<<

06.12.2015

>>

Joulukuun kuudes on äitini Armin syntymäpäivä. Äitsy-päitsy syntyi vuonna 1930 Ilmajoen Koskenkorvan Karjalankylässä ja kuoli kesällä 2007 Jalasjärven terveyskeskuksen vuodeosastolla, oletettavasti haimasyöpään. Koskenkorvan flikan elämästä suuri osa oli työskentelyä koulun ensimmäisten luokkien opettajana, arvioisin näin lonkalta että noin vuosina 1955 - 1995, pääosin Jalasjärven Alavallissa, Etelä-Pohjanmaalla. Toisaalla olen tarinoinut mm. äitin opiskeluajoista. Sellaisena haluan äitin muistaa, toimeliaana tyttönä joka ei päässyt oppikouluun, mutta joka kuitenkin selviytyi oman elämänsä sankarina ja lasten tukipylväänä.

Joulukuun kuudes on tietysti myös suomalaisen poliittisen ja taloudellisen eliitin riemujuhla. Presidentti Niinistö mielellään moittii veroja pakoilevia eläkeläisiä, mutta unohtaa lasipalatsissaan samalla paljonko hän itse maksaa veroja (no ei siis jäniksen paskaakaan). Rikkauden ilosanoma kaikuu valtaapitävien tanssisaleissa. Kansa on tyhmää, sitä on helppo kusettaa. Virkamiesten ja poliitikkojen näyteikkunayhteiskunnassa kaikki hyvin. Jos et sovi näyteikkunaan, kuulut sen ulkopuolelle ja samalla koko yhteiskunnan ulkopuolelle. On kuin lottovoitto - nimittäin kansanedustajalle ja virkamiehelle - kun syntynyt on Suomessa!

Työttömyydestä ja köyhyydestä kuuluu rankaista. Työttömien kuuluu maksaa kaikki verot viimeisen päälle, mutta pääomapiireistä ei ole niin väliksi. Jos kunnon verenimijäkapitalisti joutuu maksamaan veroa edes puolet siitä mitä pitkäaikaistyötön, niin hän ei vaan osaa täyttää veroilmoitustaan. Rikkaitten puolueen ministeri voi tarvittaessa jeesata ajamalla läpi lakeja joilla rikkaat pääsevät laillistamaan rahojensa piilottelun. Hallitus osoittaa suurta ymmärrystä rikkaitten asiaa kohtaan.

Porikaan ei ole vailla epäkohtia. Linja-autoaseman tontti kuulemma halutaan antaa gryndereiden temmellyskentäksi. Linja-auton tarvitsijana paheksun sitä joustavuutta jota porilaiset päättäjät osoittavat rahanahneita gryndereitä kohtaan. Kaikilla ei edelleenkään ole sitä omaa autoa. Joukkoliikennettä tulisi kehittää eikä rampauttaa. Ja kun ne talvioloissa käyttökelpoiset sähköautot ovat vielä jossakin kaukana tulevaisuudessa, niin pienhiukkaspäästöjä tuottavien yksityisautojen suosiminen on moraalitonta. Kun ilman lämpötila pyörii nollan ympärillä niin polttomoottoreiden pienhiukkaspäästöt huomaa konkreettisesti omasta uloshengityksestään, jossa pienhiukkaset toimivat tiivistymiskeskuksina. Kun ei pitemmän päälle voi olla uloshengitystä ilman sisäänhengitystä, niin onhan selvää että ne pienhiukkaset ovat myös keuhkoissamme.

Tämä saitti täyttää vuoden. Se on ollut melko tapahtumarikas vuosi. Viime Jouluna asuin Peräseinäjoen Kihniänkylässä isältä perityssä mökkipahasessa, koettaen urhoollisesti olla ajattelematta romahtavia rakennuksia joita ei pysty edes purkamaan. Opiskelua Porissa halusin jatkaa kaikesta hallituksen pottuilusta huolimatta koska ulosotossa olevassa talonrähjässä asuen se on ainoa mahdollinen tie elämässä eteenpäin. YT-neuvottelut käynnistyvät SAMK:issa uudelleen taas Joulun jälkeen. SAMK on jo aiemmin irtisanonut kymmeniä opettajia ja hallituksen tekemät talouden leikkaukset huomaa opetuksessa. Siitä huolimatta opiskelu on ainoa tie eteenpäin, siitä pitävät mm. AY-politrukit huolen. Suomalainen työelämä on takalukossa. Tämä ei tietenkään voi estää työpaikan omaamisesta palkitsemisen politiikan jatkumista. Työttömyydestä ja opiskelusta kuuluu rankaista!

Paljon puhutaan kansalaispalkasta tai perustulosta, ikäänkuin se olisi jokin paratiisin come-back tai aikaistettu taivasosuus. Suomalaisen verottajan tuntien huomautan kuitenkin, että perustulo ei voi auttaa ihmisiä toimeentulo-ongelmissa ellei siihen liity inhimillinen verokohtelu. Verovirkamiesten voisi olla helppo mitätöidä koko perustulo verottamalla niin että siitä ei jää käteen paljon mitään. Palkansaajien osalta kokonaisuus saataisiin näyttämään melko hyvältä koska heillä on palkkatulon vuoksi erilaisia vähennyksiä jotka pienentävät veroprosenttia. Pelkän kansalaispalkan varassa elävä voisi olla täysin kusessa. Työmarkkinat eivät Suomessa tunnetusti jousta pätkääkään. Lyhyesti: PERUSTULO ON ANSA, todellisesta elämästä ja verovirkailijoiden pahuudesta mitään tietämättömien poliittisten broilereiden ja viherhörhöjen päiväunia!

Juu, varsinaista järjen juhlaa on tämä suomalainen yhteiskunta, mutta aivan kaikkea rationaalista eivät edes poliitikot, AY-politrukit ja psykopaatti-virkamiehet yhteistoiminnassakaan pysty estämään. Edelleen on olemassa tavoittelemisen arvoisia asioita, korkeampia arvoja. Emme kiusallammekaan huku paskaan jota valtaapitävät heittelevät niskaamme norsunluutorneistaan. Me täällä poliittisen hierarkian pohjalla olemme oikeasti niitä kaikkein tärkeimpiä. Ilman meitä koko Suomi-korttitalo romahtaisi ja virkamiehet jäisivät ihmettelemään kenelle he jatkossa aikovat syöttää pajunköyttä virkamiesten hyveellisyydestä ja turmeltumattomuudesta. Minuun se ei uppoa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu