<<

22.05.2015

>>

Eräänlaisena koulun espanjan kesäkurssin 'lopputyönä' aion laatia tähän espanjalaisen runon oppikirjan viiden ensimmäisen luvun materiaalista. Luultavasti haluan vielä jälkikäteen sitä korjailla ja täydennellä, joten se ei vielä tällä päivämäärällä ole saavuttanut kulminaatiopistettään. Kurssi jatkuu vielä muutamia viikkoja. Kokeilen saada mm. espanjalaiset HTML-entiteetit oikein. Epäilemättä tämä runo on sisällöllisesti täyttä roskaa, mutta yritän saada sen kieliopillisesti oikein. Ja tämä on ihan selvin päin kirjoitettu, ei mitään kännikalan tekstiä.

¡UN PEZ FELIZ - UNOS PECES FELICES!

A la izquierda el cumpleaños de calles estrechas, tiendas nerviosas
Está bien sin arrobas, sin puntos
A la derecha la hora de siesta, la casa de mi sueños, el concepto más amplio
¿Tienes novia? No, no tengo novia
Tú, tranquilo. Eres muy joven todavía, las cosas son muy diferentes ahora
Ahora mismo
Hoy día es posible tener cuarenta y dos primos y no estar muerto
¿Dónde está la limpia Embajada de Finlandia?
Lo siento mucho, no sé
Vivo por aquí cerca, pero la radio que está en la mesa no funciona, está rota
Ha visto un anoncio de bosques, bares, restaurantes y mucha gente, mucha marcha bastante dificiles
Sí, sé dónde está los fines de semana
¿Qué número es? No tiene mucha luz ¿Cuántas personas hay?
La cuenta, por favor. Adiós muchahos, compañeros de la vida.

Mikrovaltion kehittämisessä en kuitenkaan sano hyvästejä, vaan aion jatkaa. Päämäärät ovat aika selkeät ja vain eteenpäin voi kulkea.

Elämän perusarvoja on epäilemättä asuminen. Se edellyttää rakentamista. Sitä tahtoisin jollakin tapaa käsitellä ja sen parissa työskennellä. Jollakin tavalla haluaisin olla 'takomassa' ympäristöystävällistä ja pienienergiaista uutta asumista, uusia asumiskoneita. Kuin seppä Ilmarinen? Rakenteet, materiaalit, vesi ja viemäröinti, lämmöneristys, ilmanvaihto ja lämmönsiirto ovat siinä keskeisessä asemassa. Ei hiilidioksidipäästöjä, ei lämpöenergiaa tontin ulkopuolelta, siinäpä ylevä tavoite. Auringon lämmön hyödyntäminen tehnee sen mahdolliseksi. Kesällä ylimääräistä lämpöä pystyy säilömään maan alle ja talvella lämpöä voidaan ottaa sieltä käyttöön. Siitä tulisi kuin Kalevalan Sampo.

Joku nekin uudet asumiskoneet 'takoo' ja moni niitä tarvitsee. Mallinnus voi olla avuksi. Ehkä johonkin pystyn minäkin. Joka tapauksessa tämä meikäläisen pohjoisen kansan perustarve on liian tärkeä ettäkö mikrovaltio voisi jättää sen huomiotta.

Hakemistot ovat täällä täysin tupella. Koetan niitä kohentaa kesällä kun pyrin saamaan mukaan lisää todellista asiasisältöä.

Mikrovaltio Myllynsaaren hallitsija
Sameli IV "Julkea"Valikko
Pääsivu