<<

07.01.2018

>>

Viime katsauksesta on jo ehtinyt vierähtää tovi. Viime vuonna sain aikaiseksi vain yhden suomenkielisen jutun tänne suurlähetystön sivuille. Noh, sellainenkin verkkainen tahti on hyväksyttävissä tässä tilanteessa. Toiminnan painopiste on nyt muualla. Kaikki on kesken, mutta niinhän elämä on. Mikrovaltio uinuu horroksessa, mutta vetreästi voimiaan keräillen kuin talvinen karhu. Kalenteriin on jo ehtinyt tammikuu "herran vuonna" 2018. Vai pitäisikö vuodet numeroida uudelleen valtiotani varten?

Ajan kulumista symboloi oheinen Playboy-lehden pehmopornokalenterin sivu. Ihan sääliksi käy tuota tyttöpoloista, nälässä riutuvaa luuviulua. Luut eivät ole seksikkäitä. Nälkiintynyt tyttöparka kaipaisi kipeästi lisää lihaa luittensa päälle. Mitä seksikkyyttä siinä muka on jos luut vaan törröttää ja kolisee! Jos mikrovaltio Myllynsaari joskus julkaisee vastaavan tyylisen kalenterin, niin ainakin mallit ovat huomattavasti tätä pula-ajat mieleen tuovaa säälittävää eksemplaaria rintavampia, muodokkaampia ja paremmin ruokittuja.

On sunnuntai 7. päivä tammikuuta. Joulun ja uudenvuoden konhotukset ovat jääneet taakse. Jenkit haluavat aloittaa viikon sunnuntaista ja päättää sen lauantaihin, kun taas yleinen eurooppalainen tapa on että viikko alkaa maanantaista ja päättyy sunnuntaihin. No, enpä tiedä, Aurinko-keskeiselle mikrovaltiolleni voisi aivan hyvin sopia että viikko alkaa sunnuntaista, koska sehän on Auringon päivä ( latinaksi dies Solis ) ja Aurinko on aurinkokunnassamme taivaankappaleista se tärkein.

Ajanlaskua pitäisi muutenkin järkiperäistää mikrovaltion tarpeisiin. Kristillisestä hapatuksesta on päästävä eroon ja on palattava kotimaisille juurille. Tasaus- ja seisaupäivät ovat ilmiselviä juhlapäiviä luonnollisessa kalenterissa. Kerran kuukaudessa tapahtuva Auringon siirtyminen eläinradan merkistä toiseen olisi myös juhlan arvoinen tapaus. Mutta eihän tässä missään jäniksen selässä olla. Ehtiihän näitä suunnitella ja sovitella myöhemminkin.

Insinöörikoulu on surullinen ja masentava tarina, mutta siinä suhteessa pitäisi tänä vuonna saada ratkaisu aikaan. Olen jo jatkoajalla ja tutkinnon saavuttaminen sekä valmistuminen olisi ylen toivottavaa.

Kantona kaskessa on lähinnä opinnäytetyö joka on tutkinnossa pakollinen. Yksi aloituslupahakemus minulta on jo hylätty yli vuosi sitten. Opinnäytetyö olisi tehtävä yritykselle. Olen perustanut oman toiminimen voidakseni käyttää sitä sinä yrityksenä joka tilaa opinnäytetyön, mutta sitäkin ideaa katsotaan kieroon. Ilmeisesti se on opettajilta jotenkin "pois" jos minä saisin luvan aloittaa insinöörityön tekemisen. Omituiselta tuo tuntuu, mutta en oikein voi sitä muutenkaan ymmärtää.

Ammattikorkeakoulun tutkimusviestintä-opinnäytetyö-kuviossa on jotakin perin sairasta. Heikkolaatuisen koulutuksen jälkeen opiskelijalla kuvitellaan olevan eräänlainen tutkijan pätevyys. Opinnäytetyö pitäisi olla yritykselle tehty merkittävä tutkimus ilman että opiskelija saa siitä palkkaa ko. yritykseltä. En ymmärrä ammattikorkeakoulua. Jos minä tekisin ammattikoululle jatkokurssin vaikkapa valtion tarpeisiin, niin siitä epäilemättä tulisi hyvin erilainen. Sillä eipä AMK oikeasti sen kummoisempi ole, pelkkä ammattikoulun jatko-osa. Varsinkaan SAMK ei ole mikään yliopisto.

En myöskään ymmärrä miksi insinöörillä pitäisi olla tieteellinen maailmankuva. Onko insinööri tiedemies? Onko tekniikassa kyse maailmankuvasta? Vaatiiko esimerkiksi lujuuslaskenta ettei lujuuslaskijalla voi olla epärationaalista uskonnollista maailmankuvaa? Eikö riitä että hän totuttuun tapaan soveltaa lujuusopin sääntöjä? Muistaakseni lujuusoppi ei ota kantaa elämän tarkoitukseen ja sen sellaiseen maailmankuvahöttöön. En näe mitään järkevää syytä miksi uskonnollinen fundamentalisti ei voisi toimia insinöörinä, vaikka hänen maailmankuvansa on taatusti epätieteellinen. Raamattu on luonnontieteiden käsikirjana lievästi ilmaisten aika heikko esitys. Ja oikeasti markkinatalouden ainoa todellinen maailmankuva on rahan palvonta.

Konkretian puutteessa linjani on teorian opiskelu. Ammattikorkeakoulussa ei opi kunnollista teoriaa jolla olisi käytännön merkitystä. Niinpä täytyy oppia itse lisää, harjoitella ja soveltaa itse. Sen katson myös opinnäytetyön sisällöksi. Kun koulussa ei opi kunnolla, niin on opittava lisää omatoimisesti. Elementtimenetelmä on keskeinen työsarka. En kylläkään ole SAMK:issa saanut minkäänlaista oppia esimerkiksi lämmön ja fluidin siirtymisestä, mutta ne ovat tekniikassa tärkeitä aiheita ja aion niihin panostaa FEM:in avulla. Niiden kuuluu olla mikrovaltion ydinosaamista.

Voihan olla etten koskaan saa sitä tutkintoa insinööri AMK. Tutkimattomia ovat byrokratian tiet. Voihan olla että omaehtoinen opiskelu ja teoreettinen kehittely ei kelpaa työn sisällöksi. Voi olla että virallinen opiskelu ei pian enää ole minulle edes mahdollista. Ristiriitaista on elämä, mutta opiskeluoikeutta on kuitenkin vielä tämä vuosi, joten tutkinto-opiskelijana täytyy koettaa se hyödyntää. Mikrovaltion oman tietotaidon ja elinkeinojen kehittelyn täytyy joka tapauksessa jatkua, kävi tutkinnon ja valmistumisen kanssa miten tahansa. Syteen tai saveen. Opinnäytetyön valmistelua voisi harrastaa siinä sivussa, vasemmalla kädellä, oikeakätisenä henkilönä. Itsetuntoni ei kärsi opinnäytetyön hylkäämisestä koska tiedän toimivani kaikkein keskeisimpien ja tärkeimpien asioiden parissa. Napin painaminen ei ole tärkeää sillä sen oppii topattu apinakin. En ole tavallisen insinöörin tittelin kipeä, sillä tiedän olevani enemmän.

Opinnäytetyötä ei ehkä hyväksytä, joten se ei voi olla elämän pääasia. Pääasia on mikrovaltion oman osaamisen kehittäminen. Se tavoite ei vanhene koskaan. Opiskelu jatkuu aina, virallisesti tai epävirallisesti. Eläköön ja menestyköön Mikrovaltio Myllynsaari, Mueleja Insulo!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu