<<

01.08.2019

>>

Oikeasti ei ole vielä elokuu kun tätä juttua aloittelen, mutta haluan päivätä tekstin elokuun puolelle. Ah, ihana elokuu, tule jo. Syksy on aivan kiva juttu. Kohdistan elokuuhun suuria odotuksia. Opiskelu tulee jatkumaan voimallisesti. Eihän yliopisto ole mikään täydellinen Onnen Seitsemäs Taivas, merkittäviä kehitystarpeita olisi korkeammassakin koulutuksessa, mutta tälle tielle olen lähtenyt ja niinpä on sinniteltävä eteenpäin, joten taistelu jatkuu katkeraan loppuunsa saakka. Hyvien mahdollisuuksien tulevaisuus saattaa odottaa. Haaveista ei pidä koskaan luopua.

Suomen tulevaisuus kokonaisuutena sitä vastoin ei vaikuta kovinkaan lupaavalta. Korporativismi ja globaali markkinatalos tuhoaa Suomen. EU-propagandaa levittävä media heittää hiekkaa kansan silmille ja ilmeisesti odottaa tuosta tihutyöstä jopa kiitosta. AY-politrukin maailmankuvan pohjalta ei voi koskaan syntyä mitään hyvää. Globaali ilmastonmuutos ei ole sellainen ongelma jonka vuoksi Suomen talouselämä pitäisi tuhota ja tehdä toimeentulo täällä tavalliselle kansalle mahdottomaksi.

Veronpalautuksia varten kehoitellaan julkisuudessa ilmoittamaan pankin tilinumero verottajalle. Enpä vaivaudu. En tanssi verotuswampyrellojen pillin tahdissa, enkä pokkuroi virkamiesten edessä. Tiedän kokemuksesta että veronpalautus menee suoraan ulosottoon kokonaisuudessaan. Minä en niitä rahoja edes näe. Varmaan ulosotto veisi minulta myös palkan jos olisi palkkatyö ja siitä palkka. Opintorahaa, asumistukea ja perustoimeentulotukea ei onneksi voi ulosmitata, ainakaan vielä. AY-politrukeille varmaan sopisi että voisi.

Suomen todellinen ja periaatteessa ratkaistavissa oleva ongelma ei ole ilmastonmuutos, vaan ne vaikeat toimeentulo-ongelmat joita tulevat vuodet tavalliselle kansalle väistämättä mukanaan tuovat, mm. automaation voimallisen etenemisen vuoksi. Säädyllisen toimeentulon mahdollisuudet ennen kaikkea olisi se oikea meidän oma lokaali probleema johon poliitikkojen pitäisi paneutua. Työvoimapula ei ole tavallisen kansan pitemmän aikavälin todellinen ongelma.

Työttömyys ja tulottomuus sensijaan aivan varmasti tulee olemaan pulma jos ja kun nykymeno jatkuu. Korporativisten AY-politrukkien perinteisen rankaisumentaliteetin pohjalta ei voi löytyä toimivaa ratkaisua Suomen kansan toimeentuloon. Työttömyys ja tulottomuus ei nimittäin ole synti tai rikos joka pitäisi sovittaa esim. askeesia harjoittamalla, itseään ruoskimalla ja hakkaamalla päätään seinään. Irvokasta että kaiken maailman huijarit, byrokraatit ja verenimijät ovat Suomen valtion erityisessä suojeluksessa, mutta tavallisen kansan perustoimeentulo on virkaherroille toisarvoista.

Lokaalit arvot ovat pätevimmät ja kestävimmät. Turha meidän on joistakin USA:n presidentin sosiaalisen median viesteistä erityisempää murhetta kantaa. Donald Trump on varmaankin vallan hyvä pressa jenkeille. Hän osaa toimia median asein. Jos jokin maailmassa nimittäin hullua on, niin ainakin ammatillinen media jonka takana piileskelee iso raha, markkinavoimat ja salatut poliittiset intressit. Hullua mediaa vastaan tulee taistella hullun median keinoin. Itsepä aloittivat, syyttäkööt itseään. Meille median uhreille se on vain itsepuolustusta ja hätävarjelua.

Jenkkien asiat sinänsä ovat heidän omia asioitaan. Meillä on omat. Valitettavasti Suomessa vallitsee eduskunnan ja hallituksen kontrolloima sekä veronmaksajien vastoin tahtoaan kustantama media YLE. Verovaroin rahoitettu tiedonvälitys ei kuulu vapaan kilpailun markkinatalouteen, mutta EU lie siirtymässä paremminkin diktatuurin suuntaan, joten toivon hartaasti että koko EUrostoliitto romahtaa levälleen kuin Jokisen eväsrasia Suomen puheenjohtajuuskaudella.

Globaali maailma ei voi olla meidän vastuullamme. Maailman mahtien tekoset eivät kuulu meidän kontollemme. Myönteisiäkin aspekteja löytyy lokaalista maailmasta ja niinhän täytyykin olla. Globaali maailma on parantumattomasti seinähullu, mutta lokaalissa maailmassa on järkeä. Jos ei muuta niin unelmia paremmasta ainakin on ihmisellä aina oltava.

Eräs minun perinteinen unelmani on sähköistetty ekvatoriaalinen jalusta kaukoputkelle. Se on hyvä teknillinen sormiharjoitus. Pitäisi voida sähkömoottorein ohjata tuntikulma- ja deklinaatio-akseleita.

Tuntikulma-akselille olisi oikeastaan tarve kahdellekin eri toiminnolle. Taivas nähtävästi pyörii päämme yläpuolella 15°/h ja kaukoputken jalustan pitäisi voida kompensoida tuo pyörimisliike niin että kaukoputken suunta taivaan suhteen säilyy. Tuntikulma-akselia olisi siis kierrettävä 15 astetta tunnissa päinvastaiseen suuntaan. Toisaalta on tarve suunnata putki aivan eri suuntaan huomattavasti tätä suuremmalla nopeudella, muutamassa sekunnissa.

Seurantakoneiston täytyy olla tarkka ja tärisemätön. Luultavasti se toteutettaisiin askelmoottorilla joka pyörittää ruuvia ja matopyörää. Välityssuhde täytyy olla sellainen että moottorin askel on pieni suhteessa suunnan virheeseen. Seurantakoneiston moottorin olisi siis pyörähdeltävä melkoisen terhakkaasti, joten se ei pystyisi pyörimään oleellisesti nopeammin. Kaukoputken suuntaus erilaiseen taivaan suuntaan täytyy tapahtua eri mekanismilla kuin taivaan pyörimisen seurantaliike.

Alustavasti ajattelisin että tuntikulma-akselin osalta toteutus voisi olla periaatteessa oheisen piirroksen kaltainen. Lisäksi tietysti tarvitaan deklinaatioakseli joka on kohtisuorassa tuntikulma-akseliin nähden. Suuntausmoottori pyörittää tuntikulma-akselia hammaspyörän kautta ja sen päällä on laakeroitu jatkoakseli jota pyörittää seurantamoottori ruuvin ja matopyörän kautta. Onhan se aika hankala rakenne sinänsä. Seurantamoottorin täytyisi pyöriä alemman akselin mukana.

Kuvaus ei ole toiminnassa suuntauksen aikana, joten sen ei tarvitse toimia kovin pehmeästi, kunhan on kyllin räpsäkkä.

Tekniikan tarve ei maailmasta lopu niin kauan kuin ihmiskunta on voimissaan. Uutta tekniikkaa tarvitsevat varmaankin ainakin älytalot. Asuminen on keskeinen toiminto koska ulkona taivasalla olisi meikäläisissä oloissa varsinkin talvella hankalaa. Toivon että korporativismin rooli jää kuitenkin älykodeissa mahdollisimman pieneksi. Näkisin mieluummin että yksittäiset fiksut kansalaiset toteuttaisivat talonsa käytännön älykkyyden mahdollisimman omatoimisesti. Vaikka byrokratia epäilemättä kaveeraa mieluummin korporaatioiden kuin tavallisten kansalaisten kanssa. Rikkaitten kanssa virkamiesten on helpompaa olla hyvää pataa. Meidän valtiomme suhteet Suomen valtioon ovat kuitenkin huonot, sattuneesta syystä, joten suomalaisten virkaruippojen asia ei ole kaikkein lähimpänä minun sydäntäni.


