<<

12.07.2019

>>

U-ii u-ii u-ih-hih-hu, u-ii u-ii u-ih-hih-hu! Erämaasta tuuli tuo huudon vaienneen ... Näin intiaanikesän (?) olosuhteissa intiaanilaulut sopinevat yleiseen tunnelmaan.

Seuraavan laulun alun sanat ovat kansakoulun alaluokilta tuttuja. Äitini Armi laulatti meitä Jalasjärven Alavallin alakoulussa muiden muassa tämän reippaan laulun sävelin 1960-luvun puolivälissä.

Intiaanien laulu

Kopsis kapsis, kopsis kapsis, ratsastaa
intiaanit ratsuillansa vuorten taa.
Kuu jo nousee metsän takaa, puissa tuuli soi.
Kukaan meitä pakoon päästä ei nyt voi.

Nimekseni Haukansilmä kerran sain,
kymmenen on kotkan sulkaa otsallain.
Punainen on mahkani, vaan ratsu valkea.
Yössä kaikuu pöllön huuto kauhea.

Tämä vanha tuttu löytyi opuksesta Kultainen lastenlaulukirja jonka painos on jonkin verran nuorempaa perua vuodelta 2012. Ehkä tätä ei vielä lasketa rasismiksi? Oikeasti tämä on kai tarkoitettu kehtolauluksi, mutta ensimmäiset säkeistöt ovat selkeän militaristisia ja revanssihenkisiä, eikä niillä uni silmään tule.

Koin tuon laulun aikoinaan kovin innostavaksi ja innostavat sen sanat vieläkin. Sotakirves heiluu näyttävästi. Kymmenen kotkansulkaa minäkin otsalleni haluaisin. Vaikka intiaanipäähinettä ajankohtaisempi minulle olisi kuitenkin kunnianhimoinen titteli DI vuoden sisällä. Olen Porissa päätoiminen Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelija, joten tutkintoa on tavoiteltava vaikka suu vinossa ja otsasuonet pullistellen.

Sikäli on ilon aihetta että sain sittenkin rimaa hipoen suoritettua hankalan tamperelaisen kurssin "Electrohydraulic Servo Systems" nippa-nappa hyväksyttävällä arvosanalla ja siis sain siitä ihan normaalit opintopisteet, joten opintosuunnitelma saattaa jopa toteutua näillä näkymin. Tämä antaa stydiä toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Olin jo henkisesti valmistautunut kiroamaan sähköhydrauliset servot alimpaan Helvettiin, mutta sitä ei nyt tarvitse tehdä. Hydrauliikka on ison rahan tekniikkaa ja sikäli minun saavuttamattomissani, mutta en pidä sille erikseen vihaa, enää.

Pakollinen diplomityö on epäilemättä hankala näyttö vaativasta insinööriosaamisesta. Tässä AY-politrukkien, "työvoimapulan", leipäjonojen ja ikärasismin luvatussa massa en usko sellaista yli 60-vuotiaana enää mistään toisesta yrityksestä saavani. Luulenpa että minun on yritettävä sellaista oman toiminimeni nimiin ja omin kustannuksin. Muuten saamatta jää suurella todennäköisyydellä.

Paha nakki epäilemättä, mutta Tampereelle tuskin pystyn muuttamaan opintoja jatkamaan ja ilman tutkintoa jääminen pitkän opiskelun päätteeksi epäilemättä saisi pankin shakaalit, verotuswampyrellat, ulosottohyeenat sekä työvoima- ja sosiaaliviranomaisen Pyhän Vihan valtaan. Ne saatanan hullut täysin pösilöt haista-paskan "asiantuntija"- ämmät hyökkäisivät minun kimppuuni kuin Koston Enkelit yhteiskunnan koko väkivaltakoneiston voimin. Minut julistettaisiin järjestäytyneen yhteiskunnan, sosiaalidemokraattisen työväenliikkeen ja Pyhän Teollisuuden viholliseksi numero #1. Minun päälleni langetettaisiin evankelis-luterilaisen valtiokirkon kirkolliskirous ja minut jatkossa epäilemättä poltettaisiin roviolla jalkapuussa, kivitettynä, ruoskittuna ja hirtettynä parhaiden kirkollisten perinteiden mukaisesti. Toki kaikella hurskaalla kristillisellä rakkaudella siunaten ja taivasosuudella lepyteltynä.

Kaikkinainen suurpääoman omistus, hävytön koronkiskonta, velkojen perintä, tyhjästä rahastus, ruumiin ryöstäminen ja muu silmitön verenimentä ja törkeä huijaus on Suomessa valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Rikkaiden täytyy voida rikastua, nääs.

Tavallisen kansan elämä sensijaan ilmeisesti on aivan turhaa. Toimeentulo on työttömille ja köyhille tarpeetonta. Jos köyhät köyhtyvät, niin entäpä sitten, hehän olivat köyhiä jo muutenkin, eli lost case! Eihän suomalaista yhteiskuntaa tokikaan kaiken maailman luusereille ole tarkoitettukaan, ei ainakaan kantaväestölle, neekerit ja homot eri asia!

Kaikki toivo ei kuitenkaan ole menetetty. Saattaapi olla että koneoppiminen ja konenäkö olisi jollakin tavalla toteutettavissa esim. Raspberry Pi:n ja sen kameran avulla ja kenties sellainen pienen opiskelijabudjetin projekti voisi riittää jopa hyväksyttyyn diplomityöhön? Muutakaan ei tähän hätään keksi. En tiedä laitetaanko yrittänyttä, mutta tällaistakin lie jokseenkin pakko edes yrittää. Jos ei onnaa niin sitten ei. Ainakin kaikkeni yritin.

Ja onhan toki mielekkäämpää tehdä diplomityötä avoimeen ympäristöön kuin johonkin teollisuuslaitoksen suljettuun ja sikäli minun omalle tulevaisuudelleni mitä luultavimmin täysin hyödyttömään systeemiin. Oma osaaminen on kaulusköyhälistön ainoa pääoma.

Näillä näkymin valtiomme lähitulevaisuus kuuluu Raspberrylle jonka nimi suomeksi tarkoittaa vadelmaa.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu