Octopussy
( 1983 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #2 Seuraava

#99

Range Rover Convertible

Elokuvan lämmittelynäytöksessä Bond on paennut sotilastukikohdasta Range Roverin kyydissä. Hänen naispuolinen apulaisensa ohjaa autoa, anteliaine kaula-aukkoineen. Bond on hevoskärryssä joka on jo irroitettu maasturin perästä.

#90

Acrostar mini-jet

Elokuvan lämmittelynäytöksen hevoskärryssä kuljetettu pienoissuihkukone jolla James Bond pakenee kun takaa-ajajat lähestyvät.

Bond joutui lentelemään runsaasti edestakaisin väistellessään konetta kohti laukaistua Rapier-ohjusta joten polttoainetäydennystä tarvitaan.

Koneen siivet taittuvat kätevästi ylös, joka helpottaa kuljetusta ja tässä tapauksessa myös tankkausta.

#114

Austin FX4 taksi

Tekniikkanero Q:n nuori apulainen Smithers seuraa Lontoossa tällä muun liikenteen sekaan huomaamattomasti sulautuvalla perinteisellä mustalla taksilla Kamal Khanin röhnevää Mersua tämän poistuessa Sotheby's huutokaupasta jossa on käyty henkien taistelu Fabergen munasta.

#29

Tuk Tuk

Tällaista ajoneuvoa on yleensä suomeksi nimitetty auto-riksaksi.

Vijay ja Bond pakenevat takaa-ajajiaan. Kamelin paheksuva ilme voi johtua siitä että ko.ajoneuvolla on hypätty kamelin yli.

#46

Willys Jeep M606

James Bond pakenee vankityrmästä tekeytymällä kuolleeksi ruumiiksi. Pahaa aavistamattomat vartijat kantavat hänet säkissä ulos ja kuljettavat jeepillä ulos Kamal Khanin Monsuunipalatsista heitettäväksi kaatikselle.

Taustakuvassa on meneillään "tiikerinmetsästys" norsuja apuna käyttäen Kamal Khan:in johdolla.

#23

Mercedes-Benz 250SE

Mustalaisvaatteisiin pukeutunut James Bond on anastanut NL:laisen kenraali Orlov:in virka-auton ajaessaan takaa Octopussyn junaa.

Renkaiden pettäessä Mersun raideleveys tuntuu sopivan myös rautatiekiskoilla ajamiseen.

Taustakuvassa sotilaat tulittavat Mersua, mutta Bond pääsee pakoon.

#121

Volga M24

Bond pölli kenraali Orlovin Mersun joten Orlov joutuu turvautumaan Volgaan. Hän yrittää saada Octopussyn junan kiinni Volgalla ja lopulta juoksemalla junan perässä.

#73

Alfa Romeo GTV6

Bond tietää että Octopussyn sirkuksessa on aikasytyttimellä toimiva ydinase joka saa aikaan suurta tuhoa jos se ehtii räjähtää.

Bond aikoo ensin tehdä hälytyksen soittamalla puhelinkopista, mutta kiireinen nainen kiilaa hänen eteensä. Kohteliaana miehenä Bond jää puhelinkopin ulkopuolelle miettimään.

Mutta kappas vaan, naisellahan olikin vauhdikkaan näköinen ajopeli. Ehkäpä olisi parempi ajatus ajaa sinne sirkukseen paikan päälle ja yrittää siellä selvittää tämä hankala asia joka saattaisi olla puhelimitse vaikea hoitaa. Eikun tuumasta toimeen.

#66

BMW 518

Länsi-Saksassa Bond joutuu anastamaan auton päästäkseen Octopussyn sirkukseen jossa on aikasytyttimellä laukaistava ydinase.

Valko-vihreä poliisiauto seuraa Bondin pöllimää Alfa Romeota joka on ajanut sotilastukikohtaan puomin läpi.