<<

28.01.2015

>>

Olin ajatellut että löisin kaksi kärpästä yhdellä iskulla kehittelemällä "köyhän insinööriopiskelijan hyötygrafikkapakettia" koulun ohjelmoinnin perusteiden kurssin harjoitustyön puitteissa. Mutta sepä ei onnistukaan koska koulun harjoitustyö täytyy tehdä VisualBASICillä.

Eihän minulla VB:tä vastaan ohjelmointiympäristönä paljoakaan ole, mutta se ei sovellu näille mikrovaltion suurlähetystön sivuille. Eipä kyllä sovellu edellä löytämäni peliohjelmoinnin C++ kielinen opuskaan.

JavaScript on valintani näille sivuille ja kyllä kait sitä pitäisi yrittää tehdä aivan kunniallisesti oliomallin mukaan - vaikka en olioista niin kovasti innostunut olekaan ja vaikka JavaScript ei erikoisempi oliokieli olekaan.

Tarkoitus on ollut siirtää toiminnan painopiste kevyestä ja valokuvauspainotteisesta NEWGAL-kirjoittelusta vakavamieliseen edustamiseen mikrovaltio Myllynsaaren suurlähestystön puitteissa täällä, mutta se ei oikein ole vielä onnistunut.

Ruotsi pistää miettimään, nimittäin ruotsin kieli. Koulussa täytyisi pitää viikoittaista opiskelupäiväkirjaa ruotsin kielen opiskelusta, mutta en oikein ole keksinyt siihen mitään hyvältä vaikuttavaa etenemistapaa. Kieltä pitäisi mielestäni kirjoittaa itse.

Vaarana on että pitäisi pystyttää tänne joitakin ruotsinkielisiä sivuja jostakin lupaavalta vaikuttavasta aiheesta. Siis samaan tapaan kuin täällä on esim. esperantonkielisiä sivuja. En vaan ole löytänyt edullisista poistokirjoista kovinkaan mielenkiintoisia ruotsalaisia kirjoja. Minulla on fiksaatio kirjoihin. Ilman hyvää lähdekirjaa olen aivan hukassa ja huuli pyöreänä.

Ehkä kiväärikaliiperisten ampuma-aseiden ulkoballistiikka olisi sopiva aihe ruotsille? Siis miten luoti lentää ilmassa, mihin se osuu kun tähdätään esim. 300 metrin etäisyydelle. Siinä olisi hyvä tilaisuus kehitellä ilmanvastuksen käsittelyä ja käytännön numeerista integrointia. Saksalla ja venäjällähän on täällä jo omat reviirinsä, joten ruotsin ei sovi niille tunkeutua. Hmmm, tarvitaan eri kaliiperisten kiväärin patruunoiden ja luotien yksityiskohtaisia tietoja, mm. luodin lähtönopeus, massa ja BC eli ballistinen kerroin.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu