<<

03.12.2014

>>

Elämme vuoden pimeintä aikaa, niin henkisesti kuin luonnollisen valaistuksenkin suhteen. Tässä kaikinpuolisessa pimeydessä välähtää kipinä. Vähätellen lausahtivat latinistit "Scintilla etiam exigua in tenebris micat!", eli pimeydessä heikkokin kipinä välähtää kirkkaana.

Tätä aloitusta ei kuitenkaan pidä vähättelemän, sillä tästä on määrä tulla lopullinen ratkaisu mikrovaltio Myllynsaaren (Insulo de Muelejo) virtuaaliseen olemassaoloon. Sivuston esperantonkielinen otsikko Ambasado de Memstara Civito de Insulo de Muelejo tarkoittaa sananmukaisesti "itsenäisen valtio Myllynsaaren lähetystö". Tämä sivusto ei siis ole itse mikrovaltio, vaan sen (suur?)lähetystö.

En tiedä mikä tulee olemaan sivuston "lopullinen" sijainti - jos hullussa maailmassa enää mitään lopullista onkaan - mutta aloittelen tätä kuitenkin omassa domainissani. Mahdollisesti voin myöhemmin siirtyä jollekin muulle, ilmaiselle palvelimelle. Ilmaisesta palvelimesta on aiemmin ollut huonoja kokemuksia, mutta kenties se kuitenkin vielä joskus onnistuisi?

Olen koettanut koota tähän uuteen toteutukseen niitä elementtejä joita aiemman kokemukseni mukaan pidän hyvinä, mutta haluan pitää sivuston teknisesti yksinkertaisena. Kehyksiä (frames) ei yleisesti kannateta html-sivuissa, mutta minua ne miellyttävät, joten käytän ja suosin kehyksiä.

Mikrovaltion kipeään kieliongelmaan minulla ei ole kattavaa ratkaisua. Tulen käyttämään sitä kieltä joka minua kulloinkin huvittaa. Kaikkia tekstejä ei suinkaan käännetä kaikille kielille. En halua kääntää yhtään juttua toiselle kielelle vaikka itse Saaban kuningatar sitä pyytäisi.

Ajattelin hävyttömän avoimesti käyttää tätä sivustoa opiskelun apuneuvona. En osaa esim. saksaa hyvin, mutta toivon oppivani sitä matkan varrella. En ole insinööri, mutta haluaisin oppia "insinööritieteitä" ja siinä tämä sivusto voisi ehkä avittaa. En pidä pahana vaikka joku muukin samalla oppisi jotakin tai löytäisi etsimiään ratkaisuja, se ei ole minulta pois.

En pysty pitämään kaikkia vuosien varrella tekemiäni aloituksia ajan tasalla, mutta minkäs tuolle tekee. Elämässä täytyy pyrkiä eteenpäin. Kaikki ei koskaan tule olemaan täydellistä.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija, hänen kuninkaallinen korkeutensa
Sameli IV "Julkea"
(eli Vesa Petäys)


Valikko
Pääsivu