The Spy Who Loved Me
( 1977 )

Edellinen Yleistä elokuvasta Polvi: #2 Seuraava

#61

Leyland Sherpa

Julmetun kokoinen Jaws tekeytyi puhelinasentajaksi päästäkseen väkivalloin käsiksi Max Kalban hallussa olevaan tärkeään mikrofilmiin jota Kalba tarjosi ostettavaksi.

Bond ja Amasova arvelivat olevansa nokkelia kun piiloutuivat Jawsin käyttämän auton tavaratilaan, mutta Jaws oli heidän liikkeistään tietoinen. Silti agentit saivat raunioilla yliotteen niin että mikrofilmi päätyi heidän haltuunsa.

Bond ja Amasova pakenevat Leyland Sherpa -pakettiautolla erämaahan. Jaws purki kiukkuaan viattomaan pakettiautoon paljon pahemmin kuin tästä mallista voisi päätellä.

#16

Lotus Esprit

Sama auto on kuvattu kahdessa dioraamassa eri tilanteissa. Aluksi herra Strombergin viehättävä lentäjä Naomi ahdistelee aseistetulla helikopterilla Bondia ja Amasovaa. Muodolliset kohteliaisuudet on jo tässä vaiheessa vaihdettu, lähestytään loppupeliä.

#03

Bond pelastautuu helikopterin hyökkäykseltä ajamalla Lotuksen laiturilta mereen. Tällöin paljastuu auton lisävarustelun taso ; se vaikuttaa täysin käyttökelpoiselta sukellusveneeltä. Kiusallinen helikopteri kauniine lentäjineen kohtaa loppunsa sukellusautosta laukaistavan ohjuksen ansiosta.

Kun nyt kerran meressä ollaan niin käydäänpä samalla vilkaisemassa herra Strombergin merenalaista residenssiä. Tuo vaikuttava rakennelma näkyy heikosti dioraaman taustalla. Elokuvassa Atlantis näyttää valtavalta, mutta kuvauksissa se ei ollut kovin iso.

Vastaanotto ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa kohtelias, vaan aseistetut sukeltajat alkavat käydä iholle. Harppuuna suhahtaa vaarallisesti Lotuksen ohi. Q-osasto on onneksi tehnyt ihmeteltävän perusteellista työtä kevyen auton varustelussa. On miinoja ja musteen suihkutusta.

Kaksikko selvityy hyökkäyksistä ja ajaa jatkossa merestä ylös auringonpalvojien kansoittamalle hiekkarannalle. Lotuksen sisäosiin jollakin oudolla tavalla joutuneen kalan Bond pudottaa rannalle avatusta sivuikkunasta nenäänsä nyrpistäen.

#95

Kawasaki Z900

Bondia vainoaa myös tämä tehokkaan näköinen sivuvaunullinen moottoripyörä. Sivuvaunu ei olekaan mikä tahansa akantappovaunu, vaan se sisältää lämpöhakeutuvan ohjuksen.

Elokuvassa sivuvaunu-ohjus kuitenkin harhautuu Bondin auton asemesta osumaan höyhentyynyjä tmv. kuljettavaan kuorma-autoon. Höyhenpilvessä motoristi ajaa ulos tieltä.

#75

Ford Taunus

( Tämän mallin osalta täytyy valitettavasti tyytyä lainakuvaan, sillä omaa mallia ei ole. )

Jättikokoinen Jaws ja kumppanit ajavat takaa James Bondia tummalla Taunuksella pahat mielessään.

Suomessa Taunuksella on kai yleensä ajettu hattu päässä. En tiedä josko sellainen olisi Jawsille onnistunut.