<<

06.12.2014

>>

Äitini Armi Sofia os. Kalliokoski syntyi Ilmajoen Koskenkorvalla 06.12.1930, joten hän täyttäisi tänään 84 vuotta jos vielä eläisi. Oikeasti tämä on vielä hiukan narraamista kun juttua aloittaessa ei vielä ole äitin syntymäpäivä. Sivuston perusrakennetta täytyy kuitenkin koettaa kehitellä kokoon vähitellen. Aikajuttujen päiväykset ovat vain viitteellisiä, eivät ehdottoman tarkkoja.

Monille joulukuun kuudes on tuttu Sortaja-Suomen itsenäisyyspäivänä. Minulle se on tuttu ennenkaikkea äitin syntymäpäivänä. Kuudes päivä joulukuuta liputetaan äitin kunniaksi. Tämä on hyvin linjassa mikrovaltion idean kanssa ; 6.12. on vain ja ainoastaan äitin syntymäpäivä.

Sivuston rakenteen kehittely jatkuu, todellista sisältöä ei vielä ole. Kolmen kehyksen systeemi on tarkoitus saada toimimaan samaan tapaan kuin JBA-projektissa. Kolmen kehyksen ollessa käytössä alivalikko - jos tarvitaan - tulee ylimpään kehykseen.

Hmmm ... kieliä kun tuntuu kertyvän useampia, niin jokaiselle kielelle olisi hyvä kehittää oma rooli tällä sivustolla. Muuten tulee sekavaa. Mitäs niitä aiheita olisi ... insinöörifysiikka, sähkömagnetismi ja erikoisesti sähkömagneettinen kenttäteoria, 3D-grafiikka ja 3D-mallit, ohjelmointi, rakenteet ja mekanismit, astronomian aihepiiri ja erikoisesti astronominen kello ... asiaa täytyy miettiä ja etsiä ratkaisuja. Saksaksi ja venäjäksi ehkä se mihin arvelen enimmillään pystyväni ja vaikeammat esperantoksi tai jopa suomeksi jos on aivan pakko?

Esperantoksi ehkä parhaiten sopisi kirjoitella mikrovaltion yleisistä asioista. Teknisimmät aiheet mielellään valitsisi saksalle ja venäjälle. Tästä ei tule mitään oppikirjan kopiota, vaan tarkoitus on keskittyä omiin sovelluksiin ja omaehtoiseen pakertamiseen. Venäjänkielisille sivuille tulee oma hakemisto. Esperanto-hakemisto voisi ehkä olla luonteeltaan hiukan yleisempi, sisältäen linkkejä myös muunkielisiin sivuihin?

Englanniksi en aio täällä kirjoitella mitään. Ruotsille en toistaiseksi keksi hyvää roolia. Kaikki ei ehkä ole tarkkaan etukäteen suunniteltavissa, katsotaan mihin polku johtaa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"


Valikko
Pääsivu