<<

31.12.2014

>>

Vuoden lopulle on aivan pakko päivätä oma juttunsa. Uudenvuodenlupaukset on tehtävä.

Saitti on vasta alkutaipaleellaan. Viimeksi olen kirjoitellut NEWGAL-juttuja vaihtelevista aiheista. Tämän uuden saitin täytyy olla asiasuuntautuneempi ja tarkemmin fokusoitu. Aiemmin aloittelin hiukan samantapaista ABC-projektia, mutta se jäi kesken. Kesken tässä elämässä toki jää moni muukin asia, mutta tämä mikrovaltion suurlähetystön sivusto kuitenkin on jatkossa määrä olla vakavamielisin ja asiapitoisin sivustoni. Ehkä kirjoittelen vielä jotakin kevyempääkin NEWGAL-sivustolle?

Kevätlukukaudella on edessä kova matokuuri. Insinööriopintojen toisen vuoden kevään oppimäärän lisäksi täytyy koettaa suorittaa syksyltä rästiin jääneitä tenttejä, mm. lujuusoppi edes joten kuten. Kirveleehän se sielussa katkerasti, mutta näissä oloissa ykkönenkin täytyy kelvata arvosanaksi. Tämä ei suinkaan tarkoita ettenkö kokisi esim. rakenteiden statiikkaa tärkeäksi ja ettenkö jatkossa siihen panostaisi. Lisäksi ambitioni kattavat jonkin verran sellaista materiaalia joka ei sisälly normaaliin kone- ja tuotantotekniikan oppimäärään.

Toivon kuitenkin pystyväni tuottavuuteen nettikirjoittelussani. Kevät saattaa olla viimeinen mahdollisuuteni opiskella virallisesti. Todellisuudessa toki uskon opiskelevani ja kehitteleväni erilaisia juttuja aina ja kaikkialla, olosuhteista riippumatta. Keväällä olisi kuitenkin vielä mahdollisuus myös kuvailla paikan päällä toisen vuoden insinööriopiskelua käytännössä, ainakin osittain.

Kaikkia koulun aineita en varmaankaan yritä kattaa raporteillani. Esimerkiksi yritystaloutta ja organisaation johtamista aion keväällä opiskella irtopisteiden toivossa, mutta emotionaalisesti en koe aihetta läheiseksi. En ole koskaan halunnut johtaa ketään enkä mitään. Olen enempi Camel-buutseissa omia polkujaan kulkevia karuja pultti-ja-mutteri linjan miehiä, villi ja vapaa. Ymmärtäminen riittää minulle, en halua komennella ketään.

Mitä sitten lupaan uudelle vuodelle? Lupaan kehitellä yksinkertaista ajonaikaista graafista esitystä. Lupaan pyrkiä sähkömagneettisen kenttäteorian herraksi. Lupaan yrittää selviytyä koulun pakollisista aineista, mm. lujuusopista, vaikka vain rimaa hipoen. Lupaan yrittää saada kaikki vaaditut opintopisteet kokoon kesään saakka, mutta hyviä arvosanoja en voi luvata. Lupaan uusia ideoita ja syvempää ymmärrystä. Lupaan oppia vektorianalyysiä ja muitakin matemaattisia ihmehärdellejä. Lupaan opetella venäjän kieltä kunnolla, niin että pystyisin sillä kirjoittamaan. Lupaan yrittää porilaistua. Lahjoitan itselleni myös oikeuden epäonnistua.

Raittiuslupausta ja munkkivalaa en kuitenkaan voi luvata.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"


Valikko
Pääsivu