30.05.2011
Ei hyvältä näytä

Olen istuttanut kaksi pilvikirsikkaa keväällä 2006. Ne lähtivät kasvamaan aivan hyvin. Yksi niistä kuivui kuitenkin pystyyn heti seuraavana vuonna. Kuin juuret olisivat tuhoutuneet, ehkä syöty?

Myös tämä paremmin menestynyt pilvikirsikka tuntuu nyt olevan vaikeuksissa. Veikkaan ettei se tästä kriisistä enää selviydy.

Tämä ei ole pilvikirsikan normaali keväinen ulkoasu. Veden puutteesta se ilmeisesti kärsii, joten juuret siltäkin lienevät lähes tuhoutuneet.

Osa tämän pilvikirsikan vaikeuksista saattaa olla minunkin syytäni. Sen runko kasvoi paksuutta aluksi aika nopeasti ja ymmärsin höllentää tukikepin narua vasta suhteellisen myöhään. Tämän jälkeen puun ylemmät oksat kuivuivat, mahdollisesti liian tiukan narun vuoksi.

Joku 'myyrä' siellä maan alla möngertelee ja herkuttelee, oikein mässäilee minun pilvikirsikkani juurilla ja ehkä muidenkin istutettujen puiden juurilla.

Tosin varsinainen myyrä ei kuulemma syö maan alta mitään, en tiedä ko. elukan oikeaa eläintieteellistä nimitystä.

Rusotuomet ja purppuratuomet tuntuvat jääneet tuolta pahantahtoiselta möngertelijältä rauhaan, ne eivät ehkä sille maistu. Ja tavallisia tuomia tontilla kasvaa muutenkin.

Saattaahan tuossa kuvassa tietysti olla jotakin muutakin joka ei näytä niin hyvältä...

Sisältö

ALKU