<<

08.12.2014

>>

Sivuston perusrakenne tuntuu suunnilleen sopivalta, mutta jotakin sisältöäkin olisi ehkä hyvä olla?

Olen miettinyt edellisessä aikajutussa mainittua saksan ja venäjän kielten roolia ja tuntuu että tekniikan työsarat voisi suunnilleen jakaa näiden kielten kesken. Tämä siksi että minun täytyy ahkerasti harjoitella molempia kieliä. Ei siis suinkaan siksi ettäkö niitä vielä niin kovin hyvin osaisin.

Teemana voisi venäjälle olla valo ja saksalle materia. Valo tulee idästä ja saksalaiset jos ketkä ovat materialisteja. Venäjän kielellä voisi käsitellä valaistusta, energiaa, optiikkaa, muutakin sähkömagneettista säteilyä ja valoon liittyvää geometriaa. Saksan kielellä voisi käsitellä kappaleita, ainetta, muotoja, mekaniikkaa ja muutakin insinöörifysiikkaa, rakenteita, mekanismeja, laitteita ja niihin liittyvää geometriaa, ehkä astronomista kelloakin. Osittain kielten kattamat alueet saavat mennä päällekkäinkin, rajanveto ei ole ehdoton.

Vieraskieliset juttuni tulevat toki olemaan hyvin yksinkertaisia ja lyhyitä. Kieliasu tulee olemaan huolittelematon ja epäilemättä tekstissä tulee varsinkin aluksi olemaan kammottava ja karmistuttava määrä virheitä ja erheitä. Käsiteltävien aiheiden täytyy myös olla melkoisen yksinkertaisia. Haluan vetää omaa linjaani, mutta en tavoittele Nobel-palkintoa. Vain pieniä sormiharjoituksia.

Grafiikalla, nimittäin HYÖTY-grafiikalla on suuri merkitys. Siihen täytyy vähitellen tänne kehitellä valmiuksia. 3D-mallit ovat kova sana erilaisten objektien esitykseen, yksinkertaistenkin. Hyvää graafista esitystä tarvitaan suuressa osassa juttujani. Täällä en aio suosia valokuvia. Täytyy oppia piirtämään ja JavaScript täytyy valjastaa myös dynaamisen (ajonaikaisen) grafiikan tuottamiseen.

Venäjän taitoni ovat kovin vaatimattomat, joten venäjänkieliset jutut tulevat olemaan erikoisen simppeleitä ja vähäsanaisia. Suomenkielisille asiajutuille löytyy oma aiheensa esim. muilla sivuilla tarvittavan grafiikan ja muiden yleisten valmiuksien kehittelystä.

Esperantonkielinen julkisivu valtiolla täytyy olla. Koetan siinä kuitenkin keskittyä valtion yleisiin asioihin. Jos joskus muutun oikein super-ahkeraksi (epätodennäköistä...) niin voisin linkittää esperanto-hakemistoon ("registro") myös muunkielisiä aiheita?

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"


Valikko
Pääsivu