<<

27.05.2017

>>

Näillä mikrovaltion suurlähetystön sivuilla on siis nykyisin melkoisen vähän mitään aktiivisuutta, kuten edellisessä jutusssa olen laajemmin selitellyt. Pyrin keskittämään uuden toiminnan INSSI-sivustolle ja siellä lähinnä talojen katot sekä kattotuolit nyt kiehtovat.

Tällä sivustolla olen viimeksi kirjoitellut lähinnä esperantoksi, mutta täytynee kuitenkin aina välillä osoittaa elonmerkkejä suomenkielelläkin, etteivät militaristisen sotahullut ja maanisen ekspansiivis-haluiset (virtuaaliset) naapurivaltiot rupea luulemaan itsestään liikoja. Kyllä täältä Porin Vähärauman Tekunkorvesta rauta liikahtaa (virtuaalisille) rajoille tarvittaessa hyvinkin vilppaasten, kuten raumalaiset asian ilmaisisivat!

Kesä on jo tulollaan kuten toukokuun lopulla kuuluukin. Hätäisimmät kasvit kukkivat jo. Ihmiskunta vaikuttaa olevan kuin perseeseen ammuttu karhulauma, mutta kasvikunta ja pikkueläimet sentään ovat vielä järjissään ja duunaavat sitä mitä niiltä odotetaankin.

Työstähän ei pulaa ole, enkä senpuoleen muista että olisi koskaan ollut, mutta palkkarahoista sensijaan on jatkuvasti huutava pula. Työtä on kovastikin, ehkä enemmän kuin koskaan pystyn tekemään, mutta palkkatyöstä olen luultavasti pysyvästi ulkopuolella.

Tulevaisuus ei vaikuta äärimmäisen hienolta keskiverto suomalaisen mittapuun mukaan, mutta elämä tulee joka tapauksessa jatkumaan jollakin tavalla, siitä haluan olla täysin varma. Mikrovaltio tulee vielä joskus kukoistamaan ja nousemaan ennen näkemättömään loistoon. Tulen jatkossa opiskelemaan monia erilaisia asioita, vaikka Suomen koululaitoksessa tuntuukin pääsääntöisesti olevan varsin vaikeaa päästä käsiksi mihinkään merkittävämpään oppiin.

Mikrovaltio tarvitsee elinkeinoja, omaa tietotaitoa, henkistä rikkautta, pätevää osaamista ja oikeaa sisältöä. Tätä valtion omaa sisältöä olen täällä hakemassa, ehkä aina päivieni loppuun saakka. Levon aika tulee sitten kun viiksien yläpuolella on kuusi jalkaa multaa.

Koulussa on ollut käytössä SolidWorks-niminen 3D-suunnittelun ohjelma, jonka käyttöoikeus minulta nyt kesällä umpeutuu. Minulla ei siis enää ole oikeutta käyttää tuota ohjelmaa.

Kun kokee menetyksen, kannattaa kiistää menetetyn objektin arvo. Niinpä kiistän että kyseinen 3D-ohjelma olisi arvokas. Se on maksullinen tuote jota voi käyttää ainoastaan työelämässä. En muutenkaan erikoisesti pidä maksullisista suljetun lähdekoodin ohjelmatuotteista, joten luovun siitä ilman sielua kalvavaa kaipausta ja katkeria surun kyyneleitä.

Kolmiulotteinen grafiikka on tietenkin tärkeä työkalu insinöörille. Sitä voi kuitenkin tehdä myös ilmaisohjelmilla, joista voi löytää tarvittavat valmiudet. Joissakin ilmaisohjelmissa saattaa olla jopa avoin lähdekoodi, piirre jota ammattitaitoisena ohjelmoijana suuresti arvostan. Minun tulee siis etsiä sopivaa ilmaisohjelmaa 3D-suunnittelun apuvälineeksi.

Tämä ei tarkoita sitä ettenkö edelleen itse haluaisi rakentaa omia 3D-valmiuksia. Tietenkin jatkan myös oman 3D-ohjelmiston kehittelyä. Tämä toteutus on konstailematon nykyaikaisessa selaimessa ilman lisäkilkkeitä toimiva JavaScript & HTML5 Canvas -pohjalle perustuva "pieni on kaunista" -linjan kukkanen.

Ohjelmoijana olen sillä linjalla että insinöörin kuuluu osata muutakin kuin painaa nappulaa. Insinöörillä kuuluu olla oikeaa teknistä, käytännöllistä ja teoreettista tietotaitoa. Insinöörin kuuluu omata yksityiskohtainen tekninen ymmärrys. Pelkkä "insinöörin ilme" ei riitä. Nappulan painaminen ei riitä. Ymmärtäminen on tärkeää, mutta napin painaminen ei ole.

Insinöörin kuuluu olla viisas ihminen, standardien uhmaaja, tuotekehityksen peloton individualisti, oman tiensä kulkija. Suoraselkäinen insinööri julistaa Pyhän Sodan typerälle törkydigitalisaatiolle ja taistelee urhoollisesti järkevän tekniikan puolesta. Virtuaaliähkyn vastainen taistelujärjestö Harmaat Koneinsinöörit tuomitsee jyrkästi ääliödigitalisoinnin ja haluaa edistää kunnollista teknistä ymmärrystä. ( Siis tämä on meidän mikrovaltiomme linja, ei tietenkään Suomen teollisuuden linja. )

Kesällä aion paneutua matemaattisiin kuvioihin, toivossa sen pohjalta joskus jatkossa voida päästä parempaan insinöörin oppiin kuin mitä Satakunnan ammattikorkeakoulussa on mahdollista. Kattoaurinkokellon koen edelleen tärkeäksi ideaksi, mutta nyt lähinnä panostan vain kattotuolien suunnitteluun ja idean testaukseen elementtimenetelmän avulla. Onhan selvää että kattoaurinkokello on osa talon kattoa ja sikäli kattoasiat tulee pyrkiä hanskaamaan. Kun aurinkokello menee reikänä katon läpi, on voitava varmistaa että katto kestää ja että aurinkokello on ja pysyy oikeassa asennossa. Katon läpivienti vaatii runsaasti kehittelyä.

Tässä istun enkä paljon muuta voi. Toivottavasti hedelmällinen uusia valmiuksia rakentava toiminta on jatkossa hirmu antoisaa ja menestyksekästä. Toivotan mitä parhainta kesäistä rauhaa ystäville ja sietämättömiä tuskia kaikille vihollisille!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu