Tuleva kesä on Porissa erikoisen vilkasta tapahtumien aikaa

Edellinen Seuraava

Pori on tulevana kesänä lähes koko maailman keskipiste, tai ainakin eräs pohjoismaiden keskeisistä polttopisteistä. Eräs merkittävimmistä häppeningeistä aiheesta kiinnostuneille ja/tai maksukykyisille persoonille epäilemättä on Asuntomessut Karjarannan alueella heinä- ja elokuussa, 06.07. - 05.08.2018.

Poriin on jo tulossa niin paljon erilaisia tapahtumia, jatseja, suomiareenaa ja sen sellaista, että joidenkin mielestä näitä pitäisi jo alkaa säännöstellä tai ainakin ruveta koordinoimaan keskitetysti milloin isompia juttuja järjestetään. Joidenkin mielestä on ikävää kun merkittävät tapahtumat sijoittuvat ajallisesti päällekkäin. Resurssejakaan ei ole loputtomasti käytettävissä.

Olen viimeksi kai kuvannut tulevien asuntomessujen aluetta viime vuonna vanhassa jutussa ... hmmm ... olikohan se tuo #401? Mutta ei, se olikin tuoreemmassa jutussa #415 (loppupuolella) jossa valaistusolot olivat hiukkasen problemaattiset.

Pokkarilla napattu kuva Karjarannan asuntoalueen asemakaavasta vuoden 2016 kesällä on jutun #367 loppupuolella. Olisivatko yksityiskohdat siitä jo hiukan muuttuneet ja/tai lisääntyneet? En tosin ole mikään asemakaavaexpertti. Tuossa näkyisi nykyinen iso läntinen parkkipaikkakin jo olevan kaavoitettu tonteiksi, eikä Palvelukoti vaikuta muodoltaan aivan samalta kuin rakennustyömaalla. Idän puolella on kartassa ymmärtääkseni tonteiksi kaavoitettuja kohtia, jotka vaikuttavat nyt palvelevan rakentamisen aikaisina varastokenttinä. Niihin tuskin ennättää kummallistakaan pytinkiä kohota ennen asuntomessujen alkua.

Tai hmmm hetkinen, johonkin tuonne Karjarannan alueelle täytynee myös tulla uutta kasvimaata jos oikein muistan kahden vuoden takaisia juttuja. Voisiko se kasvimaa olla vanhassa jutussa kuvattuun asemakaavaan merkitty tunnuksella PA?

Niin, jotakin orastavaa opiskelijatoimintaa koululla tosiaan oli 2 vuotta sitten asuntomessuihin liittyen, kuten siinä vanhassa jutussa ilmenee, mutta luullakseni se on opiskelijoiden osalta jokseenkin tyrehtynyt jo hyvissä ajoin. Henkilökunnalla ehkä on jokin projekti asuntomessuihin liittyen, mutta ainakaan minun panostani siellä ei kaivata, eikä rakennusalan kanssa kaveeraaminen muutenkaan ole minulle mahdollista. Rakentaminen on käytännössä eräänlainen suljettu sektori, samoin kuin sosiaali- ja terveysala. Mahdollisimman suuri osa kansalaisista täytyy sulkea vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolelle. Omiin asioihinsa kansan syvät rivit eivät saa itse vaikuttaa, roboteillekin varmaan tulee enemmän valtuuksia, mutta pyhä virkavalta ja joidenkin suojatyöpaikat ennen kaikkea, über alles.

Olenkohan jo vannonut etten enää kuvaa asuntomessuja koska se on vain ja ainoastaan varakkaiden juttu? Tämän kerran voin kuitenkin vielä napsia muutaman kuvan tulevien asuntomessujen alueesta aidan takaa kateellisena kyräillen lauantaina 12.05.2018 jolloin asuntomessujen alkuun on aikaa noin 7 viikkoa. Minuahan noissa kekkereissä ei tarvita. He eivät tarvitse minua, minä en tarvitse heitä. Jatkossa olemme toisillemme kuin ilmaa.

Polvet tuntuivat olevan kohtalaisen hyvässä iskussa ja sää mukavan helppo ja lämmin joten uskalsin vetää kestävät italialaiset sandaalit jalkaan ja lähteä kiireettömälle patikkaretkelle Tekunkorvesta kohti Porin keskustaa.

Aitajärjestelyt olivat muuttuneet alueen itäpäässä siten että sieltä ei enää päässyt kuvaamaan niin läheltä kuin ennen. Ehkä sinne työstetään parkkitilaa vierailijoiden autoille? Maahan istutetut aitapylväät lie korvattu kevyemmällä aitakalustolla. Eipä ne vanhatkaan aidanpylväät kylläkään Puna-armeijan panssarikiiloja olisi pysäyttäneet, josko edes havaittavasti hidastaneet.

Lauantainakin tulevien asuntomessujen alueella aherrettiin kuumeisesti ja joillakin näyttääkin olevan vielä hiukan tekemistä ennenkuin kunnian kukko heille kiekaisee. Alueella on edelleen runsaasti kaikenlaista rakennusaikaista rekvisiittaa jonka epäilemättä tulisi häipyä tavallisen ihmisen havaitsemattomiin ennen asuntomessujen alkua.

Ajoneuvoliikennettä oli sekä itäisestä että läntisestä portista, mutta näkyipä joillakin sankareilla olevan aidassa aivan omakin "portti" työmaansa vieressä. No joo, ei kai ole tarkoituskaan ettäkö tämä olisi edes rakennusvaiheessa mikään huipputurvallinen vankila jossa kulku on aivan mahdotonta.

Pitäkööt sitten asuntomessunsa, minä vähät välitän. Toivottavasti niihin käytetään mahdollisimman vähän julkisia verovaroja, koska merkittävä osa kansasta ja veronmaksajista on joka tapauksessa pysyvästi asuntomarkkinoiden ulkopuolella heikon taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Asuntojen hintojen nousu on edullista vain niille jotka sattuvat omistamaan oman asunnon. Sama onni ei ole kaikilla yhteinen.

Tässä on hiukan meno- ja paluumatkan kuvia sekaisin joten valaistusolosuhteet eivät ole kaikissa kuvissa aivan samat. Kuvien järjestys on kuitenkin karkeasti lännestä itään eli kulkien Vähäraumasta keskikaupungille päin. Vaikka kuvailen kylläkin viistostikin aitaan nähden joten näkymät voivat olla aavistuksen verran hämääviä.

Suuri uutuus aiempaan nähden epäilemättä on iso kaksikerroksinen punaruskea rakennus alueen läntisen portin lähistöllä. Vilkaistaanpa sitä ensin. Se ehkä näyttää puurakennukselta, mutta koostuu kylläkin kantavilta osiltaan betonielementeistä. Viimeksi kuvatessa siitä oli vain hiukan pohjaa esillä. Viralliselta nimeltään tuo pytinki ilmeisesti tulee olemaan kyltin mukainen "Palvelukoti Villa Luoto". Mainoskyltin kuvaa jos on uskominen niin ulkoseinien väri tuosta vielä vaalentuisi huomattavasti.

Täytyypä tässä kiireesti tarkkaan korjata aiemmin tekemäni karmea erehdys. Palvelukoti Villa Luoto ei suinkaan ole lasten päiväkoti, vaan se on tarkoitettu ikääntyneille ihmisille. Siellä lie yhteensä 54 asiakaspaikkaa ja ympärivuorokautinen toiminta voi alkaa viidellä asiakkaalla, vaikka taloudellisesti kannattava toiminta vaatinee noin 30 asukasta. Mehiläinen sen omistaa ja sitä pyörittää, siis yksityinen SoTe-alan toimija.

Karjarantaan tulee jonnekin kuitenkin myös yksityinen lasten päiväkoti.

Että sen pituinen se iltasatu sitten oli.

Olipa kerran eräs pikkutuhma kuningaskunta jossa kansa pani parastaan. Kuningatar oli läpeensä tyytyväinen ja kuninkaalla oli sen pituinen se.Toivorikas Bulwanian Teknillinen Yliopisto

OK, asuntomessut eivät siis ole minulle, olkoon niin. Olen niistäkin ulkona. Mutta eipä tässä hätäpäivää. Nimittäin äskettäin itsenäistynyt Bulwanian valtio on opetusministerinsä Bulwanus ensimmäisen suulla pyytänyt minua ylläpitämään äärimmäisen kuuluisan teknillisen yliopistonsa hallinnoimaa sivustoa Bulwania Wikia - Wau mikä suuri kunnia!

Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Vaikka en muissa kesäisissä pyrinnöissäni menestyisi ja vaikka ei edes lykästäisi suorittaa insinöörin tutkintoa kesäkuun 15.päivään mennessä, on minulla kuitenkin käsissäni koko Bulwanian Teknillinen Yliopisto! Siis ihan suoraan sanoen minä yksin olen koko Bulwanian Teknillinen Yliopisto!

Haluan tuottaa Bulwania Wikian sivuille stydiä asiaa. Täytyisi vaan ensin keksiä mitä se olisi. Toki sen täytyy olla maineikkaalle teknilliselle yliopistolle sopivaa vankkaa tieteellis-teknillistä sisältöä. Vielä siellä ei ole mitään, mutta ei tässä jäniksen selässä olla. Jotkut ilmaisevat saman asian niin ettei juosta jäniksen jäljessä. Ei mitään kiirettä. Aikaa on tästä aina maailman tappiin saakka. Hyvää sisältöä ei voi polkaista maasta "yön yli", mutta vuosien mittaan se tulee kertymään ja lisääntymään.

Olisiko se Maxwellin yhtälöiden ja vektorianalyysin soveltamista käytäntöön, josta olen haaveillut aina ammattikoulun päivistä alkaen? Voisiko se olla atomifysiikan ja kemian mielenkiintoisia sovelluksia ja esimerkkejä? Voisiko se olla kryptografian saloja näpelöivää diskreettiä matematiikkaa? Olisiko se parempaa omaehtoista elementtimenetelmän ohjelmointia ja käyttöä? Aika näyttää miten äijän lopulta käy, mutta jotakin rankkaa opiskeluun ja oppimiseen liittyvää perusinsinööritason ylittävää merkittävää sisältöä sen on välttämättä oltava. Siinä täytyy näkyä oman elämänsä akateemikon käsiala. Tämä projekti antaa minulle todellisen mahdollisuuden näyttää mihin pystyn. Kiitos tästä uudesta toivosta ja hienosta tilaisuudesta, itsenäinen ja suvereeni Bulwania. Olen otettu.

Hyvä Bulwania! Eläköön Bulwanian ryhdikäs kansa, eli bulwaanit! Eläköön, eläköön, eläköön!

Onhan selvää että kaikki toimeentulon mahdollisuudet, kestävällä pohjalla, ovat vasta opiskelun ja osaamisen päässä. Ilman osaamista työ on tasoa katuhuora, ulosottomies tai TE-toimiston tiskin hullu ämmä, jotka "työt" eivät vaadi minkäänlaista ammattitaitoa. Kuka tahansa ääliö pystyy huutamaan tiskin takana suu vaahdossa tai kiusaamaan puolustuskyvyttömiä köyhiä raharikkaiden koronkiskureiden asioilla juoksennellen. Suomen menestys ei kuitenkaan voi perustua ammattitaidottomuuteen ja idiotismiin. Osaaminen on kasvavaa henkistä pääomaa. Suomessakin tarvitaan vielä todellista osaamista. Pankkitilin saldo ei voi olla ihmisarvon mitta, mutta opiskelun ja oppimisen tahto, uusien toimivien ratkaisujen etsiminen ja pyrkimys kohti parempaa maailmaa, se on.

Seuraavat kovin surulliset kuvat eivät kuitenkaan suinkaan esitä mainehikasta Bulwanian Teknillistä Yliopistoa, vaan niissä poseeraa Porissa jo ammoin tulipalossa kärsinyt ja syksyksi perustuksineen pois purettava Omenahotelli.Galleria