No juu, täytyy tehdä "pieni" korjaus. Iloitsin edellä liian aikaisin siitä että perustoimeentulotukea ei muka voi ulosmitata. Kylläpäs voi, mutkan kautta. On nimittäin tämä ns. "veronpalautus", jonka KELA voi surutta laskea tuloksi. Eipä heidän tarvitse murehtia siitä että ulosottoviraston hyeenat sen ns. "veronpalautuksen" todellisuudessa saavat.

Kyse on elokuun perustoimeentulotukihakemuksesta. KELA-kusipäitä ei tässä yhteydessä tietenkään vaivaa se että sen ns. "veronpalautuksen" voisi saada aikaisintaan syyskuussa joka ei tietenkään edes kuulu ko. hakemuksen piiriin. Voisi myös ihmetellä millä perusteella valtion liikaa perimän veron takaisinmaksun ylipäätään pitäisi lainkaan vaikuttaa perustoimeentulotukeen. Se liikaa peritty verohan on vaikeuttanut opiskelijan elämää pitkin matkaa koko vuoden ajan. Se on rahaa jonka valtio on velkaa kun on sitä pitänyt luvatta hallussaan, eikä mitään todellista opiskelijan tuloa. KELA toimii tässäkin johdonmukaisesti vastoin asiakkaan etua. Huonot heille. Palakoot Helvetin tulessa ikuisesti.

Ei siis pelkästään niin että käytännössä saamatta jää tämä niin paljon puhuttu ns. "veronpalautus", vaan myös niin että jää saamatta myös sitä summaa vastaava perustoimeentulotuki. Eli tulee kaksinkertainen vahinko.

Joku byrokratian pikkupaskiainen siellä jossakin virkamieskunnan norsunluutorneissa on varmaan saanut avoimella Richterin skaalalla melkoista maanjäristystä vastaavan henkisen orgasmin kun on kekannut että opiskelijoitahan voi kusettaa vielä tälläkin tavalla. Luonnollisestikin kokonaisvastuu viranomaisen toiminnasta kuuluu nimenomaan virkamiehille, ei heidän uhreilleen.

Niinpä opiskelijan perustoimeentulo vaikeutuu oleellisesti elokuussa sen johdosta että hänelle muka maksetaan ns. "veronpalautus", tosin aikaisintaan syyskuussa. Vaikeutuu juuri silloin kun rahaa tarvittaisiin. Juurikin elokuussa olisi ajankohtaista ilmoittautua opiskelun jatkoihin. Se ei suinkaan ole ilmaista. Pakolliset maksut (mm. ylioppilaiden terveydenhoitomaksu, jolle sivumennen sanoen ei kannata odottaa todellista vastiketta) on suoritettava etukäteen ennenkuin voi edes ilmoittautua.

Kursseille on ilmoittauduttava hyvissä ajoin jos aikoo jatkaa opiskelua. Todellisuudessa opiskelu alkaa jo elokuun lopulla, mutta opintotukea voi saada vasta syyskuussa. Asumistuki ei riitä vuokran maksuun. Kursseihin ei tietenkään voi osallistua jos ei ole voinut ilmoittautua. Eli mahdollisesti tutkinto-opiskelijan opiskelu käytännössä kilpistyy siihen ns. "veronpalautukseen" joka ajaa hänet mieron tielle. Tämä ns. "veronpalautus" tekee perustoimeentulotuen varassa elävälle ja ulostossa olevalle melkoisen ilkeän karhunpalveluksen. KELA entuudestaan tuntien se tokkopa vaan on vahinko.

