<<

20.12.2014

>>

Päivät ovat lyhyitä. Hämyisessä illassa linjaan sivuston tulevaisuutta ehkä jopa kesään saakka.

Grafiikka on über-tärkeää. Sen on määrä kytkeytyä tiiviisti tekniikkaan ja insinööriksi opiskeluun. Haluan kehittää avoimen lähdekoodin (dynaamisen) grafiikan paketin, köyhän insinööriopiskelijan 3D-grafiikkajärjestelmän, joka toimii uudessa selaimessa ilman palvelinta. Se liittyisi sovellettuun fysiikkaan ja matematiikkaan. Se pyrkisi hyödyllisiin käytännön päämääriin, vähintäänkin hyvään havainnollistamiseen.

Joidenkin ohjelmoitavien funktiolaskinten hyödyntäminen maksimaalisella tavalla voisi myös olla hieno projekti, liittyen opiskeluun.

Toivottavasti terveys kestää niin kauan että pääsen iskeytymään opiskelupaikkakunnalle. Isojakin takaiskuja voi tulla, mutta ainoa polku jonka edessäni näen on tekniikan opiskelu ja näiden juttujen kehittely. Mikään takaisku ei voi sitä muuttaa. Niin kauan kuin henki pihisee, tulen tahkoamaan insinöörimatematiikkaa ja -fysiikkaa teknisine sovelluksineen.

Voi olla että Pori osoittautuu umpikujaksi jopa vuoden sisällä, mutta se ei ole ainoa mahdollisuus jatkaa elämää. Muita näköaloja tarjoaa mm. sähkömagneettinen kenttäteoria ja radiotekniikka. Nyt panostan kuitenkin kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Luullakseni aiheet joihin sivustolla keskityn kesään saakka ovat 3D-mallit ja sähkömagnetismi.

Onhan 3D-grafiikka hienoa, mutta vähemmälläkin voi pärjätä. Myös 2D-grafiikka riittää moneen tarpeeseen. Samassa tasossa oleva mekanismi on taloudellisinta esittää kaksiulotteisena.

Kolmiulotteisessakin grafiikassa voi usein hiukan oikoa. Yksittäisen konveksin kappaleen (esim. kuutio tai tetraedri) näkyvät pinnat pystyy esittämään ilman maalarin algoritmiakin. Konveksin kappaleen mikään pinta ei voi peittää mitään sellaista muuta saman kappaleen pintaa joka on katsojaan päin, joten pintojen syvyyslajittelu on tarpeeton. Katsojasta poispäin osoittavat pinnat tunnistaa nurkkapisteiden järjestyksestä. Ulkopuolelta katsoen vastapäivään kiertävät nurkkapisteet voivat kuulua katsojalle näkyvään pintaan, jolloin katsomissuunnassa myötäpäivään kiertävät pisteet kuuluvat kappaleen näkymättömään takapintaan jota ohjelman on turha piirtää.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"


Valikko
Pääsivu