Edellinen

Opastus, sivu 1

Seuraava

Tervetuloa James Bondin autokokoelman fanisivustolle. Tässä ohjesivujen ketjussa on ohjeita uusille käyttäjille, jonka jälkeen voi siirtyä esim. pääsivulle. Yleensä luontevin sivuston aloitussivu on kehysten kanssa index-tiedosto ... tai ilman kehyksiä

Sivuston 3 erilaista 'näyttötilaa'

1. vaihtoehto ; Selaimen ikkuna on jaettu kahteen kehykseen, kuten oheisessa kuvassa vasemmalla, siten että vasemmassa kehyksessä jatkuvasti näkyvät sivuston päävalinnat ja oikeassa kehyksessä varsinainen sisältö.

Index-sivulta aloitettaessa tämä näyttötila pitäisi olla käytössä (kehykset ymmärtävässä) selaimessa, ellet ole sitä erikseen muuttanut.

Kehyksiä käyttäen valikon toimintoja ei tarvitse monistaa kaikille pääikkunan sivuille. Vasemmalla omassa kehyksessään olevan valikon kautta voi siirtyä muille sivuille, riippumatta siitä mikä sivu on pääkehyksessä.

2. vaihtoehto ; Jos näyttösi on iso, voit lisäksi hyödyntää kolmatta kehystä, kuten oheisessa kuvassa oikealla. Kolme kehystä voi olla hyvä vaihtoehto 2:lle kehykselle jos haluat siirtyä suoraan tiettyjen pienoismallien tai elokuvien sivuille.

Kolmas kehys näkyy kapeana selaimen ikkunan ylälaidassa. Se sisältää elokuvien ja pienoismallien numerot joita klikkaamalla pääikkunaan ladataan valitun elokuvan tai pienoismallin sivu. Joitakin ko. sivun tietoja näkee jo ennen klikkaamista, siirtämällä hiiren kohdistimen sivun tunnuksen päälle.

( Kuva on vanhemmasta versiosta. Kolmas kehys on sittemmin hiukan muuttunut sikäli että se ulottuu nyt ikkunan ylälaidassa "laidasta laitaan". Vasen kehys vastaavasti ei enää ala ikkunan ylälaidasta, vaan vasta ylimmän kehyksen alta. )

3. vaihtoehto ; Jos näyttösi on hyvin pieni, tai selaimesi ei näytä kehyksiä, tai et jostakin syystä pidä kehyksistä (frames), käytät sivustoa ilman kehyksiä kuten alimmassa kuvassa vasemmalla.

Kehyksistä luopuminen voi jonkin verran hankaloittaa käyttöä, koska kaikkia mahdollisia valintoja ei ole monistettu kaikille mahdollisille sivuille.

Kuvassa näkyvä pääsivu on hyvin tärkeä jos sivuston päävalinnat eivät näy erillisessä kehyksessä, koska kehysten puuttuessa vain pääsivulta pääsee sivuston kaikkiin valintoihin.

Kaikilta sivuilta pääsee pääsivulle, mutta ei välttämättä suoraan, vaan muiden sivujen kautta. Erilaisista valikoista ainakin yleensä on linkki pääsivulle.

Näyttötilan vaihdossa käytännössä siirrytään sivuston ALKUun. Näyttötilaa voi vaihtaa ...

  • vasemman kehyksen valikosta ( kun kehyksiä käytetään )
  • pääsivulla ( erikoisesti jos ei ole kehyksiä käytössä )
  • Luultavasti voit käyttää sivustoa normaalisti 2:n kehyksen näyttötilassa, joka on oletus. Myöhemmin voit kokeilla nopeuttaako 3. kehys tietojen saantia sinulle, viemättä liikaa tilaa näytöstä. Kolmeen kehykseen voi siirtyä tästä, mutta sivut alkavat silloin alusta.


    Siirry seuraavalle opastussivulle tästä linkistä