Sudenkuopat ja ansalangat eivät opiskelijan maailmasta varmaankaan lopu koskaan ja poliitikot eivät näköjään halua sitä ollenkaan ymmärtää. Julkisuudessa kohistaan nyt opiskelijan lomarahasta. Miten niin LOMArahasta? Eikös ensin pitäisi olla loma. Päätoiminen opiskelija ei voi olla työtön koska hänellä on päätoimi, opiskelu, eikä hän siten voi saada työttömyysetuutta. Opiskelijalla ei myöskään ole lomaa, joten miten voisi olla lomaraha. Pelkkää halpamaista kansan huijausta, poliittisten irtopisteiden tyhmää tavoittelua.

Juu, kesällä opiskelija ei siis ansaitse edes perustoimeentulotukea tässä ikärasismin luvatussa maassa. Entuudestaan tiedän että diabeetikko ei kaupungin sosiaalitoimen käsityksen mukaan tarvitse lääkärin määräämää reseptilääkitystä. Poliisi ja aluehallintovirasto yhtyivät kuin enkelikuoro sosiaalitoimiston käsitykseen taustalla hyväksyvästi hymisten. KELA taas oli sitä mieltä että minä 60-vuotiaana yliopisto-opiskelijana en tarvitse silmälaseja. Ensimmäiset silmälasini tarvitsin jo noin 11-vuotiaana eikä likinäkö ole sittemmin ainakaan parantunut. Ikänäkö ja hajataitteisuus on tullut vielä lisäksi.

Eihän tosin ole mitenkään erikoista että KELA pitää silmiäni jo aivan normaaleina, eli näköni on oleellisesti parantunut - KELAn käsityksen mukaan. Raamatullinen ihmeparantuminen, Ota vuoteesi ja käy! Tunnetusti KELA-lääkärit ovat monasti voineet todeta sairauseläkettä hakevat ja tavallisten lääkäreiden tutkimat sekä sairaina pitämät potilaat täysin terveiksi, vieläpä potilasta edes näkemättä. Lääketiede ja KELA-lääketiede ovat kaksi eri asiaa.

En myöskään voi pitää ainakaan lieventävänä asianhaarana sitä että Porin kaupunki käyttää ulkopuolista ja selvästikin asiantuntemukseltaan sekä asenteeltaan puutteellista vuokratyövoimaa sosiaaliviranomaisen tehtävissä, Suomen lain ja Aluehallintoviraston ohjeen vastaisesti. Porin kaupunki kantakoon vastuun tietoisesti ja tahallisesti tekemistään valinnoista. Asenteeltaan sosiaalitoimen väki muistuttaa entisen DDR:n eli Itä-Saksan rajavartioita ja suomalaisia TV-lupatarkastajia joille ihmisten epäasiallinen kyttääminen ja vainoaminen oli suoranainen kutsumustoimi, psykopaatin täydellinen unelma-ammatti.

Sivumennen voin mainita että minulla ei ole koskaan ollut TV:tä, ei mustavalkoista eikä värillistä, ei myöskään sen jälkeen kun erikseen veloitettava TV-lupa poistui. YLE-veroa tietenkin joudun maksamaan vastoin tahtoani sen kirotun suomalaisen mediamonopolin rahoittamiseksi, mutta telkkaria en tarvitse ollenkaan. Suomessa sovelletaan Pohjois-Korean mediapolitiikkaa. Markkinatalouden ja vapaan kilpailun idea ei ole vielä yltänyt suomalaiseen televisiotoimintaan koska YLEä tuetaan keinotekoisesti valtiollisen väkivaltakoneiston keräämin verovaroin, Eduskunnan ja kahdensadan kansankynttilän siunauksella.

Porin kaupunki on mittaamattomassa viisaudessaan päättänyt tukea veronmaksajilta kiskotuilta miljoonilla muutaman - ilmeisen varakkaan - ihmisen lennättämistä Porista Helsinkiin ja takaisin, ikäänkuin muita tärkeämpiä rahareikiä ei Porissa olisi. Kalliiksi tulee porilaisille sellainen turha ilman saastutus. Köyhät ovat leipäjonojen vastuulla. Ammattikoulutuksesta vastaa Internet. Vanhukset .... no nehän nyt kuolee muutenkin pian. Tärkeintä että neekereiden on hyvä olla, kantaväestöllä ei niin väliä.

Britanniassa eleli kuulemma muinoin Keski-Englannissa Sherwoodin vihreissä metsissä iloinen veijari nimeltään Robin Hood. Hän oli virkamiesten kauhu, ryösti rikkailta ja jakoi rahaa köyhille. Mutta Suomessapa byrokraatit ovat päässeet niskan päälle. Suomessa on otettu käyttöön käänteinen Robin Hood, joka varastaa köyhiltä ja jakaa rahaa rikkaille.

No eipä silti. Douglas Adams kirjoitti hassuttelevassa scifi-kirjassaan oikeaan osuvan profetian että Siriuksen Kyberneettisen Kauppakomppanian pissapäät ammutaan ensimmäisten joukossa kun kapina alkaa. Paha saa lopulta palkkansa. Toivottavasti myös ilkeät suomalaiset byrokraatit löytävät kylkiluittensa välistä piankin kylmää ja hyvin leikkaavaa hiiliterästä vitaalitoimintoja (hitaasti) vaarantavan määrän, mieluiten jonkin ulkomaisen halpatuotantopuukon muodossa. Se on niille saatanan kusipäille oikein.

Haluaisin mielelläni käännellä sitä puukkoa virkamiehen haavassa ja seurata hänen tuskaista ilmettään. Kauan. Voisin samalla kohteliaasti kysäistä josko hän mahdollisesti kaipaisi asiassani joitakin ehkä hyvinkin runsaita kirjallisia lisäselvityksiä - ehkä kolmena kappaleena - niin että hän voisi taas istuskella uusien papereiden päällä ja ehkä harkita asiaa esim. pari viikkoa. Voisinko kenties asetella hauskannäköisiä pieniä pyöreitä kiviä Herra Tirehtöörin polkujen koristeeksi Tuntemattoman Sotilaan malliin? Tai kenties voisin välillä mennä kyykkyyn Pyhän Byrokraatin edessä ja kumarrella mitä nöyrimmän hallintoalamaisuuden osoituksena. Hymyilisin hänelle mitä ystävällisimmin kun hän viimein viiltävältä tuskaltaan tajuaisi että ... se on menoo ny.

Tervemenoa suoraan Helvettiin Arvoisa Virkamies, hiilen lapiointihommiin. Ilmoittautukaa työpalvelukseen sille ikävystyneen näköisenä ovensuussa nojailevalle tummalle sorkkajalkaiselle karvaiselle häntäveikolle hiilivaraston ovella. Juuri sille joka kaivelee nokisella hiilihangolla hampaitaan. Ette voi erehtyä.

Voitte tosin ilmoittaa että hyvätuloisten porilaisten verovaroin Helsinkiin lennättelyn aiheuttamat hiili(dioksidi)päästöt on jo sovittu vähennettäviksi Teidän lapiointikiintiöstänne. Siis sehän hukkaan heitetty fossiilinen hiili on aivan päin Helvettiä ja on siis jo tavallaan koitunut Helvetin hyväksi, joten sitä ei tarvitse käsitellä kahteen kertaan.


Korkean verenpaineen vuoksi olisi kai terveyden kannalta parempi olla ajattelematta koko asiaa, mutta kun pistää niin vihaksi että pää paisuu.

Ymmärrän kyllä sen että syyskuun ns. "veronpalautus" menee suoraan ulosmittaukseen ja täysimääräisenä, sillä siinä ei ole mitään uutta. Näin on tapahtunut aiemminkin järjestään joka vuosi vuoden 2014 häädön ja ulosoton jälkeen. En ole enää vuosiin odottanut hyötyväni ns. "veronpalautuksesta" yhtikäs mitään, se on täysin hukkaan mennyttä rahaa, helmiä sioille, suolarahoja turhille byrokraateille. Mitä vähemmän ns. "veronpalautusta", sen parempi minulle.

Sensijaan en voi hyväksyä sitä että KELA haluaa ulosmittauksen kohdistuvan minuun tuplana eli kahteen kertaan, siten että syyskuun ns. "veronpalautuksen" summa vähennetään etukäteen myös minulle maksettavasta elokuun perustoimeentulotuesta. Mielestäni se on pahantahtoinen rikollinen teko ja sellaiseen tulen aina reagoimaan aggressiivisesti kuin rikinkatkuisena raivoava Koston Enkeli. Ne perkeleen pahantahtoiset KELA-ääliöt pierevät vielä VERTA!

Lain mukaan virkamiehillä on velvollisuus noudattaa nimenomaan hyvää hallintotapaa. Se ei tarkoita vapaata virkamiesmielivaltaa, vaan sitä että kansalaista ei saa asettaa virkamiehen toimin kohtuuttomaan asemaan. Virkamiehen hyvän hallintotavan vastainen menettely on minun oikeustajuni mukaan törkeä virkarikos josta täytyy rankaista erikoisen ankarasti. Virkamiehen tulee olla selvästi puolueettomampi, asiallisempi, nuhteettomampi ja hyveellisempi kuin normikansalainen. Virkamieheltä on voitava vaatia ehdotonta virheettömyyttä.

Tässä minulle on kysymys myös siitä kenen syy se on jos tutkinto-opiskelijana joudun lopettamaan opiskelun kesken KELAn aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien vuoksi. TE-toimistossa työvoimaviranomainen varmaankin syyttäisi minua arvokkaan tutkinto-opiskelun jättämisestä kesken ja minua epäilemättä haluttaisiin siksi vielä erikseen rankaista tsaristiseen virkamiestyyliin. KELA ei varmaankaan koskaan myönnä syyllisyyttään oma-aloitteisesti. KELA ei voi nähdä malkaa omassa silmässään. Niinpä tässä on virallisen tutkintapyynnön eli ns. rikosilmoituksen paikka ellei asia nopeasti korjaannu.

Sitten jos tosiaan joudun KELAn ilkeyden vuoksi lopettamaan opiskelun kesken ja poliisi tekee syyttämättä jättämispäätöksen, tai päättää ettei edes käynnistä esitutkintaa, niin voin ajaa asiaa itse siviilikanteena. Poliisi on tehnyt silloin itsestään tarpeettoman ja pallo on jatkossa minulla. Poliisi olisi varmaankin suhtautunut KELA-virkamiehiin kohteliaan asiallisesti ja hövelin anteeksiantavaisesti, mutta minulla ei sellaista tarvetta ole. Minä olen oikein saatanan vihainen ja kostonhimoinen asianosainen. Jumala armahtaa, mutta minä en. En ole koskaan antanut anteeksi mitään minuun kohdistunutta vääryyttä, enkä aio aloittaa sellaista enää nyt.

Asia ei ole minulle aivan mitättömän pieni, joten olen hyvinkin yli 60-vuotiaana valmis tarvittaessa käyttämään siihen koko loppuelämäni. KELA tuhosi minun elämäni, joten KELA kärsikööt. Rosvot on saatava kiinni ja vastuuseen. Pahantahtoinen virkamiesmielivalta ei saa koskaan kannattaa. Muutaman pulskan virkaruipon lynkkaaminen tai hirttäminen malliksi toimisi hyvänä varoituksena muille ja sillä olisi siten pitkässä juoksussa erittäin myönteinen yhteiskunnallinen vaikutus. Varoittava esimerkki. Koko maailma pelastuisi.


Mutta kuitenkin kaiketikin, taistelu jatkuu ja pahantahtoiset byrokraatit saavat vielä ansionsa mukaan. Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa!

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu