#104
ZIL-117

Edellinen Mallin kuvat Elokuva: #21 Polvi: #3 Luokka: #5 Seuraava
Linkki isoon kuvaan

Neuvostoliittolaista autoa on tuottanut yritys nimeltään ZIL, Zavod Imeni Likhachova, jonka aiempi nimi oli J.Stalinin kuolemaan saakka ZIS, Zavod Imeni Stalina. Tehdas valmisti erilaisia loistoautoja neukkueliitille.

Tämä oli 1970-luvun nopein Neuvostoliittolainen henkilöauto. ZIL-117 oli tuotannossa vuosina 1972 ... 1985. Se oli pienempi ja kevyempi 5-paikkainen versio 7-paikkaisesta mallista ZIL-114 jonka tuotanto alkoi jo vuonna 1967.

Uusilla autoilla ajettiin 2000 km ennen asiakkaalle luovuttamista sen varmistamiseksi että auto on kaikin puolin kunnossa.

Moskovan kaduilla oli jopa vain ZIL:eille varattuja ajokaistoja niin ettei näiden VIP-matkustajien tarvitse jonottaa ruuhkassa karvalakkikansan joukossa.

Ei ole aivan mahdotonta etteikö ZIL vielä palaisi markkinoille uudella mallilla. Venäjän presidentti Medvedev on kehoittanut tutkimaan onko auton tuotannon jatkaminen mahdollista. Vladimir Putinillakin on kuulemma 2 vanhaa ZIL:iä.

Auton moottori ei toiminut hyvin tavallisella - melko heikkolaatuisella - bensiinillä jota rivikansalaisten ajoneuvoille tarjottiin NL:ssa, vaan se vaatii korkeaoktaanisempaa polttoainetta.

Autot on rakennettu käsityönä. Huippuaikoinakin ZIL valmisti vain 24 autoa vuodessa, joten autoja ei ole tehty kovin paljon. Melkein kaikki ovat mustia.

Auto on toki hyvin varusteltu loistoauto ja NL:n voiman symboli, mutta se on tarkoitettu ajettavaksi myös huonokuntoisilla teillä. Tuotantokustannuksien kanssa ei nuukailtu koska autot eivät menneet tavallisille kansalaisille.

V8-moottori, tilavuus 6958 cm3, teho 300 hv

Kiihtyvyys 0 - 60 mph 13 sekuntia, huippunopeus 125 mph

Pituus 5725 mm, leveys 2080 mm, paino 2950 kg