Hiljentykäämme kesän viettoon ja vaipukaamme horrokseen. Aamen.

Edellinen Seuraava

Heinäkuussa koko Suomi vaipuu kesähorrokseen ja kaikki sekin vähäinen toiminta tyystin raukeaa mitä aiemmin on vielä hiukan ollut olevinaan. Zombikansa kulkee ympäriinsä tyhjä katse silmissään. Ihmiset on automatisoitu, robotisoitu ja standardoitu. Tulevaisuus on kuollut pois.

Lamakin menee lomalle. Niinpä ei ole enää edes lamaa. Rahaa maailmasta tokikaan ei puutu. Pankkien jemmat ovat rahoja väärällään. Ihmisillä ei kuitenkaan ole sellaisia uusia ideoita joihin pankit yhtään pätkää uskoisivat, joten jemmatut rahat eivät kulu talouselämän kierrossa, vaan homehtuvat holveissa joutilaina.

Periaatteessa rahan tulisi kokonaisuutena olla pelkkä vaihdon väline, työväline joka pyörittää talouselämää, pistää yhteiskunnan toimimaan. Rahan ei tulisi olla itseisarvo, vaan sen tulisi palvella yhteiskunnan toiminnallisuutta, mahdollistaa mielekäs tuotteiden ja palveluiden vaihtaminen, liikkumisellaan luoda uutta hyvinvointia, kansalaisten tarpeisiin. Panaman kaltaiset ulkomaiset veroparatiisit ja tyrnevät pankkiherrat ovat kuitenkin hiukan tästä poikkeavalla linjalla.

Todellisuudessa maailmaa hallitsee raha, ei demokratia. Demokratia on rahan vallalle alisteinen.

Yhteiskunnassamme on merkittävää osaamisvajetta eikä tilanne ole parantumassa. Meidän yhteiskuntamme ei ole osaamisen yhteiskunta. Ilman kivijalkaa ei ole kunnon taloa, eikä ilman perusasioiden osaamista pitemmän päälle voi olla muutakaan varsinaista osaamista. Ilman päälle ei voi rakentaa. Tämä yhteiskunta ei halua oppia ja edistyä, päinvastoin se haluaa rankaista opiskelusta ja parempaa kohti pyrkimisestä.

Tämä on ulkomaisia tuotteita kuluttavien juuri mitään ammattitaitoa omaamattomien pallonsa hukanneiden hallintoalamaisten yhteiskunta.

Ammattitaito on ulkoistettu ulkomaille. Jos tuote ei ole ulkomailla tehty niin se ei voi olla kyllin hyvä. Suomessa kaikki todellinen ammattitaito ja tietämys hiipuu olemattomiin.

Voi mitä rakkaimmat ulkomaanpellet, tehkää meille lisää nappeja joita voisimme painella. Me emme kohta enää osaa muuta kuin painaa sitä ulkomaista nappia, Made in Hong-Kong by King-Kong.

Olemme täysin elämän perusasioista vieraantunut kansa. Haluamme lisää ulkomaista virtuaalimössöä kun se on niin viihdyttävää. Tuokaa laivalasteittain leipää ja sirkushuveja jotka on speksattu uusavuttomille sohvaperunoille. Käyttöohjeet mieluiten piirroksina kun lukutaidonkin kanssa on vähän niin ja näin.

Työ- ja elinkeinotoimisto ei hyväksy työnhakijaksi. Olen valtion TE-toimiston mukaan päätoiminen opiskelija. En voi olla työtön. En kuulu minkäänlaisen työttömyysturvan piiriin. No hyvä, olen siis kokopäivätoiminen opiskelija, vaikka KELA ei maksakaan kesäkuukausille opintotukea eikä asumistukea pennin hyrrää. Sitähän toki todellisuudessa olen aina tehnyt ja tulen aina tekemäänkin - opiskelen - vaikka siitä ei tulisi ainoatakaan opintopistettä. Opiskelen 24/7.

Luukulta toiselle juoksuttaminen se vaan jatkuu. Uusi ylläri on että kaupungin sosiaalitoimi haluaa rankaista kun en ole erikseen hakenut nuorten kesätoitä. Ei ole ollut puhetta tietystä yksilöidystä työstä, eivät halua tarkemmin kertoa millaisesta työstä olisi ollut kyse, vain että ne olisivat olleet jotakin epämääräisiä "tavallisia kesätöitä", ei minkään alan ammattitöitä. Täytynee olla jotakin sellaista duunia mikä ei ole kenellekään muulle kelvannut. Minua pidetään siis sosiaalitoimessa ammattitaidottomana nuorena. Nyt on vaan niin etten ole ammattitaidoton enkä ole nuori. En myöskään ole työtön, kuten TE-toimiston "asiantuntijat" niin auliisti valistivat.

