Smith & Wesson 686 - 6

Ohessa kuvattu revolveri on tarjolla huutokaupassa huuto.net:issä suunnilleen lokakuun puoleenväliin saakka 2011.

Ilmoituksen otsikko: Revolveri Smith&Wesson 686, osoite:
http://www.huuto.net/kohteet/revolveri-smithwesson-686/193272832

Ei onnistunut lisätä huuto.net:iin kuin yksi kuva, joten tässä useampia. Kuvista aukeaa isommat versiot niitä klikkaamalla.

Revolveri toimitetaan alkuperäisessä tehtaan sinisessä muovilaukussa jonka kuva on vasemmalla. Sen alla näkyvä alumiinisalkku ei sisälly kauppaan, kuten ei myöskään tuo erikoisen rauhanomainen vihreä filtti.

Aseen rakenne on ruostumatonta terästä, kumikahva. Piipun pituus on 6 tuumaa, kaliiperi .357 magnum. Selkeät tähtäimet, säädettävä takatähtäin.

Vankka rakenne. Rekyyli on hyvin mieto ammuttaessa tarkkuusammuntaan tarkoitettuja kaliiperin .38 Special patruunoita.

Revolveri on hankittu uutena 6 vuotta sitten.

Sillä on ammuttu vain noin 100 kpl kaliiperin .38 wadcutter-lyijyluoteja. Magnum-patruunoita ei ole ammuttu yhtään.

Jonkinlainen avainlukitus on reukussa sisäänrakennettuna. Laukussa on myös erillinen vaijerilukko.

Iskuri on vasaratyyppiä, kuten pistooleissa, iskupiikki erikseen.

Kylkiäisenä tulee rasia .357 magnum patruunoita ja erillinen liipaisinlukko, jolla aseen voi suojata esim. lapsilta niin että sitä ei voi ladata eikä laukaista. Liipaisinlukon vaihtoehtoina avain- ja numerolukitus.

Toimitus postitse postiennakolla. Maksan lähetyskulut, ml. postiennakkomaksun, joten vain huutokauppasumma jää ostajan maksettavaksi.

Koska kyseessä on luvanvarainen ampuma-ase, tarvitsen kuitenkin ennen kauppaa ostajalta kotipaikan poliisin myöntämän hankintaluvan joka soveltuu juuri tälle asetyypille. Revolverihan on toimintatavaltaan "lippaallinen kertatuli". Hankittavan aseen sarjanumeroa ei tarvitse hakemukselle laittaa.

Tällaisen "käsiaseen" luvan saantia on viime aikoina tahallisesti vaikeutettu. Näin "hyvin" kansankynttilät ovat meitä Eduskunnassa edustaneet. Ehkä siinä väitteessä sittenkin on perää että kansanedustajien palkkoja pitäisi korottaa että Arkadianmäelle saataisiin fiksumpaa porukkaa ...

Jos lyhytpiippuiset käsiaseet olisivat erikoisen vaarallisia, niin en ymmärrä miksi kaikki maailman armeijat eivät käytä pelkästään niitä ...


Näin sivumennen pieni varoituksen sana : Juridisessa mielessä revolveria pidetään ladattuna ampuma-aseena jos yhdessäkin sen rullan kammiossa on patruuna. Jos siis kuljetat mukanasi revolveria jonka rullassa on patruunoita, kuljetat mukanasi ladattua ampuma-asetta. Ladatusta ampuma-aseesta on laissa erikoisia mainintoja.

Revolveri eroaa pistoolista tässä suhteessa, sillä pistoolia ei pidetä ladattuna ampuma-aseena vaikka sen lippaassa olisi patruunoita ja vaikka lipas olisi pistoolissa kiinni, kunhan panospesässä ei ole patruunaa. Kaikkia revolverin rullan kammiota pidetään panospesinä, joten revolverin panospesässä on patruuna jos yhdessäkin sen rullan kammiossa on patruuna. Sen ei tarvitse olla iskurin kohdalla, eikä edes seuraavaksi iskurin kohdalle siirtyvässä kammiossa.