Joulu tulla jollottelee

Edellinen Seuraava

Joulukuu on sitten alkanut. Tänä Jouluna aion olla iloinen. Varsinkin olen iloinen jos saan läpi algebran, mekaniikan ja 3D-mallinnuksen tentit jotka ovat juuri ennen koulun joululomaa. Varsinkin olen iloinen jos saan syyslukukaudelta kokoon vähintään 20 opintopistettä. Mutta aion olla iloinen joka tapauksessa, kaikesta huolimatta. Taloudellisesti olen kusessa munaskuita myöten mutta Jouluna aion olla iloinen.

Rauman kauppatorin mahtava kuusi

Joulun alla täytyy kuvata voittopuolisesti jouluisia näkymiä. Raumalla maa on musta joten joulukuun ekana päivänä ei ehkä vielä näytä kovin jouluiselta.

Rauman kauppatorin komeassa joulukuusessa on kuitenkin jo valot. Ja voi olla valot joissakin muissakin raumalaisissa kuusissa, mutta ei niitä viitsi tummaa maata vasten vielä kuvata. Jouluvalot kimmeltävät jo Vanhassa Raumassa.

Porilaisten surkean pienet joulukuuset

Marraskuun viimeisenä päivänä, lauantaina 30.11.2013 oli Porissa aamulla hiukan lunta, joten kelpasi kuvata porilaisten joulukuusia keskustassa, Vähärauman suuntaan lähtevää paikallisliikenteen klo 8:10 bussia odotellessa.

Pienempiä ovat porilaisten kuuset kuin Rauman kauppatorin mahtava kuusi. Porilaisilla ei myöskään tunnu riittävän pieniin joulukuusiinsa lamppuja alas asti? Tai kenties he eivät ilkivallan pelossa uskalla pistää kuusen alaoksille lamppuja lainkaan, jalankulkijoiden ulottuville?

Porista täytyy noteerata koulun Vähärauman ruokala jossa oli mahdollisuus asioida lauantaina kahvittelun ja syöpöttelyn merkeissä. Iltaopiskelussa sitä ei ole ollutkaan mahdollisuutta hyödyntää. Se ei nimittäin ole ollut illalla auki.

Porin torin laidalla on se rakennus jonka kulmassa lukee Rojohoppe. Samassa rakennuksessa on sisäpihalle johtavissa porteissa kovin lääketieteelliset koristelut, käärmeet ikäänkuin siemailemassa viiniä pikareista.

Tämä Nortamonkadun talo lie siis ollut se rakennus jossa raumalaisille tuttu murrekirjailija Hjalmar Nortamo aikoinaan piti lääkärinvastaanottoaan. Ja Rojohoppe lie ollut jokin vene tai laiva joka jollakin tavalla liittyy Nortamon jaarituksiin? Toivottavasti vielä joskus saan asiasta tarkempaa selkoa.Ylpeä ja Kelan sponsoroima?

Rauman Kelasta olisi varmaankin voinut ottaa ilmaisen Kela-napin ja kiinnittää sen rintaansa. Pahoin vaan pelkään että sellainen homovioletti Kela-nappi voisi vahingoittaa minun katu-uskottavuuttani. Sponsored by Kela - sairasta viranomaishuumoria?

Kela nimittäin kaipasi mm. verenpaineeni historiaa mahdollisimman pitkältä ajalta.

Niinpä jouduin juoksentelemaan Porin kaupungissa kyselemässä jopa 10 vuotta vanhoja työterveysaseman mittaustuloksia entisestä Itäpuiston lääkärikeskuksesta (mikähän terveystalo tuo nyt jo nimeltään lieneekään) ja MediPorista torin laidalta. Ja yllättävää kyllä sainkin niitä kokoon sievoisen nivaskan.

MediPorista sain omakseni jopa alkuperäisen sydänfilmin parin vuoden takaa, mutta sitä en lähetä Kelalle edes kopiona (koska ei erikseen pyydetty) vaan kehystän ja ripustan kämppäni seinälle.

En kylläkään usko että mikään määrä papereita Kelalle riittäisi. Ehkäpä joku paperitehdas voisikin ottaa Kelan sponsorikseen? Kelahan on siitä kuuluisa että sen lääkärit pystyvät potilasta näkemättä tekemään erehtymättömiä päätöksiä tämän terveydentilasta. Aistien ulkopuolista havaitsemista? Ehkä Kelan kandeisi lyöttäytyä yhteen Galaktisen Valon Liiton kanssa, vai mikä se meedioiden hihhulijärjestö oli nimeltään ...Yllätyksiä Rauman sairaalan aulassa

Kävin hakemassa kusipurkkia labrasta että voin toimittaa aaamupissanäytteen kun verenpainelääke on vaihtunut. Kauhean tekninen laite on se kusipurkkikin. Pitäisi vissiin käydä jokin kurssi että pystyisi toimittamaan kusinäytteen kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Mutta matkalla laboratorioon kohtasin muitakin yllätyksiä.

Rauman aluesairaalan pääsisäänkäynnin vieressä on mm. neuvonta ja tilaa jossa asiakas voi vaikkapa odotella taksia.

Kaksi tuolia on nyt kuitenkin jatkuvasti varattuna. Nämä ilmeisesti ovat Kerttu Horilan keramiikkaveistoksia joita olemme tavanneet aiemminkin, esimerkiksi jutun #242 lopussa. Kuulin hevosmiesten tietotoimistosta että kirkossakin olisi yksi teos, "naisten puolella".

En tiedä rohkenenko paatuneena pakanana kirkkoon kuvailemaan. En oikein haluaisi olla missään tekemisissä tuon juutalaisten pyhälle kirjalle perustuvan lisäkkeen (jota juutalaiset eivät hyväksy) kanssa. Se on ilmaan rakennettu oppi.

Menetetyn nuoruuden kauneuden kaipausta. Onkohan tämä ensimmäinen ikäneito mielenterveyspotilas lävistyksineen, meikkeineen ja naparenkaineen. Minä en hulluista tiedä muuta kuin että hulluja ei saa nimittää hulluiksi.

Useimmat kuvat ovat vallitsevassa keinovalossa otettuja, ilman mitään värin korjausta, mutta yksi kuvista on varmuuden vuoksi otettu salaman kanssa sillä täytyyhän hämäristä asioista ottaa selvää, pintaa syvemmältä. Jos vaikka siellä olisi ollut yllätys. Mutta siellä onkin vain alkkarit.

En yllättyisi vaikka joku närkästyisi tällaisesta kepeästä julkisten varojen käytöstä näinä taloudellisen tiukkuuden ja niukkuuden aikoina.

Ja pilkanteoksikin tuon voinee hahmottaa. Ensin viedään toimeentulo ja omaisuus ja sitten vielä pilkataan päälle sairasta ihmistä. Käännetään veistä haavassa.

Adding insult on injury.

Tuon ensimmäisen patsaan kyllä oivalsin patsaaksi heti ensi silmäyksellä. Toista täytyi katsoa hiukan pitempään ennenkuin se paljastui epäorgaaniseksi. Sillä patsaalla on sentään melko ansiokkaasti kärsivät kasvot. Ehkä patsas ajattelee niitä veroeuroja jotka köyhät ja kipeät ovat maksaneet että virkamiehet voisivat levittää ne taivaan tuuliin. Virkamieselämän sietämätön kepeys.

Hallintoalamaisia on kaikkein helpointa pilkata. Siispä ei pisteitä taiteilijalle. No guts, no glory. Jos näen joskus Horilan tekemän irvokkaan virkamiesmuotokuvan niin voin arvioida hänet uudelleen. Vaikka eihän erehtymättömät virkamiehet tietenkään maksa (edes julkisista varoista) siitä että heitä pilkataan.Galleria