Kenties mitään todellista kesätyötä ei edes olisi ollut tarjolla koska mitään konkreettista työtarjousta ei ollut esillä. Ehkä se oli vaan ihan pelkkää bluffia. Haluttiin juoksuttaa edestakaisin ihan vaan juoksuttamisen ilosta, mutta todellisuudessa lopulta olisi joutunut myymään eioota. Se ei tee siitä kokonaisuudesta vähemmän loukkaavaa.

En silti ollenkaan epäile sitä etteikö sosiaalitoimisto joka tapauksessa toteuttaisi uhkaustaan perustoimeentulotuen 20% leikkauksesta koska tämähän heillä nimenomaan oli lähtökohtana jo alunperinkin. Sosiaalitoimikin jatkaa johdonmukaisesti Sipilän hallituksen opiskelusta rankaisemisen linjalla.

En ole kiinnostunut nuorten ammattitaidottomien kesätöistä, en nyt enkä myöhemmin. En ole niiden kipeä enkä jää niitä itkemään. Tekemistä minulla on aina ollut yllin kyllin. Olen kiinnostunut ammattityöstä. Minulla on ammattitaitoa, vaikka sosiaalitoimi ei näy sitä lainkaan arvostavan. Verenpaine nousi jo kun näin heidän kirjallisen määräyksensä saapua tietyllä kellonlyömällä kuulusteltavaksi.

Rangaistuksesta ilmoitettiin jo käskykirjeessä. Se nosti niskakarvat valmiiksi pystyyn. Pysyin kuulustelutilaisuudessa kuitenkin yllättävän rauhallisena korkeaan verenpaineeseeni nähden. En vaan ymmärrä millaista yhteistyötä sosiaalitoimessa kuvitellaan saatavan aikaan rankaisumentaliteetilla, uhkailulla, "lyömisellä ja hyppyttämisellä".

Mielestäni viileä asiallisuus olisi kiukuttelua parempi linja. Ei pidä rankaista, varsinkaan etukäteen. Pakottaminen ja uhkailu aika huonosti sopivat kansalaisyhteiskuntaan. Varsinkin aikuisten kanssa asiat voisi hoitaa tyylikkäämminkin, arvostavammin, kunnioittavammin. Ihmisarvo kuuluu myös sosiaalitoimen asiakkaille. Olemassaolosta ei pidä rankaista, se tekee heti kättelyssä huonon fiiliksen ja siltä pohjalta on kovin heikot näkymät edetä kohti mitään myönteisiä tuloksia.

Ehkä ne nulikat todellakaan eivät tajua miten loukkaavalta sellainen voi vanhemmasta henkilöstä tuntua. Minä olen opiskelustani ja tietotaidostani ylpeä. En ole herra, mutta en myöskään orja kenenkään (Ingens herre, ingens slav, för allt främmande ett grav!). Enkä reagoi julkiseen nöyryyttämiseen ja henkiseen ruoskimiseen myönteisellä pohjavireellä. Jos en voi olla oikean todellisen työn hakija niin sitten olen se kokopäivätoiminen opiskelija jonka TE-toimisto niin kärkkäästi minun kertoo olevan.

Noh, onhan vailla palkkatyötä olemisessa ainakin se hyvä puoli että ulosottomies ei voi ulosmitata sitä palkkaa, kun en edes nimellisesti saa sitä.

Jos olisin työssä niin ulosotto ja verottaja voisivat viedä palkkarahat ja saisinko edes sitä viimeistä rahallista toimeentulomahdollisuutta eli toimeentulotukea kun kerran olen palkkatyössä. Jäisikö minulle mitään? Palkkatyössähän pitäisi kaiketi pystyä elämään juurikin sillä palkalla.

Varmaan voi olla kansalaisia jotka suhtautuvat lapsenomaisen hyväuskoisella luottamuksella ulosottomiehen ja verottajan hyväntahtoisuuteen, mutta minä en kuulu heihin. Ei ole aihetta kuulua. Palkkatyössä voisin jäädä täysin tyhjän päälle. Sitäpaitsi työ luultavasti estäisi opiskelun tai ainakin haittaisi merkittävästi. Opiskelu on pitemmällä tähtäimellä ainoa mahdollinen tie parempiin toimeentulon mahdollisuuksiin.

Niin, oikeastaan täytyy tässä elämäntilanteessa olla lähinnä iloinen siitä että oikeaa työtä on aivan mahdotonta saada. Onhan se ristiriitaista, mutta eipä ole hallintoalamaisen hetikään ainoa ristiriita tässä sirpaloituneessa maailmassa, hallituksessa täyskäännöksen tekevien poliittisten puolueiden kusetuksen kohteena, pykäläviidakossa, AY-politrukkien pilaamassa työelämäympäristössä, tarveharkintaisten tukien hetteikössä ja virkamiesten näyteikkunavaltiossa jota jotkut julkeavat nimittää hyvinvointiyhteiskunnaksi.

En ole oppinut luottamaan virkamiehiin vuosien ajan heidän kanssaan asioituani. Olen oppinut varautumaan pahimpaan, karvaan käytännön kokemuksen kautta. En tajua mitä iloa näistä valtavista, taloudellisesti täysin tuottamattomista virkamiesten massoista voi olla kokonaisuuden kannalta. He eivät ole pelkästään hyödyttömiä, vaan myös haitallisia. Verovarat saisi kulumaan parempiinkin tarkoituksiin, esimerkiksi kansalaisten perustoimeentuloon.

Se on hiukan niinkuin maataloustuki. Kalliiksi tulee ylläpitää oikeasti taloudellisesti kannattamatonta maataloutta. Tulisi kokonaisuutena halvemmaksi maksaa maajusseille siitä etteivät tee yhtään mitään, olisivat siten aiheuttamatta suuria kustannuksia. Kallista toimintaa on turha pyörittää tappiolla koska sehän on pohjaton kaivo, kyltymätön nielu. Käänteinen Sampo joka jauhaa rahat paskaksi. Turhat välikädet kilometritehtaalle, perusturvan varaan. Se tulee kokonaisuutena halvemmaksi. Jos voivat lisäksi itsensä jollakin rehellisellä keinolla työllistää - ilman tukirahoja - niin oikein hyvä.

Työtönhän minä en voi olla, kuten TE-toimistokin todistaa. Olen siis hyvin työteliäs päätoiminen opiskelija, ehkä ikuisesti.

Tokihan on näin että koulussakaan ei erikoisesti arvosteta aikuisopiskelijoita. Sen havaitsee monessa vaiheessa koulun käytävillä harhaillessan. En nimittäin vieläkään ole aivan täysin kuurosokea. Meitä vihjaillaan toivottomiksi luusereiksi monessa käänteessä. Pääsääntöisesti en ota sitä henkilökohtaisesti. Tällä opintiellä aion kuitenkin vielä jatkaa, tuli mitä tuli. Ei ole muutakaan jatkon mahdollisuutta, vain suoraa tietä edessäpäin, ilman tienhaaroja.

Jotkut jaksavat meuhkata kansanäänestyksestä joka pitäisi järjestää EU-jäsenyydestä. Varsinainen ongelma on kuitenkin euroalue, rahaliitto. Euroon liittymisestä ei tarvittu kansanäänestystä, joten siitä pitäisi myös erota ilman kansanäänestystä. Euroon liittyminen oli pelkkä ilmoitusluontoinen asia, joten myös eurosta eroamisen täytyy olla pelkkä ilmoitusluontoinen asia. Ruotsi pärjää varsin mainiosti rahaliiton ulkopuolella ja Suomikin voisi paremmin ilman euroa. On turhaa tarjota Ruotsille tällaista kilpailuetua.

Tokihan EU:sta pitäisi erota, mutta yhteisvaluutasta eroaminen olisi kiireellisempää ja sen pystyisi tekemään pelkän ilmoituksen perusteella koska euroon liittymisestäkään ei tarvinnut äänestää. On jotenkin surullisen huvittavaa miten media käsittelee brittien EU:sta eroamisen päätöstä. Melko erikoinen enemmistö siellä Britanniassa kun sillä on mediasta niin kovin heikko ote ja enemmistön medianäkyvyys on lähes olematon? Enemmistö saa äänensä kuuluviin ainoastaan kansanäänestyksessä. Median perusteella voisi luulla että lähes 100% briteistä kannattaa EU:ta ja vain pieni - median mukaan aivan väärässä oleva - vähemmistö vastustaa. Sama saattaa olla tilanne Suomessakin. Media haluaa olla suurin valtiomahti. Ja mikä pahinta, vilpillisesti joksikin aivan muuksi tekeytyen. Susi Äiti-Theresan vaatteissa.Pohjanmaan jätinkirkot yrittävät nostaa profiiliaan - TURHAAN!

Tiede-lehti kertoi vanhassa numerossaan 8/2012 kuulusta brittiläisestä Stonehengen kivikehästä ja yrittää rinnastaa siihen meikäläiset jätinkirkot. Tämä vanha lehti löytyi koulun kirjaston poistoista. En viekään sitä suoraan kaupunginkirjaston vaihtokirjahyllyyn vaan tutkailen hiukan lähemmin.

Jätinkirkkojen arkeoastronominen tulkinta lie peräisin vasta vuodelta 2008. Sitä ennen jätinkirkoille on tarjottu hyvin vaihtelevia selityksiä. Tutkijat ovat pitäneet niitä kalmistoina, linnoituksina, uhripaikkoina, pyhäkköinä, talon perustuksina, porojen lypsämiseen tarkoitettuina aitauksina, hyljestäjien pyyntitukikohtina, tuulensuojina, varastoina, riistanajoaitauksina, puolustusvalleina, rituaalipaikkoina.

Suomalaisista jätinkirkoista suurin on ohessa kuvattu Raahessa sijaitseva Kastelli jonka mitoiksi mainitaan 62 metriä kertaa 38 metriä. Kivisen reunavallin leveys 8 metriä ja korkeus 2 metriä. Vallien latomiseen on arveltu kymmeneltä sälliltä kuluneen kuukausi tai pari. Suurin osa vallin kivistä on parikymmensenttisiä, ihmisen pään kokoisia "miehennostannaisia".

Kaikki kunnia kivien latojille, mutta eivät nämä Pohjanmaan vanhat kivilatomukset nyt kuitenkaan aivan vastaavia ole kuin brittien Stonehenge.

Megaliitit ovat meillä harvinaisia. Täytyy pistää haiseva vastalause. Mikä tahansa aneeminen riviröykkiö ei voi täyttää kunniallisen arkeoastronomisen kivikehän tunnusmerkistöä. Kivien pitäisi olla isoja kuin gallialaisen hiidenkivien toimitusmies Obelixin kantamat hiidenkivet, ne olisivat korkeakulttuurin tunnusmerkki.

Oheinen piirros on hiukan outo. Sen mukaan Aurinko nousee keskikesällä jokseenkin pohjoisesta. Keskitalvella Aurinko näkyisi nousevan kaakosta ja laskevan etelään. Hmmm, se ei tunnu palloastronomisesti mahdolliselta. Näkyvän taivaanrannan on täytynyt olla siellä hyvin erikoinen? Täydellisesti ihanteellista astronomista horisonttia vastaava ei tuohon käy ollenkaan.

Pahoin pelkään että tuollaisista pienehköistä irtokivistä on aika pirun mahdotonta päätellä missä asennossa ne alunperin ovat olleet tuhansia vuosia sitten. Ei niistä voi saada noin tarkkoja suuntia. Pintakivet liikkuvat ja kuluvat. Sikäli on pakko lausua että jätinkirkkojen arkeoastronomiset kytkökset vaikuttavat olevan aika löyhällä pohjalla.

Jätinkirkot ovat vanhoja joten ne on ilmeisesti rakennettu aivan meren rantaan. Maankohoaminen on sittemmin nostanut ne sisämaahan. Nyt ne ovat 10 ... 20 kilometrin päässä rannasta. Rakentaminen on ajoitettu aikavälille 3000 ... 1800 vuotta ennen ajanlaskun alkua (eKr). Se alkoi siis noin 5000 vuotta sitten. Arvattavasti kauimpana nykyisestä merenrannasta sijaitsevat ovat vanhimpia.

Ilmasto oli vielä siihen aikaan huomattavasti nykyistä lämpimämpi. Tyypillisesti jätinkirkot sijaitsevat kummulla hiukan ympäristöään korkeammalla. Varsinaisia asumuksia nuo eivät lie olleet koska asutuksen merkit ovat niiden ulkopuolella. Vasarakirveskansaa he eivät olleet. Näiden jätinkirkkojen eteläpuolella vallinneessa vasarakirveskulttuurissa oli ehkä vallalla aurinkokultti josta jätinkirkkojen rakentajat ovat voineet saada vaikutteita.

