<<

13.05.2018

>>

Äitienpäivän helteessä minulta ehkä napsahti poikki päässä jokin kriittisen tärkeä aivojen verisuoni? Joka tapauksessa päätin perustaa uuden valtion - taas. Uuden valtion nimeksi sopii Bulwania. Se vaan on niin hyvä nimi. Bulwanian asukkaat ovat tietenkin bulwaaneja.

Mutta tarkistetaanpa mikä on "bulvaani", siis tavallisella yksinkertaisella V-kirjaimella.

Perustieto, Akateemisen tietosanakirja kertoo että bulvaani on "Näennäisen itsenäisesti toimiva toisen kätyri". Metsästyksessä se olisi houkutuslintu, mutta tässä ei ole kyse metsästyksestä, luulisin.

Hmmm ... en tiedä kolahtiko nimi aivan täysin 100% kohdalleen, mutta se kuulostaa silti aika hyvältä, joten pidetään se.

Tämä ei tarkoita mitään kuolonkorinaa, hengenlähtöä tai viimeistä potkaisua itsenäiselle valtiolle Myllynsaari / Mueleja Insulo, ei suinkaan. Kyse on lisäarvosta ja uudesta mahdollisuudesta jolle vähitellen kehittyy oma identiteetti ja selkeä tarkoitus.

Yritin lisätä Bulwanian sinne mikrovaltioiden joukkoon sivustolle, mutta tulinkin tuottamuksellisesti lisänneeksi uuden wikian. Harmittava takaisku, mutta ehkä senkin kanssa voi elää. Olisi kai pitänyt yrittää vain lisätä uusi tiedosto? Ehkä voin vielä joskus lisätä sinne alunperin tarkoitettuun paikkaan Bulwanian tasavaltaista kuningaskuntaa, rojalistista tasavaltaa, totalitääristä kansanvaltaa ja diktatorista demokratiaa koskevan sivun.

Nyt on pakko keksiä Bulwanialle kunnollinen rooli. Ajattelin sen ensin vaan jonkinlaiseksi vitsiksi, mutta eihän se enää voi pelkkä vitsi olla, koska sillä on ihan oma wikia Bulwania Wikia.

Noh, opiskeluhan on minua jatkuvasti lähellä oleva teema. Opiskelen tai kuolen. Tai luultavasti teen vähän molempia vuorollaan. En tiedä josko suoritan tutkinnon insinööri AMK kuten on pyrkimys tänä keväänä, tai josko tulen hyväksytyksi DI-koulutukseen yliopistoon kuten olen pyrkinyt. Mutta tulen joka tapauksessa aina olemaan sinnikäs tieteen & tekniikan opiskelija ja oman elämäni akateemikko. Niinpä uuden sivuston rooli voi painottua virallista (jos mahdollista) tai omaehtoista (joka tapauksessa) opiskelua koskeviin seikkoihin. Tieto on voimaa, tieto on todellista demokratiaa.

Bulwania tulee olemaan oman elämänsä akateemikkojen itsenäinen valtio! Tai siis ... hmmm ... joku sellainen mitä kirjoittelen. Saa nyt nähdä mitä siitä tulee. Aika näyttää.

Hiukan leikkisällä mielellä tässä toki olen liikkeellä alunperin, mutta ei sitä vielä tiedä mitä siitä lopulta kehkeytyy. Pienistä asioista voi myöhemmin kasvaa vaikka kuinka suuria.

Itsenäiset valtiot Bulwania ja Mueleja Insulo voisivat ehkä jopa muodostaa keskenään valtioliiton? Täällä olen koettanut viljellä Esperantoa, mutta luulenpa että Bulwania jää puhtaasti suomenkieliseksi. Näiden sivujen etuna pidän sitä että voin editoida off-line, mutta Bulvanian kohdalla niin ei ole, se on on-line. Niinpä on mahdollista että Bulwanian sivuille ei tule kovin paljon tekstiä. Ehkä sinne tulee lähinnä vain yhteenvetoja ja linkkejä?

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu