Valkeaa? Joulua

Edellinen Seuraava

En tiedä saisiko nykyisenä rasismille yliherkkänä aikana enää edes toivottaa valkeaa Joulua kun neekerit ja muut värivialliset voisivat siitä loukkaantua? Mutta kukapa käskee tulla tänne heille vieraaseen maahan loukkaantumaan. Loukkaantukoot saatanan ulkomaanpellet omassa maassaan omaan vapaaseen tahtiin.

Kun ei ole enää Neuvostoliittoa jolle kumarrella niin suomalaiset ovat nyt sitten taipuvaisia kumartelemaan muille ulkomaanpelleille. Suomen nöyrä kansa on aina innokas ruoskimaan itseään ja potemaan alemmuudentunnetta ulkomaanpellejen edessä vaikka millä verukkeella. "Rasismilla" ruoskimme itseämme verille ellei muutakaan henkistä lyömäasetta ole. Olemme maailman omatunto. Rahamme luovutamme auliisti kreikkalaisten käyttöön ja podemme täällä pohjan perillä syyllisyyttä ison maailman oikeasta rasismista jota täällä ei löydy kiven altakaan vaikka kissojen ja koirien kanssa etsisi.

Koulussa järjestetään jonkinlainen lähtötasotesti englannin kielessä. Ei kai se aivan pakollinen ole, mutta aion osallistua koska olen testien ystävä. Tarjolla lie jonkinlaista (vapaaehtoista?) apuopetusta enkussa jos ei selviydy testistä riittävän hyvin. Haluan vaan nähdä miten äijän käy. Ei se mikään katastrofi olisi vaikka rima ei ylittyisikään. Olen kieliopintojen ystävä.

Tästä sain virikkeen ottaa haltuuni porilaisen koulun kirjastosta nämä ilmaiseksi omaksi tarjolla olleet vanhat monisteet. Nämä uskoakseni ovat kuitenkin vaativampaa materiaalia kuin se mitä on enkun lähtötasotestissä.

Englannin kieli voi olla minulle korkeintaan neutraali työkieli. En omaa mitään suuria helliä tunteita sitä kohtaan. Joihinkin muihin kieliin voin kyllä suhtautua tunteenomaisesti ja myönteisesti. Enkku on murhanhimoisten mattopommittajien ja sotahullujen jenkkien kieli, kieli joka pyrkii maailmanherruuteen, kieli joka sotii köyhiä ja alistettuja kansoja vastaan, eriarvoisuuden kieli, järjettömän väkivallan ja epäasiallisten F-sanojen kieli. Voi epäillä voiko sellaiselta pohjalta koskaan syntyä aidosti neutraalia todellista maailmankieltä. Esperanto olisi neutraali maailmankieli joka ei vaadi palvomaan Coca-Colaa, ajattelemaan kaikkea amerikkalaislähtöisesti ja luovuttamaan puoli-ilmaiseksi öljyä ja muita raaka-ainevaroja yltäkylläisyydessä mässäilevien jenkkien tuhlattavaksi.

Toinen koulun kirjaston ilmainen anti oli kait vuoden 2006 tilanteesta periytyvä kirja joka kokee useiden henkilöiden suulla kertoella mikä Porissa on parasta.

Raumalaisittain aihe on mielenkiintoinen ja koetan siihen rehdisti paneutua parhaan kykyni mukaan, ennakkoluulottomasti, rakentavassa ja myönteisessä hengessä, ilman mitään suippokorvavitsejä ja muuta vinoilua.

En siis missään nimessä alennu väittämään että Porin suurin nähtävyys olisi se kun linja-auto Raumalle lähtee. Enkä sorsi porilaisia väittämällä että näiden suipot korvat johtuvat siitä kun isä on nostanut lasta korvista näyttääkseen missä päin Rauma sijaitsee.

Outsiderin Atorox-kirja vuodelta 1948 on minulle harvinaista herkkua. Aiemmin mainitussa porilaisessa antikvariaatissa sen hinnaksi oli merkitty 35 euroa mutta kaiketi sain sen hiukan alennuksella koska kuvassa näkyvien kirjojen yhteishinta oli 40 euroa.

Koin olevani varoissani koska olin arvoilla voittanut 105 euroa (miinus hankintahinta). En sitten kuitenkaan malttanut olla niitä raaputtamatta. Aloittelijan tuuria epäilemättä. Pitemmän päälle en usko menestyväni onnenpeleissä, mutta yksi Casino-arpa on vielä raaputtamatta. Ja lisäarvonta voittoa sisältämättömillä ässäarvoilla on vielä kokeilematta. Lisää ässäarpoja kun tuli hankittua eräällä voitolla, ilman lisäpanostusta omasta kukkarosta.

Olen edellä taivastellut että millä herraj-jumala Star Wars -shakkinappulat saa aseteltua takaisin alkuperäisiin koteloihinsa varastointia tai kuljetusta varten. Mutta oikeastaan se on aika helppoa. Mitä nyt muutamia irtonaisia muoviklipareita jäi yli, en tiedä minne ne kuuluvat.

Luke Skywalker putosi tässä hötäkässä lattialle, lasermiekka vääntyi ja siitä irtosi maalia, mutta minkäs tekee, aina roiskuu kun rapataan. Puhdistaakin niitä ehkä pitäisi. Pölyä on kertynyt ja näkyihän se kuvissakin. Kaikki kotelot eivät ole hyväkuntoisia mutta kyllä ne kuljetukseen välttävät.

Näitä on aika hankala kuljetella muuten kuin laatikoissaan. En tiedä pitäisikö yrittää myydä ne, olisiko kysyntää vai olisiko se hukkaan heitettyä työtä. Kyllä niistä ainakin kolmannes irtonumeroiden alkuperäisestä hinnasta pitäisi saada eli noin 100 euroa nettoa että hommassa olisi jotakin mieltä. Ihan pieneen pakettiin nuo eivät mahdu. Lehtiä en ehkä möisi, pelkästään nappulat. Lehdet pitäisi oikeastaan sitoa kovakantiseksi kirjaksi, mutta sellaista en vielä osaa. Ehkä vielä opin.

Vaikka miksei nappuloille voisi olla paikka kotona Kihniänkylässäkin. Rauhoitettavaa pöytäpinta-alaa ne tosin vievät aika paljon. Jos noille nappuloille ei järjesty asiallista tilaa jossakin pöydällä niin eipä kai niitä varastolaatikossakaan kehtaa pitää. Shakkia niillä ei oikeasti kannata pelata. Ne ovat näyttäviä muistoesineitä joten mitä järkeä olisi piilottaa ne varastolaatikkoon pois näkyvistä.

Porin kaupunginkirjastossa on yllättävän paljon mm. venäjänkielisiä kirjoja, ainakin Raumaan verrattuna. Ruotsinkielisiä kirjoja jatkuvasti joutaa myös Kirjakirppuun jossa ovat aikuisten myytävät poistokirjat tarjolla yhden euron kappalehintaan.

Vanhaa sanontaa (ruåtsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, olkaamme siis suomalaisia) mukaellen voisi lausahtaa että venäläisiä emme ole, koska emme osaa kieltä kunnolla, mutta ruotsinkielistä kirjallisuutta haluamme lukea, vaikka perussuomalaisia ja pakkoruotsin vastustajia olisimmekin. Olkaamme siis osittain venäläisiä ja osittain ruotsalaisia koska herrat ja virkamiehet ovat myyneet jalkojemme alta isänmaamme Brysselille ja EU:n rahan vallalle. Eläköön Pyhä Euro, Brysselin EUnukit, Sauli Niinistön verovapaus ja suomalainen virkamiesvalta jonka suojeluspyhimys lie itse Pyhä Byrokraaticus.

Sonera lupailee katumainoksessaan rakentavansa Suomen parhaan 4G-verkon. No sepä mukavaa, sillä Soneran 4G -verkon toiminta on jättänyt Raumalla varsin paljon toivomisen varaa.

Hankin kesällä Soneralta uuden 4G -nettitikun mutta enpä ole Raumalla saanut ainuttakaan 4G -yhteyttä vaan yhteydet ovat olleet tavallisia 3G ja 3G+ yhteyksiä. Yhteys muodostuu hitaasti koska 4G ei löydy. Soneran vanha 3G-mokkula on nopeampi ja parempi.

Aion olla insinööriä joka intsi vielä jonakin kauniina päivänä. Arkhimedeen valaa en ehkä tee, mutta muilta osin minusta tulee harvinaisen timmi sälli. Nuoremmaksihan en tästä enää muutu, mutta sou wot.

Kaikista maksuista, veloista ja lisäveroista en tosin ole vielä selviytynyt. Olen yrittänyt ylläpitää isäni kotoa Etelä-Pohjanmaalla, jota pidän todellisena kotinani. Olen yrittänyt kehittää sen paremmin talviasuttavaksi. Ne arvot ovat minulle pyhiä, vaikka muiden silmissä se paikka onkin vain arvoton karmea lahoava rytökasa. Se on minulle ainoa koti.

Remontoida yritin mutta sitten tuli työttömyys. Yritin epätoivoisesti selviytyä veloistani luopumalla lähes kaikesta tilan viljelykelpoisesta maasta, mutta se kostautui vuokrarästeinä ja lisäveroina. Aion kuitenkin tästä selviytyä, tavalla tai toisella. Minä en pyyhettä kehään heitä.

Ja opiskelu on joka tapauksessa ainoa tie eteenpäin, ainoa polku ulos talouden umpikujasta, ainoa avain tulevaisuuden ovelle.

Voimaa olen perinteisesti saanut sanonnasta "Minä oon jalasjärveläänen". Kaukainen sukulainen urologi Pellervo Petäys kehoitti jossakin juhlapuheessaan pitämään mielessä mistä on kotoisin ja tätä hyvää tarkoittavaa neuvoa olen koettanut noudattaa. En vaan tiedä voiko jalasjärveläisyydellä nykyisin erikoisesti ylpeillä kun ko. kunta on veloissa korviaan myöten. Koko väestö on kai siellä jo koulutettu rekkakuskeiksi oppisopimuksin? Aika kreisi tilanne siellä entisessä kotikunnassa, mutta kyllä sellainen jalasjärveläisyys kieltämättä jollakin tavalla kuvaa omaakin hunningolle mennyttä talouttani. Talous näyttää toivottomalta mutta elämän täytyy jatkua eikä pään hakkaaminen seinään mitään auta. Palvokoot rahaa ne joilla sitä on. Meillä muilla saa olla muitakin arvoja.
Galleria