Jätinkirkkojen rakentajat lienevät eläneet hylkeidenmetsästyksellä, vesilintujen pyynnillä ja kalastuksella. He olivat kivikauden kansaa, Pöljän keraamiseen kulttuuriin kuuluvia. Maanviljelyä heillä ei ollut merkittävästä mitassa.

Rakentajat eivät vielä olleet suomalais-ugrilaisia, vaan vanhempaa Suomenniemen asutusta, koska suomalais-ugrilaiset tulivat tänne vasta myöhemmin. Suomalais-ugrilaisesta metsästäjä-keräilijä-kulttuurista on sikäli turha etsiä selitystä näille kivirakennelmille. Ehkä he olivat lähinnä lappalaisten esi-isiä?

Uudelta tuntuu kytkentä Kuun ilmiöihin. Puhutaan megaliittisestä päiväntasauksesta. Jutun tekstin mukaan "Kyseessä on ensimmäinen täysikuu, joka keväällä nousee ja laskee aurinkoa etelämpänä ja syksyllä aurinkoa pohjoisempana". Tämän piirteen katsotaan liittävän jätinkirkot Keski- ja Etelä-Euroopan suureen megaliittikulttuuriin.

Vaikka niitä paremmin tunnettuja jätinkirkkoja löytyykin Pohjanmaan rannikolta kokonaista 37 kappaletta, ovat ne yleensä melko pieniä ja huomaamattomia.

Ne eivät millään tapaa voi poistaa Pyhän FinnHenge -vuoren rakentamis ... oho .. eikun löytämisen tarvetta. Lappalaisten vääräsäärien kokoilemat kivikasat eivät kelpaa suomalaisen identiteetin kivijalaksi.

FinnHenge tulee siis olemaan ältsin hieno pyhä vuori. Se tulee todistamaan suomalais-ugrilaiset pirun fiksuiksi sälleiksi. Antiikin kreikkalaiset tulevat kalpenemaan meidän esi-isiemme rinnalla.

Pyhä FinnHenge -vuori tulee todistamaan pitävästi että esi-isämme tunsivat noin 1000 vuotta sitten aurinkokunnan pääpiirteet matemaattisen tarkasti. Se tulee latomaan pöytään vastaansanomattomat todisteet siitä että seppä Ilmarinen rakenteli pajassaan mm. askelmoottoreita, astronomisia kelloja, isoja aurinkokelloja, mahtavia armillaaripalloja, jättiläiskokoisia astrolabeja ja huikean havainnollisia aurinkokuntamalleja.

Sokeiden kreikkalaisten taksikuskien itsetunto tulee romahtamaan kerralla pohjamutiin kun antiikin kreikkalaiset ikonit putoavat jalustaltaan. Huh-hah-hei, Suomi voiton vei!Karjarannan entisen teollisuusalueen aita kovalla koetuksella

Tulevaa kesän 2018 asuntomessualuetta Porin Karjarannassa olen tullut seurailleeksi siitä ohi kulkiessani. Heinäkuun alussa maanrakennustyöt alkavat olla siellä niin pitkällä että teollisuusalueen vanha verkkoaita joutuu toimenpiteiden kohteeksi.

Aidassa on jo yksi selkeä aukko siihen kiinnitettyjen mielipidekylttien välissä. Putkitöitä tehdään ahkerasti. Toisessa kohdassa lähempänä kaupungin keskustaa on peräkkäiset 9 alumiinista aidanpylvästä katkaistu alapäästään, joten aita ei siinä vaikuta kovinkaan tukevalta. Arvattavasti se voidaan piankin puhkaista.

Näin väistyy vanha savupiipputeollisuus uuden asuntoalueen tieltä. Vanha raha ja uusi raha lyövät kättä toisilleen - kun köyhät katselevat sivussa. Kahden vuoden päästä tuossa juhlitaan Porin asuntomessuja. Se on yksityisen onnen juhlaa. Julkinen panostus loistaa poissaolollaan.

Kansan kirjallisille mielipiteille on varattu isot tyhjät plakaatit aitaan kiinnitettyinä, mutta aika vähäistä on yleisön uusi panos tällä rintamalla. Lähinnä on toivottu "keltaista puutaloa jossa olisi teräksinen puukatto" sekä "mesisautomaatteja kouluihin".

