<<

25.02.2020

>>

Tuima on tuuli ja ankarat aallot. Porinsillalla on toisinaan joutunut oikein tosissaan pitelemään arvokkaasta lierihatustaan kiinni, ettei se lähde lentoon tuulen mukana.

Kovaa on elämä muutenkin. Ilmastohysteria, korona-virus-hysteria, puna-viher-hallituksen koettelemukset. Tampereella on kuulemma ollut "Tuni-palo", jossa TUNI viittaa Tampereen Yliopistoon, siis ilmeisesti jotakin yliopiston sisäistä kuohuntaa. Todellinen talvikin saattaa vielä jossakin vaiheessa tulla. Epäilemättä se tavalliseen tapaan yllättää monia autoilijoita.

Varkaitakin ja pahantekijöitä on liikkunut täällä Vähärauman kaupunginosassa Tekunkorven vaiheilla. Ilmeisesti joku on ollut siinä käsityksessä että Satakunnan Sairaanhoitopiirin hallussa olevassa B-talossa on jotakin suuria aarteita, tiloissa joissa hoidetaan ikääntyviä kehitysvammaisia. Varkaat eivät olleet onnistuneet murtamaan ovea, joten menivät sitten ikkunasta sisään. Remontti siellä on jo päättynyt ja tontti on siistiytynyt. Suuri osa B-talosta lie jo Sairaanhoitopiirin hallussa.

Rikollisia ja pahantekijöitä monasti ihannoidaan esimerkiksi elokuvissa, mutta olisi syytä pitää mielessä että käytännössä monasti rikolliset teot kohdistuvat suoraan pieneen ja avuttomaan ihmisparkaan. Rikolliset eivät ole mitään sankareita.

Monia huolestuttavia ilmiöitä esiintyy arkipäivässämme, mutta elämän armottoman taistelun täytyy jatkua, ellei se sitten lopu. Opiskelu jatkuu täydellä teholla. Paljon muulle ei jää aikaa ja energiaa. Aika toivottomalta tämä ajoittain tuntuu kun ajattelee että tutkintoa ei voi Porissa suorittaa ja Tampereelle ei pysty muuttamaan.

Mutta ei auta itku markkinoilla. Eteenpäin täytyy ponnistella vaikka hammasta purren ja naama vinossa. Tutkinto-opiskelijana täytyy ainakin yrittää suorittaa se saamarin tutkinto. Ehkä se vielä joskus onnistuu, tai sitten ehkä ei. Käyköön kuten käy. Tärkeintä on nauttia siitä mitä tekee, sillä elämähän menee muuten aivan hukkaan.

Yliopisto ei toki ole mikään Paratiisi ja täydellinen onnen tyyssija, mutta kyllä yliopistossakin voisi korjata joitakin asioita. Minua erikoisesti kiusaa lapsellisen naurettava "ILMASTOHÄTÄTILA" jonka Tampereen Yliopisto on julistanut. Mitenköhän tuo meitä auttaa?

Eikö olisi vaan parempi todeta että me suomalaiset kovin vähän asialle voimme. Jos on jotakin enemmän valittamista ihmiskunnan aiheuttaman ilmastonmuutoksen suhteen, järkevintä olisi mennä esimerkiksi Kiinaan, Kiinan Kommunistisen Puolueen Keskuskomitean eteen valittamaan. Muilta osin olisi vaan parasta keskittyä itse substanssiin ja jättää ilmaston vuoksi ahdistuminen ja parkuminen vähemmälle.

Kannattaa myös muistaa että maapallon ilmasto on vaihdellut varsin dramaattisesti jo kauan ennen ihmisten syntyä, joten kaikki ei välttämättä johdu ihmisten tekemisistä.

Onhan yliopistossa paljon järkevääkin sisältöä. Tämän lukuvuoden aikana en pysty valmistumaan vaikka mitä tekisin. Toivottavasti kuitenkin vielä pääsen tekemisiin motivoivan ja kiinnostavan tekniikan kanssa projektityön ja diplomityön parissa.

Jotkut kurssit voivat mennä aivan ketuiksi, mutta mikäs siinä auttaa. Ihmisen täytyy vaan ponnistella eteenpäin mahdollisuuksien mukaan päivä kerrallaan. Mahdoton on mahdotonta ja sellaisena pysyy. Minusta joka tapauksessa vielä joskus tulee hyvä insinööri ja kunniallinen konstruktööri, vaikka DI-tutkintoa en saisikaan.

Joten kyllähän yliopistossa jokin signaalikin on olemassa, vaikka ohessa ilkikurisesti muuta vihjailen. Hienoja asioita on olemassa tieteen ja tekniikan maailmassa. Ei pidä menettää uskoaan tekniikkaan kaiken tämän yhteiskunnallis-sosiaalis-polittis-taloudellisen saastan keskellä.

Taistelu tässä suuren rahan, ilmasto-hysterian, rasismi-hysterian, virkamiesmielivallan, poliittisen kaaoksen, taloudellisen riiston ja yhteiskunnallisen dekadenssin ihmemaassa Sulo(?)-Suomessa jatkuu. Heikot sortuu elon tiellä, jätkä vaan porskuttaa. Koetetaan - ainakin henkilökohtaisessa elämässämme - pitää signaali vahvempana kuin kohina, vanhojen radiomiesten hyvä periaate.

Notta Helsinkin Herrat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu