Mikrovaltio Myllynsaari - Insulo de Muelejo

Edellinen Seuraava

Minulla on ollut Joomlassa sivut mikrovaltio Myllynsaarelle, mutta nyt ne ovat valitettavasti menneet rikki, eivät enää toimi. Kyseessä ei todennäköisesti ole mikään ärtyneen vero-, ulosotto- tai sosiaali-viranomaisen kostoisku, vaan ihan vaan oma huolimattomuuteni.

Ostin toisen MySQL -tietokannan käyttöön palveluntarjoajalta (Webol) vain yhdeksi vuodeksi Joomlaa varten ja nyt se aika pääsi kulumaan loppuun kun en ole osannut ja muistanut jatkaa toisesta kannasta maksamista. Sitä se laiskuus teettää. My bad.

Tietokanta lähti Joomla-sivuston alta ja sen mukana kaikki tekstit menivät bittien taivaaseen, soittelevat harppua pilven reunalla. Omat kuvat ja PHP-tiedostot ovat luultavasti tallella, mutta tavallinen teksti ja saitin rakenne menetettiin tietokannan mukana lopullisesti. Joitakin kopioita minulla tosin taitaa jossakin olla osasta niitä tekstejä, mutta enpä tiedä josko niitä aivan sellaisinaan enää toteuttaisin.

PHP-ohjelmat luultavasti toimivat edelleen vanhoissa sijainneissaan koska ne eivät varsinaisesti ole Joomlasta riippuvaisia. Niihin vaan ei enää ole linkkejä Joomlassa eivätkä niiden ohjeet toimi. Luulenpa että siirrän vanhat PHP-ohjelmat uuteen paikkaan ja kirjoitan uutta ohjetta. Ilman palvelinta PHP on hiukan takkuista kehiteltävää, joten luulenpa että ohjelmissa pyrin jatkossa siirtymään JavaScriptiin joka toimii selaimessa ilman palvelinyhteyttä. Dynaaminen grafiikka onnistuu HTML5:n canvas-elementin avulla uudessa selaimessa. PHP toimii vain palvelimella ja vaatii jokaisessa uudessa kutsussa palvelinyhteyden.

Valitan tapahtunutta, mutta tilanne korjaantunee vähitellen. Joomlaa pidän turhan hankalana kun ei ole kiinteä nettiyhteyttä. Ajattelisin että toistaiseksi koetan pelastaa mikrovaltion vanhoilta sivuilta tähän sen mitä pystyn. Koetan jatkokehitellä mikrovaltio Myllynsaaren kotisivuja tämän jutun puitteissa. Ne sivut olisi joka tapauksessa pitänyt pistää uusiksi, joten ...

Edes mikrovaltion nimi "Myllynsaari" ei ole kovin onnistunut valinta, koska Suomessa on useita sen nimisiä paikkoja. Niinpä jatkossa lie viisainta painottaa mikrovaltion nimen esperantonkielistä muotoa Insulo de Muelejo.

Urho Kekkonen kirjoitteli kirjeitä myllystään, joten ehkä minäkin voisin tehdä jotakin sellaista. Muistattehan sen edesmenneen kaljupäisen pressan. Freeman lauloi joskus tavallisena rentona Reinona että "... uskon Jumalaan ja Kekkosee-een", joten olihan hän merkittävä tekijä.

Myllynsaaren mikrovaltiossa oli vaikea kielipoliittinen ongelma kun en pystynyt päättämään järkevästä valikoimasta valtion virallisia kieliä. Tuskin voi vaatia että kaikki kansalaiset osaavat suomea, ruotsia, saksaa, venäjää ja esperantoa kun valtion päämieskään ei näitä suvereenisti hallitse? Saapa nähdä mitä sillekin probleemalle keksii ...

Valtion tavoitteita täytynee karsia, yksinkertaistaa ja selkeyttää. Kansalaisia on vain yksi eikä hänkään oikeasti asu valtion alueella. Valtion alueella ei ole rakennuksia myllyn toista päätyä, yhtä linnunpönttöä ja vanhoista tiilistä ladottua grillauspaikkaa lukuun ottamatta.

Tämä saneeraus on vasta alkuvaiheessa. Monessa paikassa on vielä ristiriitaista sisältöä, mutta toivon että se tästä vähitellen suppenee kohti jotakin tiettyä yhtenäistä toteutusta. Kovin intensiivisesti en tätä ehkä tee, joten saattaa hiukan kestää.

Eräs mahdollisuus on että julman itsekkäästi kaappaan Myllynsaari-projektin entistäkin selkeämmin palvelemaan opiskeluani, eli pyrin julkean avoimesti tukemaan horjuvia insinööriopintojani mikrovaltion avulla. Voisin yrittää kehitellä mikrovaltion elinkeinoja, osaamista ja tietotaitoa eräänlaisena opinnäytetyönä, paremman puutteessa?

Varsinainen oma yritys tämä ei toistaiseksi ole, mutta kun työtä tai harjoittelupaikkaa vieraan palveluksessa on tunnetusti vaikea saada niin kenties, kenties vielä joskus mikrovaltio Insulo de Muelejo tai sen suurlähetystö Ambasado de memstara civito de Insulo de Muelejo olisi toiminimi, muu henkilöyhtiö tai ehkä työosuuskunta? Osakeyhtiöön ei henk.koht. talous antane mahdollisuutta.

Ja tokihan on myös mahdollista että menetän sen tontin jolla mikrovaltio sijaitsee, joten jatkossa ei voi sitoutua siihen että Insulo de Muelejo fyysisesti sijaitsisi juuri Seinäjoen kaupungin haja-asutusalueella Peräseinäjoen Kihniänkylässä eräänlaisessa saaressa entisen Niemen myllyn tai Hiirikosken myllyn lasku-uoman ja Kihniänjoen välissä. Mikrovaltio voi joutua siirtymään olemaan olemassa ainoastaan netissä koska isältä perimäni maatila, kotini ja saari sen mukana voi mennä ulosmittaukseen. Eli vieraat ihmiset voivat riistää minulta kotini, ainoan jäljellä olevan toimeentulomahdollisuuteni ja kaiken omaisuuteni, vieläpä aivan luvallisesti.

Motto: Jos jokin tuntuu liian hienolta ollakseen totta ja voidakseen jatkua, niin ei, se ei todellakaan voi jatkua.


Niiden vanhojen kotisivujen joidenkin jutskien kokeilua
Galleria