<<

22.02.2019

>>

Aurinko paistaa helmikuun lopulla ajoittain jo melko lämmittävästi ja valaa rintoihin uskoa keväimeen, uuteen kasvuun ja kukoistukseen. Käsillä on talvilomien ajat, vaikkakin yliopistossa terminä on vähemmän vapaa-aikaorientoituneesti "tenttiviikko". Se vaikuttaa työteliäämmältä. Voisi kai silloin koettaa kahta tenttiä, diskreetin matematiikan välikoetta sekä ohjaus- ja automaatiojärjestelmien ensimmäistä EXAM-tenttiä. Ja onhan tehtävää rästissä muutenkin vaikka kuinka paljon. Varsinaista lomaa ei oikeasti voi viettää.

Lapsuudessani puhuttiin hiihtolomasta. Ja kyllä Tekunkorven läheisessä metsikössä on todella ollut ajoittain jonkinlainen hiihtolatu, joten ei se urheilumuoto täysin olemattomiin kukistunut ole täällä länsirannikollakaan. Lumet ovat kuitenkin olleet sulamassa jo aika pitkälti.

Virkamiehet eivät ilmeisesti oikein hyväksy sitä että opiskelen, ja josko oikein sitäkään että ylisummaan olen olemassa. Opiskelu kuitenkin jatkuu edelleen. Virkamiehet saavat painua Helvettiin. Heillä on omasta itsestään kohtuuttoman edullinen käsitys. Painolasti ja välikädet eivät ennenkään ole ollut navigoinnin ja yhteiskunnan toiminnan varsinainen tarkoitus.

Tekunkorven kevätasukaskokous on jo pidetty ja onnekkaasti pystyin jopa osallistumaan. Edellinen asukaskokous syksyllä jäi Matte ykkösen laskuharjoitusten alle. SAMK:in vielä ollessa Vähäraumassa asukaskokouksia pidettiin SAMK:in neukkarissa, mutta sittemmin on siirrytty kokoustamaan YH-asuntojen keittiötiloihin keskikaupungille, kaupunginkirjaston lähistölle.

Koirien pito Tekunkorven asunnoissa on ollut periaatteessa kiellettyä, vaikka onhan täällä ajoittain koiria asunut ja asustellee parhaillaankin. Koirille koittaa ehkä piankin lokoisemmat oltavat täällä, koska koirien pito asunnoissa aiotaan sallia, ainakin joissakin rapuissa. Koiratiedote on keväällä odotettavissa.

Aivan lähistöllähän on mukavaa koirien ulkoiluttamismaastoa ja vapaita asuntoja Tekunkorvessa riittää. Pihaan paskantaminen ja autojen renkaille kuseskelu täytyy kuitenkin saada kuriin ja ojennukseen. Minusta ison koiran aggressiivinen käytös ahtaassa käytävässä on myös jotenkin häiritsevää ja asumisviihtyvyyttä heikentävää. Käytävä on yhteiskäytössä, eikä kuulu koiran reviiriin.

Jonkinlaista hiiri-, rotta- tai myyräongelmaa on Tekunkorvessa myös esiintynyt. Omakohtaisia havaintoja pikkujyrsijöistä talossa minulla ei tosin ole. Pesutupaan mahdollisesti uusitaan toinen pesukone. Kotitalouskäyttöön mitoitetut pesukoneet eivät täällä oikein tahdo kestää. Pyykkitupa on kovassa käytössä.

Lumityöt ovat aiheuttaneet hiukan vahinkoja Tekunkorvessa. Ihmekös tuo kun aurausmerkkejä oli katkottu jo hyvissä ajoin ennen lumisateita, niin että lumet joudutaan ajamaan pelkältä perstuntumalta. Joillekin nurmikolla ajelu autolla ja aurausmerkkien päälle ajo on ilmeisesti syksyllä suurta hupia.

DNA väittää että Tekunkorven vuokraan sisältyvän nettiyhteyden nopeus on noussut kahdesta megabitistä per sekunti kymmeneen Mb/s. Minulla ei kuitenkaan näin ole tapahtunut, enkä usko että se olisi pelkkä vahinko. Seuraan netin nopeuksia päivittäin melko tiiviisti. Torjuin pontevasti maksullisen sadan megabitin tarjouksen ja tämä virallisen "ilmaisen" (mutta taloyhtiölle aika suolaisen hintaisen) nopeudennoston ulkopuolelle jättäminen lie siitä kosto.

DNA:n puhelinmyyjät eivät ole niitä kaikkein asiallisimpia. Varmaankin heidän on läpäistävä jonkinlainen palvelualalle soveltumattomuustesti ennen töihin pääsyä. Vain soveltumattomat otetaan. Minun nenilleni sellaiset ruipot eivät kuitenkaan hypi. Painukoot Helvettiin sinne virkamiesten kavereiksi. Minusta Tekunkorvessa kannattaisi taloyhtiön miettiä netin tarjoajaksi muitakin vaihtoehtoja kuin DNA, kun palvelu on noin epäkohteliasta, huonoa ja valheellista.

Miksi se että taloyhtiö sisällyttää perusnopeuksisen netin hinnan vuokraan olisi peruste vaatia minua maksamaan haistapaskan DNA:lle kallis ja tarpeettoman nopea 100 Mb/s liittymä? Miksi haluaisin tehdä jonkin uuden sopimuksen sellaisen tahon kanssa joka on jo osoittautunut epäluotettavaksi ja ammattitaidottomaksi! Minäkö menisin erikseen hattu kourassa anelemaan DNA:n kusipäiltä jotakin mikä pitäisi tulla automaattisesti ilman eri pyyntöä? Ei tapahdu. Palakoon DNA ikuisesti Helvetin tulessa. Virkamiehiä voi käyttää sytykkeinä.

Kokemukseni perusteella ei kannatta luottaa DNA:han ja uskoa siihen että 2 Mb/s talolaajakaista olisikin nyt kaikilta osin päivitetty 10 Mb/s nopeuteen kuten vilpillinen DNA väittää. Ilmeisesti tilanteeseen ei ole tulossa korjausta, vaan DNA haluaa jatkaa valheessaan elämistä, mutta minä en vaikene.

Vaan onhan maailmassa myönteisiäkin asioita. Jääkööt koiranpaskat ja ammattitaidottomat virkaruipot tällä erää. Ja sitäpaitsi Elisa/Saunalahti palvelee täällä metsässäkin hyvin mobiilikäyttäjää.

Kevään ykkösprojekti minulla on ehdottomasti pienten sähkömoottoreiden mikrokontrolleriohjauksen demosalkku. Sillä aion lyödä yhdellä kertaa kolme kärpästä. Käytän sitä "Sulautetut järjestelmät" -kurssin opintopäiväkirjan edellyttämänä rakenteluprojektina. Toiseksi aion hyödyntää sitä myös enkun kurssilla "English Communicative Skills" edellytettävän oppitunnin pitämisessä 20. päivä maaliskuuta. Lisäksi aion vielä samoihin aikoihin rakentaa saitin poridi.fi neljännen ja viimeisen blogikirjoitukseni pääosin sen varaan. Sikäli kevättasauspäivän seudun on määrä olla minulle suurta juhlaa.

En ole mikään kiiltokuvajournalisti, joten en odota kirjalliselta tulevaisuudeltani paljoa. En vaivaudu pokkuroimaan herrojen poliitikkojen, raharikkaiden, talouselämän ja virkamiesten edessä. Valtamedia kertoo miten hyveellisiä ja miten moitteettoman täydellisiä ovat pankit, virkamiehet ja hallitusherrat. Kiiltokuvajournalismi kertoo miten milloinkin on pulaa mistäkin ammattilaisista ja miten ruusuinen tulevaisuus tällä populalla on edessään. Maassa on kaikki niin hyvin. Minä vaan en usko siihen. Seitsemän laihaa vuotta ovat tulossa. SoTe-alan törkykupla puhkeaa vielä oikein kunnolla. Virkamiesten turmeltuneisuus paljastuu. Kokoomuksen julkikuva repeää.

Haluan kirjoittaa vain hyödyllisistä ja tärkeistä asioista, kirjoittaa oikein. Meikattu näyteikkunayhteiskunta ei ole minua varten. Totuudenpuhujien on perinteisesti ollut vaikeaa löytää sijaa majatalossa, mutta totuus on korkea arvo sinänsä. Mitä ikävämpi totuus, sitä tärkeämpää sen näkyvä ilmaiseminen on. Virkamiehiin, poliitikkoihin ja valtamediaan ei voi luottaa. Valtamedia kaunistelee todellisuutta ja haluaa lakaista anomaliat maton alle piiloon. Älä silmä pieni katso minne vaan, vaan katso ainoastaan sinne minne suuret herratirehtöörit haluavat.

Demosalkku on ältsin hieno projekti. Se on opiskelu-urani ehdoton tähänastinen huippu. Tärkeä palikka matkalla kohti parempaa insinöörin ammattitaitoa. Enhän toki halua käpertyä joksikin mitättömäksi virkamiesruipoksi tai DNA:n epäkorrektiksi puhelinmyyjäksi. Minä haluan oppia ja edistyä. Minä haluan omata jotakin todellista osaamista. Oma valtio tarvitsee jotakin konkreettista, pelkällä hymistelyllä ei voi pitkälle pötkiä.

Yksityiskohtaiset toteutukset vielä hakevat itseään, mutta sähkömoottoreiden demosalkkuun on määrä tulla kolme Arduino Uno -yhteensopivaa mikrokontrollerikorttia kukin ohjaamaan omia moottoreitaan. Tuuletinta pyörittävään DC-moottoriin tulee PWM-jännitteensäätö joka samalla myös säätää oikealla näkyvien värillisten lasikoristeiden takana puurtavia LEDejä. Siellä on (alunperin leikkuulautana toimineeseen) akaasia-puiseen levyyn upotettuna 16 vetreää väritöntä valodiodia indikoimassa pulssimuotoisen 490 Hz tasajännitteen keskimääräistä tai tehollista suuruutta. Tällä järjestelyllä pyritään suotuisaan taiteelliseen vaikutelmaan. Jos oikein pinnistän niin pystyn ehkä tunkemaan sinne vielä pari LEDiä lisää.

Pieni unipolaarinen askelmoottori ja pari servoa ovat Shown muita esiintyjiä. Hiljaa hyvää tulee. Raspberry Pi 3 -korttitietokone johtaa ja ohjelmoi koko orkesteria.

Kehittelen demosalkun sisältöä Esperanto-sivujen kanssa ja myötävaikutuksella. Esperanto-puolella hommat ovat sikäli nyt kuukauden verran aika pahoin vaiheessa ja keskentekoisia. Keskeneräistä työtä ei kai kannattaisi näyttää hulluille eikä herroille, mutta mulla nyt vaan on tyyli tämmöinen. Päivä kerrallaan etiäpäin pienten askelten politiikalla, armopaloilla ja kädestä suuhun eläen. Mutta toki kaikesta huolimatta pää ylpeästi pystyssä, kuten valtion päämiehelle ja seppelöidylle valtioninsinöörille kuuluu.

Tässä lopuksi muutama salamakuva yhdestä ja samasta Arduino Uno -pakkauksen hologrammista hiukan eri suunnista:

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu