#87
Parahawk

Edellinen Mallin kuvat Elokuva: #19 Polvi: #3 Luokka: #5 Seuraava
Linkki isoon kuvaan

Elokuvan ajoneuvo on virtaviivainen moottorikelkka joka ilmassa kulkee liitovarjon ja työntöpotkurin avulla. Lumessa se etenee kuin moottorikelkka telan varassa. Telan lisäksi takana on sukset.

Tämä jokaisen jupin ihanteellinen futuristinen talviloma-ajokki ei kuitenkaan valitettavasti ole ihan elokuvassa esiintyneessä muodossa kaupan hyllyiltä saatavissa. Venäläisilläkään tällaisia tuskin on olemassa ainakaan ihan sellaisessa muodossa kuin elokuvassa esitettiin.

Kyseinen (kanadalainen?) laite lentää kyllä liitovarjon kanssa ihan mallikkaasti hyvissä tuuliolosuhteissa. Laitteen kori täytyy kuitenkin rakentaa niin kevyeksi ettei siinä oikeasti suinkaan ole mahdollista mitään raskasta moottorikelkkaa mukana kuljetella.

Moottorikelkkakohtaukset on siis kuvattu laitteen sellaisen version kanssa joka ei lennä. Oikeasti lentolaite pystyy laskeutumaan lumeen suksiensa varassa, mutta siihen se sitten jääkin.

Jos tuulilasi olisi mitoitettu käyttötarpeita ajatellen, eikä konepistoolia heiluttelevan hemmon hyvän elokuvassa näkyvyyden maksimoimiseksi, olisi se erilainen.