Pienellä tekstillä toivotaan myös listaa henkilöistä "joilta ei saa ¤". Yhtään nimeä ei kuitenkaan ole sen jatkoksi ilmaantunut. Kuuluisa Mäen Anna ei ehkä asu Porissa? Voiko tästä päätellä että Porissa kaikilta saa? Viagran puutteessa tuo näkökanta ei tosin ole minulle enää erikoisen ajankohtainen, näin ikämiehenä.

Hmmm, oikeastaan ehdotettuun "teräksiseen puukattoon" sisältyy yllättävän syvällinen viisaus mitä tulee Porin Asuntomessuihin 2018. Omakotitalojen rakennusmateriaalit ovat sinänsä vapaita, mutta tavoitellaan kuitenkin päälle päin katsoen puista tunnelmaa. Asuntomessujen OK-talojen tulisi näyttää enimmäkseen puurakenteisilta vaikka sitten oikeasti olisivatkin teräsbetonista tehtyjä.

Jotakin pientä olen koettanut ideoida asuntomessujen teemojen tienoilla, ihan koulutehtävänä. Digitaalisuuden suunnaton yliarvostus minua kuitenkin sen verran kismittää että päätin ehdottaa virtuaaliähkyn vastaisen taistelujärjestön perustamista.

No joo, tämä on eräänlainen protesti, mutta kokonaisuutena rakentavassa hengessä, hyvässä tarkoituksessa.

Harmaat Koneinsinöörit olisi hiukan Mustien Panttereiden kaltainen reipas ja jäntevä järjestö. Tai oikeastaan ehkä hiukan seniorimaisempi Harmaiden Panttereiden tyylinen. Se pistäisi asiat ja arvot kohdilleen. Paljon puhutaan digitaalisuudesta ja digitalisaatiosta, mutta ne eivät koskaan tule kaikkea ratkaisemaan. Perusasiat eivät ole edelleenkään vähemmän merkittäviä, paremminkin päinvastoin. Digitaalisuus ei tule koskaan korvaamaan teknistä perusosaamista.

Kun avainteollisuus pakenee ulkomaille, olisi huolehdittava suomalaisen teknisen perusosaamisen säilyttämisestä, perusinsinööritaitojen kohentamisesta, terveen maalaisjärjen jatkojalostuksesta. Emmehän halua että suomalaisista rappeutuisi uusavuttomien sohvaperunoiden ulkomaisia nappuloita paineleva joukko jolla ei ole jäljellä mitään todellista tietotaitoa. Emme kai halua että Suomesta tulisi pelkkä ulkomaisten tuotteiden yhteiskunta.

Järjestön tehtävä on kohentaa rakentavassa hengessä suomalaisten syvällisempää tieteellis-teknistä ymmärtämystä, organisatorista, rakenteellista ja teknistä lukutaitoa sekä monenlaisen perinteisen peruskauran hanskaamista. Ilman perusasioiden kunnollista snaijaamista tässä maailmassa rakennellaan epähuomiossa aikapommeja ja kokonaisuutena huonosti toimivia systeemeitä. Digitaalisuus ei voi korjata puutteita järjestelmän perusrakenteissa ja perustoiminnallisuudessa. Jos ei tekniikan perusteita ymmärretä syvällisesti niin kaikki sen päälle rakennettu voi tosipaikassa paljastua olevan pelkkää hyödytöntä höttöä. Paljon hintaa, vähän todellista arvoa.

Luullaan rennolla sohjaperunan vartalolla että talon kivijalka on automaagisesti kunnossa koska se on niin vanhanaikainen asia. Luullaan että seinät ovat ilman muuta OK koska eihän niissä tarvita sitä ällistyttävän modernia ja itseisarvoista digitaalisuutta lainkaan. Todellisuudessa ollaa kuitenkin ripustamassa sitä kodin arvokasta ulkomaista älyjärjestelmää tyhjän päälle. Luullaan ettei talo tarvitse enää kattoa kun digitaalisuus auttaa ihan kaikkeen. Pitääkö virtuaalinen katto sadetta? Paljonko meitä oikeasti auttaa virtuaalinen väestönsuoja? Sosiaalinen mediako ruokkii koko kansan kylläiseksi virtuaaliravinnolla? Lämmittääkö virtuaalinen talvivaate paljonkin? Säilyvätkö varpaat pakkasessa paleltumattomina virtuaalisissa talvikengissä?


Galleria