#119
Lincoln Continental stretched limousine

Edellinen Mallin kuvat Elokuva: #04 Polvi: #1 Luokka: #5 Seuraava
Linkki isoon kuvaan

Karvalakkiversiota on käsitelty mallin #48 lehdessä.

Tavallinen Lincoln Continental maksoi 1960-luvun alussa noin $5800. Pidennetty Limousine maksoi vähintään $10'000 enemmän. Moottori oli sama, mutta Limousine voitiin tilata mitä erilaisimmilla lisävarusteilla. Kunhan maksumies on tiedossa.

Elokuvan auton on rakentanut merkittävä korinrakentaja Lehmann-Peterson Chicagossa nimellä Lincoln Continental Executive Limousine. Vaikka auto olikin itsenäisen korinrakentajan kustomoima, Lincolnin diilerit myivät sitä koska koriseppä oli sopinut niin Fordin kanssa.

Lisävarusteena oli saatavissa mm. baari (arvattavasti ei kuljettajalle), radiopuhelin, TV ja kullatut pyörät. Tavallisimpia lisävarusteita olivat järjestelmä jonka avulla viidelle hengelle rakennetusta takaosasta voi keskustella kuljettajan kanssa, ilmastointi ja ikkunat jotka tummuivat auringon valossa.

Rakentamisen lähtökohtana ei ollut mikään puolivalmiste, vaan valmis tavallinen Lincoln Continental kaikkine normaaleine sisusteineen. Kahtia sahatun auton pituutta jatkettiin 865 mm pituisilla teräspaneeleilla. Katosta tuli vinyylipintainen. Akseliväliksi tuli 4064 mm ja limo oli 900 mm pitempi kuin tavallinen malli.

Tämäntapaisen pitkän Limousinen hankkivat mm. Elvis Pressley, Hugh Hefner, Jackie Gleason, Ronald Reagan ja Henry Ford.

Kuuluisin pitkä Lincoln Continental -limusiini oli varmaankin presidentti John F Kennedyn virka-auto vuodesta 1961. Sen valmistajia olivat Ford Advanded Vehicles ja Hess&Eisenhardt. Valmistuskuluiksi arvellaan $200'000, mutta Ford liisasi sitä Salaiselle Palvelulle hintaan $5000 vuodessa. Presidentin turvallisuudesta vastaava US Secret Service nimitti autoa nimellä "X-100". Koria oli jatkettu 41 tuumaa ja käsintehty varustelu oli varsin runsas. Autossa oli irroitettavat kattopaneelit niin että sen pystyi muuttamaan umpimalliksi tai avomalliksi aina tarpeen mukaan. Silmiinpistävä erikoisuus oli epäilemättä limusiinin takaosaan rakennetut jalan- ja kädensijat joiden avulla muutama Presidentin henkeä suojaava agentti voi seurata mukana paraatissa. Avoautoa kohti ammuttuja luoteja he eivät kuitenkaan voineet pysäyttää Dallasin Dealey Plazalla 22.11.1963.

Vuosi 1965, V8-moottori, tilavuus 7 litraa, teho 320 hv 4600 minuuttikierroksella

Huippunopeus 123 mph, kiihtyvyys 0 - 60 mph 10,3 sekuntia

Pituus 6358 mm, leveys 1996 mm, paino 2569 kg