<<

31.12.2019

>>

Tästä muodostuu varmuudella 2010-luvun viimeinen juttuni, sillä piankin singahdamme uudelle vuosikymmenelle, upean näköiselle 2020-luvulle, ainakin ellei tunnettu muuttuja, vanha punainen jättiläistähti Betelgeuse vanhuuden houreissaan räjähdä Orionin tähdistön suunnalla 600 valovuoden päässä, tai muuten vaan tule maailmanloppu. Sikäli, perin ymmärrettävästi, jutun aihe pitkälti jatkossa on tuleva uusi vuosi 2020.

Tähden nimi Betelgeuse muuten kuuluu ääntää oikeaoppisesti ryhdikkään arabialaisittain kuten [beteldzeusee] eikä suinkaan rahvaanomaisen sohvaperunamaisen änglöämerikkalaisesti [biitldzjuis]. Se nimi on nimittäin arabiaa eikä englantia.

Mutta katsahdetaanpa ensin hiukan menneisyyteen. Porin asuntomessut tietysti ovat pääsääntöisesti jo menneen talven lumia - tai menneen kesän hikikarpaloita jos niin halutaan - mutta siitä Karjarannan alueesta ohi kulkiessani en ole voinut olla havaitsematta, että rakentaminen siellä ei olekaan pysähtynyt messujen jälkeen.

Koekadun varrella on uutta rakennustoimintaa aiemmin avoimella kentällä, entisen asuntomessualueen itäosassa. Kaupungilta päin tullessa huomaa ensin että teräslevystä irti poltetut ruosteen kirjavoimat, mutta sinänsä perustasolla insinöörin näkökulmasta suhteellisen ansiokkaat nautataideteokset ovat joutuneet luovuttamaan kumpareensa ja paaluaitauksensa paikan uuden talon perustuksille. Kaupungin periaatteena nähtävästi on 100% demokraattisesti ja tasa-arvoisesti markkinatalouden suosima pyhä arvo Euro ja ääni sekä myös kulttuuripiirien näkemyksen vastaisesti vita longa, ars brevis .

Kaiketi tuosta on tarkoitus vielä jatkaa rakentamista ylöspäin? Vai onko tämä muka jokin rakennustekninen taideteos sinällään?

Yksityisen päiväkodin viereen vaikuttaa olevan vauhdilla valmistumassa uusi 2-kerroksinen asuinrakennus siellä muovien suojissa ja autokatosten reunustamana. Pitäisikö tuota tituleerata pienkerrostaloksi vaiko rivitaloksi?

Minähän olen kyllä aiemmin vuosien varrella raportoinut Karjarannan asuntomessualueesta kuvin ja mielikuvin, satunnaisen ohikulkijan näkökulmasta, toisella saitilla NEWGAL... vaikka enhän minä siitä tule koskaan mitään hyötymään. Pistän tässä linkit suoraan saman kehyksen sisään ja samaaan ikkunaan koska myös NEWGAL on minun oma sivustoni tässä samassa domainissa.

Juttuja Karjarannan entisestä asuntomessualueesta on esimerkiksi alkaen toukokuulta 2016 juttu NEWGAL#365 ... Asemakaavan kuva jutussa NEWGAL#367 ... olen kylläkin sittemmin tullut netin kautta tietämään mitä käytännössä tarkoittaa "twerkkaaminen" ... kivulias polvivamma keskeytti välillä kuvaukset, mutta ihan rakennuksiakin on jo tekeillä kesällä 2017 jutussa NEWGAL#401 ... saman vuoden marraskuussa ollaan selvästi edistytty rakentamisessa jutussa NEWGAL#415 ... Toukokuussa 2018 messut jo ajallisesti uhkaavasti lähestyvät jutussa NEWGAL#432 ... No sittenhän ne asuntomessut olivat kesällä 2018 kuten tarinoin hiukan jälkikäteen jutussa NEWGAL#442 ... Ja vielä piti käydä joulukuussa kiroilemassa porvareitten rikkautta ja kavaluutta tyyliin että Fucking rich people! jutussa NEWGAL#450.

Niin, tuo Karjarannan elitistinen asuntomessujen touherrus käynnistyi siis kun olin vielä opiskelija SAMK:issa. SAMK:ista jäi niin paha maku suuhun että en viitsi asiaa sen enempiä käsitellä. Teknisen koulutuksen aihepiiri ylipäätäänkin on suuri käytännön tragedia, synkkä murhenäytelmä eikä todellakaan mikään iloinen kupletti. Nämä sisäänpäinlämpiävät oppilaitokset ja myytti hyvästä suomalaisesta koulutuksesta, voi voi sentään, surun kyyneleet pyrkivät silmänurkkaan.

Juu, onni ja oma koti yksillä, mutta talvi tulee sentään meille kaikille. Meille ohikulkijoille on tarjolla silmän iloksi vain liikenteenjakajaan aseteltuja kiviä. Hämmästyttävän paljon resursseja vaikuttaa kaupungin liikenneosastolta liikenevän kaikenlaisten turhanpäiväisten kiviröykkiöiden rakenteluun. Hämmästyttävän vähän huomiota täällä kiinnitetään jalankulkijoiden ja muun kevyen liikenteen säädyllisiin liikkumismahdollisuuksiin. Viisilitraisilla ässämersuilla ajelevat kokoomukselaiset eivät ilmeisesti erikoisemmin tarvitse kevyen liikenteen väyliä.

Uusi vuosi siitä nyt kuitenkin tulee. Jos siitä ei muuta hyvää osaakaan sanoa tässä vaiheessa, niin ainakin vuosiluku 2020 näyttää aika komealta. Se olisi oikein hyvä vuosi maailmanlopun tulla ja pusertaa. Kun se paljon puhuttu ja kaikkien rakastama maailmanloppu ei tasalukemilla 2000 aivan kokonaan kuitenkaan onnistunut.

Epäilemättä myös tuleva vuosi tulee Suomessa olemaan erittäin hyvä vuosi verenhimoiselle verottajalle, ulosottovirastolle kaikkine kreivi Draculoineen ja pikku wampyrelloineen, AY-politrukeille, ympäristöfasisteille, mielipuolisille ilmastovouhottajille, kaikenlaisille turhille välikäsille, tyhjäntoimittajille, itseriittoisille peukalonpyörittelijöille, taloudellisille hyväksikäyttäjille ja riistäjille, tyhjästä veloittajille ja välistävetäjille, psykopaatti-virkamiehille, vilpillisille vuokranantajille, väärämielisille tuomareille, lain suojaa nauttiville koronkiskojille, fariseuksille ja kirjanoppineille, tyrneville herra-tirehtööreille ja muille salakavalille harhaanjohtajille, poliitikoille ja byrokraateille ynnä muille hyeenoille, ruumiinryöstäjille, korppikotkille, vampyyreille ja hävyttömille verenimijöille.

Notta Helsinkin Herrat hirteen!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu