se voi muiluttaa ja tyrkkiä meitä mielensä mukaan, mutta erikoisen outoa on että Porin sosiaalitoimi haluaa tylyttää ja syrjiä avun tarpeessa olevia porilaisia. Avun tarpeessa oleva kuntalainen voi pudota sekä KELA:n että sosiaalitoimen avun ulkopuolelle, tyhjän päälle. Sekö olisi vastuullista yhteiskunnallista virkamiestoimintaa, siinäkö mukamas toteutuisi se hyvä hallintotapa jota laki virkamieskunnalta juurikin edellyttää!

Kaupungin viranhaltijoiden tekemisiin ja tekemättä jättämisiin pitäisi puuttua kovalla kädellä. Kaupunginvaltuutetulle hyve on korostetun kriittinen suhtautuminen kaupungin virkamiehiin ja työntekijöihin. Valtuutettu täytyy olla kaupunkilaisten edustaja, ei virkakoneiston edustaja. Virkamiehet kyllä osaavat ajaa omaa asiaansa ja siihen heillä on virassaan aivan erinomainen tilaisuus, mutta kuka ajaa heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten asiaa?

Tämä suomalainen pakkoyhteiskunta syrjii sinkkuja. Suomi haluaa syrjäyttää sinkut, suistaa heidät ulos tieltä. Sinkuilla maksatetaan lapsiperheiden lapsilisät ja moninaiset muut taloudelliset etuudet. Sinkkuja verotetaan suhteessa enemmän, että lapsiperheitä voitaisiin verottaa kevyemmin. Lapsettomat sinkut ovat mukana maksamassa lasten kouluja ja koulutuksia suhteellisen suurella osuudella. Byrokraatin katsannossa sinkku ei ole edes "luonnollinen henkilö", jonka koen aika loukkaavaksi. Suomessa on sentään jo suhteellisen paljon yhden hengen talouksia, onko tarkoituksenmukaista demonisoida niitä, onko se sosiaalisesti vastuuntuntoista rakentavaa suhtautumista.

Onko maailmassa siis pulaa lapsista, sekö olisi hyväksyttävä syy lapsiperheiden suosimiseen lapsettomien kustannuksella? No eipä ole lapsista ainakaan pulaa. Maailmassa on lapsia vähintäänkin riittävästi, näin kauniisti ilmaisten. Ja eikös se ollut juurikin internationalismi ja globalismi, se puna-viher-fasistien suuri idea? Joten eikö sitä pitäisi soveltaa johdonmukaisesti. Kyllähän globaalissa maailmassa lapsia piisaa.

Missä viipyy suomalaisen yhteiskunnan tosi taloudellinen tasa-arvo? Näen suuren sosiaalisen kysynnän joukkoprotestille, eläköön SINKKUJEN KAPINA!

Juu, no varsinainen agendani kuuluu olla oman rakkaan mikrovaltiomme hyvä tulevaisuus. En varsinaisesti pyri kaupunginvaltuustoon Porissa enkä muuallakaan. Haluan vain lausua julki tärkeitä poliittisia mielipiteitä, joita kukaan muu näköjään ei lausu, vaikka ovat huipputärkeitä. Jonkun on oltava väkijoukossa se poika joka huutaa julki totuuden: "Eihän kunkulla ole päällään vaatteita ollenkaan!"

Totuudenpuhujalle ei useinkaan löydy yösijaa majatalosta, mutta jonkun on välttämättä nostettava se kissa pöydälle kun kissasta on tarpeen keskustella. Niin se demokratia usein toimii.

Totean vaan kainosti että kirveelle olisi töitä ja irtopäitä haluttaisiin vadeille. Tavallisillakin kuntalaisilla nimittäin on oma arvonsa. Ja paljon on mätää Suomenmaassa. Suuret Herrat ja Rouvat ne ei niin kovin tärkeitä ole, aivan puoluekannasta riippumatta, mutta tavallinen kansa on huitsin oleellinen jutska. Suuria Johtajia Suomessa kyllä riittää, ei ne ole uhanalaisia.

Notta Helsinkin Herrat ja Rouvat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu