Aah, koittaa opiskelijan ansaittu syysloma

Edellinen Seuraava

Viikon 43 myötä koulun syyslukukausi saavuttaa öbaut keskikohtansa ja opiskelijat kirmaavat syyslaitumille. Eipä tässä opiskelussa kovin ihmeellisiä ole oikeastaan tapahtunut puolessatoista kuukaudessa, mutta onhan tämäkin syysloma saavutettu virstanpylväs jota tulee juhlistaa.

Elementtimenetelmän perusteet koin tärkeäksi kurssiksi, vaikka se ei sinne saakka ylläkkään minne minun tekee mieli. Uskon kamppailevani vielä lujasti FEM:in parissa, kuin Juhana lohikäärmeen kanssa, tai jotakin.

Ruska lie Porissa jokseenkin parhaimmillaan. Kuvissa poseeraa lampi joka on Vähäraumassa koulun ja Tekunkorven vuokrakasarmin välillä. Tässä vaiheessa lie sopivaa esitellä myös joitakin hiukan vanhempia kuvia kesän ja syksyn ajalta.

Porilaisiin Tekunkorven ihmeisiin lukeutuu mm. monirunkoinen lehtipuu (haapa tai leppä) joka ikäänkuin pussaa itseään. Kai se on jostakin haavoittumisesta lähtenyt kasvamaan tuollaiseksi?

Koulun kirjaston ihmeitä esittävät aikuisille tarkoitetut värityskirjat. Ruokalassa taas tulisi syödä tiedostaen.

Porin kaupunginkirjaston ihmeitä edustaa imetyskahvila. En uskaltanut käydä kurkkaamassa onko siellä ihan aitoja topless-tarjoilijoita. Olisiko siellä ollut esillä paljaita naisten tissejä? Minua ei ehkä olisi päästetty lastenosastolle? Kuuluisa virkaintoinen lukukoira Moppe olisi haukkunut minut, heittänyt ulos ja antanut minulle pysyvän porttikiellon?

Paljon tietysti on taaskin jäänyt tekemättä, mutta edetään mahdollisuuksien mukaan, kuin kulkukissa mennä lompootellen kohti Joulua.

Laiskuudeltaan pitäisi pakottaa itsensä diabeteshoitajalle täällä Porissa ja aloittaa verenpaineen sekä verensokerin säännölliset mittaukset. Ei ole jaksanut. Viimeksi Pihlavan terkkarin kautta saamistani lääkkeistä puolet on jo syöty. Tunnen kyllä itseni melko terveeksi, mutta syöminen on jatkuvasti vaikeaa.

Mikrovaltion suurlähetystön sivuilla olisi tehtävää. Esperantosivujen kielioppi- ja kirjoitusvirheet pitäisi korjata ja kohentaa hakemistoa ajan tasalle. Saksan- ja venäjänkielistä tekstiä pitäisi välttämättä saada aikaiseksi. Astronominen kellokin on hiukan laiminlyöty.

Jurassic World -keräilykorttien juttua pitäisi viimeistellä. Kuvia puuttuu paljon. Tavoite olisi ylittää tuhannen kortin maaginen raja, vaikka ei kai sekään tarjoaisi tilastollisesti kovinkaan edustavaa otosta?

Matematiikka 3-kurssin tiimoilta aloitetut sivut ovat edelleen kesken. Tarttis vissiin tehrä jotain. Graafisten laskimien käyttömahdollisuudet ovat paremmin tutkailematta.

Syysloman jälkeiselle kouluajalle odotukset ovat korkealla. Aion päihittää differentiaaliyhtälöt. Aion tosissani tunkeutua omaehtoisen 3D-grafiikan alueelle. Armoa ei pyydetä eikä anneta. Turpiin vaan ja onnea.

Matriisit eivät jätä minua rauhaan. Ehkä toteutan vielä paremman Hill-matriisilla kryptauksen mikrovaltio Myllynsaaren salaista palvelua varten (KGP - Kaikki Generalissimuksen Puolesta). Olen nimittäin vihdoin onnistunut kehittämään kunnollisen käänteismatriisin laskennan, rekursiivisen determinantin ja alideterminantin JavaScript-toteutuksena. Pitkiä kokonaislukuja tosin luultavasti tarvitaan isoille Hill-matriiseille koska merkitseviä numeroita ei parane hukata modulaarisessa aritmetiikassa kriittisen tärkeiden kokonaislukujen vuoksi.

Porin keskikaupungilla nähtyä

Kihniänkylän datshalta lokakuun alusta

SAMK:in Porin Vähärauman kampusalueen tietämissä

Koulun komisteita

Tekunkorven keskitysleiriltä kajahtaa

Galleria