Ambasado de Memstara Civito de Mueleja Insulo

Tervetuloa mikrovaltio Myllynsaaren (Esperantoksi nimi on Mueleja Insulo, aiemmin Insulo de Muelejo) kotisivulle. Varsinainen asiasisältö alkaa sivuston pääsivulta. Mikrovaltiota on aiemmin käsitelty mm. seuraavilla sivuilla :

( Valitettavasti "uuden" Wikian Mueleja Insulo -artikkeli on poistettu ja se uudempi mikrovaltioiden saitti vaikuttaa muutenkin tyhjentyneeltä. Sääli, mikrovaltiot ovat hyödyllisiä. Oma mikrovaltio on hyvä opiskelun apuneuvo ja henkinen tuki. )

Nimisekoilu on valitettavaa, mutta koettakaamme suhtautua siihen stoalaisella tyyneydellä. Myllynsaari ei ollut hyvä valinta sikäli että sen nimisiä paikkoja on Suomessa useita. Insulo de Muelejo sisältää tarpeettoman monta sanaa. Uusin nimi Mueleja Insulo on erikoisen hyvä koska se voidaan lyhentää MI joka Esperantoksi tarkoittaa minua!

Sivusto on nimetty esperantoksi mikrovaltion lähetystön ("Ambasado") mukaan. Jatkossa on tarkoitus suosia mikrovaltion esperantonkielistä nimeä Mueleja Insulo. AMCIM vaikutti minusta alunperin hyvältä lyhennykseltä, Ambasado de Memstara Civito Insulo de Muelejo, mutta valitettavasti Meksikossa on jokin moottoripyöräkerho jonka nimi lyhenee samaksi.

Sivuston tarkoitus on tarjota karua asiasisältöä sekä rentoa äijämeininkiä. Pääteema on oma itsenäinen valtio. Valtio tarvitsee vähän kaikenlaista, joten monenlaista täytyy kehitellä rinnakkain. Joillakin sivuilla saattaa olla JavaScript tarpeen, mutta yleensä koetan kehittää mahdollisimman yksinkertaisia sivuja.

Mikrovaltion kielipolitiikka on ollut horjuvaa ja se jatkaa horjumistaan. Osa sisällöstä voi jatkossa olla suomen lisäksi esim. esperantoksi, saksaksi, venäjäksi tai ruotsiksi. Täytyy kylläkin tunnustaa että muiden kielten kuin suomen ja Esperanton rooli on toistaiseksi erittäin vähäinen. Kaikkea ei millään ehdi.


Kehyksiä suositellaan. Ne saa käyttöön index-sivun kautta. Vasemman kehyksen valikko sisältää sivuston päävalinnat, mutta ne ovat myös pääsivulla. Tavoite on että sivustoa voi oman valinnan mukaan käyttää kehysten kanssa tai ilman kehyksiä.

Sivuilla ei ole ennalta asetettua leveyttä, vaan käyttäjä voi itse säätää selainikkunan leveyden sisällölle sopivaksi.

PÄÄSIVU