<<

20.02.2016

>>

Koulun talviloma on käynnistymässä. Tekemistä tosin riittää yllin kyllin, mm. heti talviloman jälkeen on konstruktiosuunnittelun tentti. Varsinaista löhölomaa ei pysty pitämään. Hiihtäminen taas ei ole kiinnostanut pitkiin aikoihin, joten hiihtoloma on minulle kuollut käsite.

Tätä saittiakaan tuskin pystyn talvilomalla paljoakaan edistämään, niin jälkijättöinen kuin se onkin. Tarve on yksi asia, toteuttamisen mahdollisuus toinen. Saitti joutunee odottamaan sillä koulu vie paljon aikaa ja energiaa.

Moni asia on täysin toivottomasti hunningolla, mutta niille en vaan mahda mitään. On kuitenkin joitakin asioita joille mahdan jotakin, joten lie parasta keskittyä niihin, eikä jäädä itkemään maahan kaatunutta maitoa.

Katse täytyy suunnata visusti tulevaisuuteen jonka toivon olevan paremman kuin nykyisyys. Matemaattisilla valmiuksilla on paremman tulevaisuuden takomisessa oleellinen merkitys.

Olenhan tietysti jo ollut matematiikan kanssa tekemisissä, mm. suorittanut peruskursseja algebrassa ja diffiksessä. Se ei kuitenkaan riitä. Jos haluaa edetä tekniikan opiskelussa korkeampiin sfääreihin niin täytyy olla mato matikassa.

Aineen ja lämmön siirtyminen ovat kiehtovia ja tärkeitä aiheita, joskin on myönnettävä että omiin kunnollisiin toimintamahdollisuuksiin näiden alueella on vielä pitkä matka.

Uskon että tuleva syksy on lineaarialgebran aikaa. Silloin on matriiseiden mutkallisuudet saatava pysyvästi hyvään hallintaan. Muuten ei hyvät hauku.

Värähtelyt ja aaltoliike ovat keskeisiä ilmiöitä jotka on pakko oppia hanskaamaan mennen tullen. Haluan osata mm Fourier-analyysin [furje] syvällisesti ja yksityiskohtaisesti.

Tokihan mikrovaltiolle täytyisi kehittää jonkinlaisia raameja ja valmiuksia, mutta se ottaa enemmän aikaa. Ajattelisin kuitenkin edelleen että 3D-grafiikka on keskeisessä osassa. Rakenteiden ja mekanismien hyvä esittäminen on arvokas voimavara jota voi jatkossa hyödyntää monella tapaa. Konkretiaan ei kuitenkaan yllä näillä resursseilla, vaan on tyydyttävä virtuaaliseen.

Talon avattavat kattorakenteet olisivat hieno juttu siellä missä katuvalaistus ei pilaa tähtitaivaan havaintomahdollisuuksia. Oma mekanisminsa, moottorinsa ja automatiikkansa siihen tarvittaisiin. Tietenkin avattavan katon täytyy edelleen pitää vettä, kantaa lunta ja kestää myrskytuulta eli suorittaa perusfunktionsa moitteetta. Jopa sellainen neliömetrin suuruinen aukko voisi riittää. Siitä voisi tsiguloida öistä taivasta mukavasti omista tiloistaan käsin. Ei se ehkä ihan tähtitorni olisi, mutta hiukan siihen suuntaan. Vaikka eihän niitä selkeitä, tähtikirkkaita ja mielellään vielä kuuttomia öitä meikäläisissä oloissa kovin paljoa ole. Eikä lämmitetyn rakennuksen katto olisi kaukoputkelle mitenkään ihanteellinen.

Käytännöllisemmin orientoituen olisi toivottavaa tulla riippumattomaksi rahanahneesta sähköyhtiöstä haja-asutusalueella. Lämmitykset kannattaa mielestäni tehdä polttamalla puuta, haketta, pellettejä tai muuta uusiutuvaa energianlähdettä. Sähköä ei sikäli tarvittaisi kovin paljon. Tällaisten haaveiden toteuttamiseen tarvittaisiin kuitenkin lujasti tuohta, eli taloudellista pääomaa. Toistaiseksi nämä jäävät unelmiksi.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu