Show must go on

Edellinen Seuraava

Ilmaisen kotisivutilan kokeilu päättyi umpikujaan. Palveluntarjoaja ilmoitti ettei hän tarjoa palvelua koska saittini ei ole aktiivinen. No joo, kymmenien juttujen ja satojen kuvien julkaisun jälkeen täytyy ihmetellä miten paljon sitä aktiivisuutta pitäisi olla ...

Nyt lähden jatkamaan MYGAL-galleriaa uudelta pohjalta uudella nimellä NEWGAL. Ilmainen palvelu on nähtävästi kaiken sen rahan arvoista jonka siitä maksaa (eli siis toisinsanoen ei minkään arvoista). Free service is worth every penny you pay!

Vanhoja papereita selaillessa (etsin rakkaan seinäjokelaisen kotitorppani kiinteistöverolappua) löysin vanhan lehtijutun Dannyn vanhasta kämpästä.

Iltapäivälehden numero taisi olla vuodelta 2009. Dannyn eli musiikkineuvos Ilkka Lipsasen kämppä on raumalaisittain mielenkiintoinen aihe.

Olen minäkin tuon huomattavan kiinteistön ohi pyöräillyt useita kertoja Haapasaaren lenkillä.

Suku on pahin sanoi apinakin kun raketilla avaruuteen ammuttiin.

Ja löytyyhän Raumalta edelleenkin paljon uutta kuvattavaa, kuten esimerkiksi tämä kauppatorin pinnassa oleva vanhan apteekin muistokivi.

Katulinjat ovat Vanhassa Raumassa muuttuneet vuosisatojen aikana. Vanhat kadut eivät olleet kovinkaan suoria. Nykyaikainen kaupunkisuunnittelu lie ollut tuntematon käsite. Ja on kai Rauman Kanaalinkin alkuperäistä kulkuväylää muutettu nykyisen Lyseon vaiheilla.

Vielä ei ole tullut häätöä raumalaisesta vuokra-asunnosta, mutta vuokria, velkoja, sähkölaskuja ja lisäveroja on maksamatta.

Diakoniatoimisto lupautui kerjäyksen jälkeen avustuksena maksamaan yhden kuukauden vuokran suoraan vuokranantajalle, mutta ne rahat eivät kulje minun kauttani joten oikeasti en tiedä maksaako vai ei ja jos maksaa niin paljonko. Työttömyys on opettanut ettei kaikkiin puheisiin niin kannata perustaa. Vain todellisuudella on merkitystä. Sanoa voi mitä tahansa, ei se mitään todista.

Uusi Hobitti-elokuva on tullut nähtyä Raumalla ja jäätyä odottamaan seuraavaa osaa. Tämä oli sellainen moderni 3D-nautinto, sikäli kuin sellaiset hankalat hökötykset päässään istuminen mikään nautinto voi olla. Yleisöä oli runsaasti, jokseenkin täysi Iso-Hannun iso sali.

Ilman 3D-laseja elokuvaa ei kuitenkaan pysty seuraamaan koska tekstitys on luettavissa vain lasien kanssa. Ilman 3D-laseja kuva on epäterävän tuntuinen ja tekstitys on pelkkää puuroa kuten oheiset valkokankaasta tehdyt otokset todistanevat.

Tämän elokuvan alussa ei jostakin syystä ollut sitä ärsyttävää kieltoa ottaa kuvia. Jos olisi ollut, olisin uhmakkaasti kuvannut sen.

Ei myöskään kehoitettu kyttäämään vierustovereita että josko nämä vaikka yrittävät videoida valkokankaan tapahtumia. En kylläkään olisi lipun maksaneena asiakkaana ruvennut ketään kyttäämään vaikka olisi kehoitettukin, varsinkaan ilman hyvää palkkaa. Menen elokuviin katsoakseni elokuvaa enkä kytätäkseni ja käryttääkseni muita asiakkaita.

Varsinkin joulun aikaan kauppojen näyteikkunat ovat kuvaamisen arvoisia. Ja sittenhän on tietysti myös joulukatu ja oli jonkinlaiset joulumarkkinatkin.

Joulumeininki ei varmaankaan vielä oikein ollut ehtinyt päästä täyteen vauhtiin kun kävin tuota harmaalta vaikuttavaa raumalaista Joulutoria kuvaamassa kauppatorilla.

Pakko on kuvailla että yleinen tunnelma on Raumalla jotenkin kireä ja epäjoulumainen, kuin maailmanlopun odotusta. Maailmamme tulevaisuus ei vaikuta erikoisen ruusuiselta. Kansalaisten keskinäinen kilpailu kiristyy entisestään. Verotus lisääntyy, toimeentulo vaikeutuu, pelkkää turhaa painolastia edustava tuottamaton byrokratia kukoistaa kuin roskatunkio.

Mutta kell' onni on, se onnen kätkeköön ja olkoon onnellinen onnessaan, tämä pysyväismääräys pätee aina. Yhteiskunnassamme ei yhteistä onnea voi olla, onni voi olla vain salainen ja yksityinen.Tuokiokuvia Suomen Porista

Raumaa löytyy myös Porista. Nimittäin Porissa vaikutti Hjalmar Nortamo niminen lääkäri joka tuli tunnetuksi raumangiälisistä murrepakinoistaan.

Porissakin on Nortamonkatu ja torin reunalla sijaitsee kiinteistö jonka kulmassa lukee Nortamon tarinoiden mukaisesti Rojohoppe.

Porissa on mukavan näköinen kaupunkijuna joka oli joulun alla eräänä päivänä näytteillä oikein joulukoristeltuna torin laidalla. Se oli nimetty "Joulujunaksi" ja näkyipä se olevan hiukan liikenteessäkin vaikka säät eivät nyt ole kovinkaan suotuisan kesäisiä.

Tänä jouluna en saa lahjaksi edes nenäkarvanleikkuria.

Mutta riittävä talviparta minulla jo onkin omasta takaa, luomuna.

Star Wars -elokuvia aion katsella. Kaikkia DVD:tä minulla ei tosin ole, tässä Porin Anttilan paketissa on vain sarjan kolme ensimmäistä.

Porilaisen joulutorin väri on virkistävän punainen. Ainakin se näyttää virkistävämmältä kuin raumalainen värivalinta.

Raumalaisten kopit lienevät kuitenkin jonkin verran isompia.

Rauman huomattavasti korkeammilta vaikuttavissa kopeissa on kaksi myyntiluukkua mutta porilaisilla vain yksi.

Varhain lauantai-aamulla 14.12.2013 porilainen joulutori ei vielä ollut herännyt henkiin siellä Eetunaukiolla kävelykadun varrella. Meillä oli tuolloin koulussa Vähäraumassa klo 10 alkava 3D-mallinnuksen tentti joka kai sujui aivan kelvollisesti tai ainakin helpon tuntuisesti. Olenhan SolidWorks -ohjelmalla leikkinyt yli vuoden ajan joten se tuntuu turvallisen tutulta.

Diskipliiniä ja kurinalaisuutta toki SAMK:issa edellytetään huomattavan paljon. Ylimääräisiä tai turhan pitkiä apuviivoja ei saisi luonnoksissa olla yhtään kappaletta! Tästä on super-hyper-pikkutarkka opettajatar minulle toistuvasti niuhottanut.

Kun koulun ensimmäinen syyslukukausi on loppunut niin tunnen itseni jo vähintään 10% insinööriksi vaikka opintopisteitä tuntuukin kertyvän HOPS:iin vain verkkaisesti.

Syyslukukauden osalta pitäisi olla esittää työkkärille opintorekisteriote jossa on vähintään 20 opintopistettä, mutta sen ehtinee tammikuun loppuun mennessä. Opintopisteitä ei luonnollisestikaan kirjata ennen tenttejä ja tuskin joululomallakaan. Mekaniikan tentti oli vasta 18.12. illalla ja joululoma alkoi heti sen jälkeen, joten tokkopa vaan opintopisteitä koulun leimalla varustetulla paperilla on ennen kevätlukukauden alkua saatavissa?

Mutta tuo BePopin valokuvausliikkeen näyteikkuna on aina tarkistamisen arvoinen. Satojen ja jopa tuhansien eurojen hintaiset teleobjektiivit ovat käytettyinäkin kiihoittavan näköisiä vaikka en sellaisia pystykään hankkimaan.

Olen kai joskus tullut väittäneeksi että Renny Harlin -nimisellä suomalais-amerikkalaisella elokuvaohjaajalla olisi porilaiset juuret. Tämä johtunee siitä että hän jossakin muistaakseni leuhki nuorempana työskennelleensä trukkikuskina Porissa.

Oheisen kirjan "Miten Hollywood valloitetaan?" mukaan ei kuitenkaan vaikuta siltä että Renny Harlinilla erikoisempia porilaisia juuria olisi.

Sama kirja kertoo myös ettei kuuluisa puhvelinmetsästäjä Buffalo Bill huhuista huolimatta ollut alkuperältään suomalainen.

Tällä saitilla ovat konseptit vielä hiukan sekaisin, mutta koetan saada vanhan MYGAL-sisällön vähitellen pystyyn ja jatkaa tarinointia jossakin muodossa vastoinkäymisistä huolimatta.

Joululomalla pitäisi olla hyvää aikaa pistää tämä Galleria uuteen uskoon, mutta vanha materiaali säilyttäen. Täytyyhän ihmisellä olla haaveita ja suunnitelmia, uusia projekteja. Joulua täytyy dokumentoida koska se on hauskaa aikaa. Ja joulun jälkeen varmaankin tarvitaan uusia eväitä myös tähän blog-tyyppiseen kirjoitteluun. Maailma nimittäin alituiseen muuttuu, Eskoseni.
Galleria